Neler Yeni

Duşta oluşan avuç dolusu saç dökülmesi

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,037
İsim
Arda
Merhabalar,
uzun yıllardan beri sürekli olarak saçım dökülmekte. Yaşım 18 saçlarım çok sıkı, dalgalı ve kuru. Yaklaşık 1 yıl önce uzman bir doktora gittiğimde saçıma bakıp kan testi istemişti.
Sonuçlarda sadece B12 eksikliğinin olduğunu bundan dolayı bana Apikobal hap vermişti. Günde 100, 150 arasında döküntülere normal olarak kabul ediyoruz demişti.
İlk haftada ilaç yan etki gösterdiği için bıraktım ama ne denediysem bu döküntüyü durduramadım.
Ailemde annem ve ablamda da bu şekilde döküntüler oluyor. Annemin küçüklüğünden beri olmasına rağmen kel değil ve saçları sürekli olarak çıkıyor(saçlarım sık olduğu için bunu pek gözlemleyemiyorum ama saçımı kestirdiğim zaman yine aynı sıklıkta saçlarım çıkıyor)

Sadece duşta bu şekilde olan dökülmeler normal mi? Bu durumu deneyimlemiş veya bu konu hakkında fikri olan yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

1668592448355.png

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Senin yaşlarındayken aynısı başıma geldi ama aynı sebepten mi bunu bilemeyiz. Sinir stres bile dönemsel dökülmeyi tetikleyen ana etken.
Bende anne,baba,amca,dayı tarafı herkes kel. Ben genetik faktörlerden olabildiğince önüne geçmeye çalıştım ve dökülmeyi minimuma düşürmek için yapabileceğim şeyleri öğrenmeye çalıştım.

Bir dermatoloji uzman doktorunun lâfını alıntılayarak başlamak isterim. Erkek tipi saç dökülmesiyle ilgili tanısı konulmamış ne olduğu belli olmayan en az 50 tane hastalık olduğunu bana söylemişti. Piyasada satılan saç dökülmesini engellediğini iddaa eden, yeni saç çıkaran vs ürünlerin %99.9 işine yaramaz, sana tamamen maddi külfet oluşturacak şeyler. Dermaroller tarzı kan dolaşımını arttıran şeyler iş görebilir o da size bağlı yaramaya da bilir.

Kan değerlerini düzenli kontrol ettirmeli ve eksikliğin varsa öğrenmelisin. A , E , B3 , B7 , B9 , B12 , D , Çinko , Demir , l-sistein gibi saç için önemli sayılabilecek bir çok vitamin , asit , aminoasitler var. Gıdalardan bunları alabilmek en önemlisi ve güzeli fakat alınamıyorsa da kaliteli multivitaminler takviyeler araştırılabilir. Bunlar senin eksikliklerinle ilgili kısım için önemliydi.

Bir diğer kısım dışardan uygulayacakların. Şampuanmış , sabunmuş bu konularla ilgili araştırmanı yapabilirsin. Yüzlerce liranı çöpe atıp kozmetik sektörünü kalkındırmanı tavsiye etmem. Sıkılanlar için şampuan önerisi bekleyenlere hızlıca yaziyim dalin.

Saç yıkanmasıyla ilgili bildiğim doğruları da sıralarsam ;
1- Saç her gün şampuanla yıkanmaz. Hatta yıkamamaya kendini alıştıranlar bile mevcut. Duşa gireceksen de gir saçlarını ve kafanı 2-3 günden önce şampuanlama. Deri yağlanması ve saç yağlanmasını kir sanan yüzbinlerce insan var. Saçın yağa ihtiyacı var ve bu şekilde besleniyor.
2- Şampuanı 1 kere kullan kafandaki saça göre orantılı, olabildiğince az ve 30 saniye bekletsen kâfi. ''2. seferde ama daha güzel köpürüyor , temizleniyor'' deme sebebi kafada yağ kalmıyor. Kup kuru saç daha çabuk dökülür ve yıpranır.
3- Fön makinası / jöle / sprey / briyantin vs. kullanmamakta yarar var.
4- Saçları damar gibi düşünebilirsiniz uçlardan beslenebildiğini unutmamalısınız. Saçlarınızı özellikle yeni kestirdiğinizde kendi karışımını yaptığınız, saça faydalı doğal yağları kullanmanızı tavsiye ederim. İçeriğini bilmediğiniz anlamadığınız saçma sapan kozmetik ürünlerini alıp gene kozmetik sektörünü kalkındırmanızı tavsiye etmem. %100 doğal/pure diye satılan ürünlerin bile sahte olabildiği bir dünyada yaşıyoruz. En iyisi kendi araştırmanızı gene kendiniz yapmanızdır. Umarım faydalı olmuştur.

dal.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,285
Üyeler
161,833
Son üye
itirgit
Top Bottom