Bent Lark
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 70
- İsim
- Burak
- @burakulata
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Özgür irade konusuna girmek istemiyorum çünkü saatlerce boş bir şey konuşuruz ve sonuna varamayızHayır, Allah sonsuz ilim sahibi olduğu için senin kaderini bilir. Kaderin zaten senin tercihlerin sonucunda yazılmıştır. Bunu sadece sen yaşayarak öğrenirsin. Allah bunu sonsuz ilim sahibi olduğu için bilir.
Örneğin dümdüz bir yol düşünün tek arabalık uç noktalarına a ve b diyelim. a ve b birbirlerinden habersiz son sürat yola çıkarlar ilerde çarpışacaklarını bilemezler. Fakat bu yola üstten bakan birisi ne zaman çarpışacaklarını bile hesap edebilir. İşte bu ilimdir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tek anlamı rahatlatmaksa okey.Bir nedenden ötürü çok günah işlemiş işte.Sırf dua ettin diye gerçek olacak diye bir şey yok.Piyango değil bu.
O zaman ben hayatımın bir kısmını Müslüman olarak geçirip dua edeyim, sonra istediğimi yapayım.Zaten tevekkül diye bir kavram var ona uyulması lazım.
Ve duanın kabul olması ile kaderin değişmesi inançla ilgili.Bilimsel olarak vs. açıklanamaz.
Çünkü kaderinin değiştiğini dünya üzerinde hissedemezsin.
Mesela ateist olan birisi, bir araba kazasından kıl payı ile kurtulunca "çok şanslıydım" der; Müslüman birisi ise Allah'ın kendisine yardım ettiğini söyler.Zaten gerçekten duaların kabul olduğu kanıtlansaydı hak din belliydi.
Dua daha çok kişinin kendi içini rahatlatması için.Ve bir Müslüman olarak söylüyorum, Evet gerçekten rahatlatıyor.