Neler Yeni

Dua etmenin anlamı nedir ?

Bent Lark

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Burak
Instagram
@burakulata
Dua ettiğimizde ne gibi bir değişiklik oluyor ? Zaten olacak bir şeyi Allah sen dua ettin diye değiştiremez ki. Mesela günde 5 vakit namaz kılan adam her namazın sonunda "Allahım beni cennetine makbul eyle" dese ve bir nedenden ötürü cehennemlik olsa bu duanın bir anlamı kaldı mı ? Belirlenmiş bir şeyi kendi yararına çevirmek gibi oluyor bu.

Son düzenleme:

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
Dua ettiğimizde ne gibi bir değişiklik oluyor ? Zaten olacak bir şeyi Allah sen dua ettin diye değiştiremez ki. Mesela günde 5 vakit namaz kılan adam her namazın somunda "Allahım beni cennetine makbul eyle" dese ve bir nedenden ötürü cehennemlik olsa bu duanın bir anlamı kaldı mı ? Belirlenmiş bir şeyi kendi yararına çevirmek gibi oluyor bu.
Dua etmek aslında insanın kendisini yaratıcıya teslim etmesidir. Tutup tutmaması önemsiz oluyor. İslam dini özelinde bakarsak dua eden kişi zaten duası kabul olsa da olmasa da Allah'ın hayra yönelteceğine inandığından duasının kabulünü önemsemiyor. Kişinin inancına göre de değişebilir tabi bu süreç.

Bent Lark

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Burak
Instagram
@burakulata
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İslam dinine göre dua etmek kaderi değiştirebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabii ki değiştirebilir.
Nasıl değiştirebilir mesela ?
Dua etmek aslında insanın kendisini yaratıcıya teslim etmesidir. Tutup tutmaması önemsiz oluyor. İslam dini özelinde bakarsak dua eden kişi zaten duası kabul olsa da olmasa da Allah'ın hayra yönelteceğine inandığından duasının kabulünü önemsemiyor. Kişinin inancına göre de değişebilir tabi bu süreç.
Müslümansan zaten yaratıcıya teslim oluyorsun. Anlattığına göre de duanın bir önemi kalmıyor.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
oğuzhan ege
din işine girersen çıkamazsın knka çok açıklarıda olabilir çok doğrularıda olabilir o yüzden takmamanı öneririm kendimce.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Nasıl değiştirebilir mesela ?

Müslümansan zaten yaratıcıya teslim oluyorsun. Anlattığına göre de duanın bir önemi kalmıyor.
öyle hemen inandım teslim oldum yattım diye bir şey yok depremlerde sadece dua eden insanlar gibi olursun yapman gerekeni yapıp tevekkül etmen gerekiyor. Mesela Sınava çalışmadın dua etsen kazanayım diye kazansan bir mantık kalmaz eğer sınavına düzgün çalışıp ben elimden gerekeni yaptım İnşallah sınavım güzel geçer dersen gerekeni yapmış oluyorsun

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
İç Donanımlar, Çevre Birimleri, Cep Telefonları, Konsollar, Ağ Sistemleri
insanın kendini rahatlatma biçimi

Hail Zimbabwe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
George
Hepsinin sonu kadere çıkıyor kanka dua mevzusu biraz karışık güzel konu yalnız beğendim

Bent Lark

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Burak
Instagram
@burakulata
İslam dininde Allah s.v.t'ye dua etmek kaderi değiştiririr, ancak kaderin değişecek olması da bir kaderdir, yani Allah'ın izni ve bilgisi dahilindedir.
Kaderi değiştiriyorsa bu da Allah'ı kusurlu bir hale getirir. Yine sorunlu kısacası

ExploiT

80+ Bronze
Kaderi değiştiriyorsa bu da Allah'ı kusurlu bir hale getirir. Yine sorunlu kısacası
Hayır, Allah sonsuz ilim sahibi olduğu için senin kaderini bilir. Kaderin zaten senin tercihlerin sonucunda yazılmıştır. Bunu sadece sen yaşayarak öğrenirsin. Allah bunu sonsuz ilim sahibi olduğu için bilir.
Örneğin dümdüz bir yol düşünün tek arabalık uç noktalarına a ve b diyelim. a ve b birbirlerinden habersiz son sürat yola çıkarlar ilerde çarpışacaklarını bilemezler. Fakat bu yola üstten bakan birisi ne zaman çarpışacaklarını bile hesap edebilir. İşte bu ilimdir.

93HbUjgs_400x400.jpg
dua tanrıdan yardım dilemektir yakarmaktır

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Allahım beni cennetine makbul eyle" dese ve bir nedenden ötürü cehennemlik olsa
Bir nedenden ötürü çok günah işlemiş işte.Sırf dua ettin diye gerçek olacak diye bir şey yok.Piyango değil bu.
O zaman ben hayatımın bir kısmını Müslüman olarak geçirip dua edeyim, sonra istediğimi yapayım.Zaten tevekkül diye bir kavram var ona uyulması lazım.

Ve duanın kabul olması ile kaderin değişmesi inançla ilgili.Bilimsel olarak vs. açıklanamaz.
Çünkü kaderinin değiştiğini dünya üzerinde hissedemezsin.

Mesela ateist olan birisi, bir araba kazasından kıl payı ile kurtulunca "çok şanslıydım" der; Müslüman birisi ise Allah'ın kendisine yardım ettiğini söyler.Zaten gerçekten duaların kabul olduğu kanıtlansaydı hak din belliydi.
Dua daha çok kişinin kendi içini rahatlatması için.Ve bir Müslüman olarak söylüyorum, Evet gerçekten rahatlatıyor.

Top Bottom