Düşünce Köleliği.

Efe_Tkn

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
788
Düşünce köleliği benim adlandırdığım bir şey bu şeyin anlamı varmı bilmiyorum.
Düşünce köleliği : Yani insanların başka insanların yaptığı şeyi yapması
Mesela biri bu yemek kötü derse ve bu ünlü biriyse onun fanları yemeği sevsede kötü der.
Bu bilimsel olarak açıklanmış bir şey.
Bunun örnekleri arasında GTA SA, GTA 3, GTA VİCE CİTY gibi oyunlar güzel değil adamların kafası kare.
Ama adında old olan herhangi bir instagram sayfası bu oyunları beğeniyoruz demesi ile başladı(old'dan kastımı instagrama old yazıp türkçe sayfalara bakarsanız anlarsınız)
Yada veletler minecraft oynar!
Aptallar enes batur izler!
Çocuk kanalları IQ düşürücüdür!
TikTok utanç vericidir!
Netflix eşcinselliğe özendiriyordur!
Gibi lafları hep duyuyoruz
Ama bunlar gerçek değil.
Çocuk kanalları : çocuklar için hazırlanan videolar atan youtube kanallarının çok izlenmesinden ve birinin bunu demesinden ibaret
TikTok : Müzik arkasında video atan kişilere eleştiri kanallarının video bulamayıp TikTok utanç vericidir demesinden ibaret.
Netflix : İnsanların para verip aldığı ve çocuklar ve yetişkinler için kategorilere olan dizi/film izleme platformu bir ebeveynin lafından ibaret.
İnsanlar başka sözlerin havalı/cool olduğunu düşünüp tekrarlıyor diyeride aynısını diyor kısır döngüye giriyor
İnsanalar bunun yüzünden itediği çoğu şeyi alay konusu olmaktan korktuğu için yapamıyor

Galiba demek istediğin sürü psikolojisi oluyordu sözü geçen bir kişinin söylediği yada yaptığı bir şeyin dalgalar halinde yayılması

Düşünce köleliği benim adlandırdığım bir şey bu şeyin anlamı varmı bilmiyorum.
Düşünce köleliği : Yani insanların başka insanların yaptığı şeyi yapması
Mesela biri bu yemek kötü derse ve bu ünlü biriyse onun fanları yemeği sevsede kötü der.
Bu bilimsel olarak açıklanmış bir şey.
Bunun örnekleri arasında GTA SA, GTA 3, GTA VİCE CİTY gibi oyunlar güzel değil adamların kafası kare.
Ama adında old olan herhangi bir instagram sayfası bu oyunları beğeniyoruz demesi ile başladı(old'dan kastımı instagrama old yazıp türkçe sayfalara bakarsanız anlarsınız)
Yada veletler minecraft oynar!
Aptallar enes batur izler!
Çocuk kanalları IQ düşürücüdür!
TikTok utanç vericidir!
Netflix eşcinselliğe özendiriyordur!
Gibi lafları hep duyuyoruz
Ama bunlar gerçek değil.
Çocuk kanalları : çocuklar için hazırlanan videolar atan youtube kanallarının çok izlenmesinden ve birinin bunu demesinden ibaret
TikTok : Müzik arkasında video atan kişilere eleştiri kanallarının video bulamayıp TikTok utanç vericidir demesinden ibaret.
Netflix : İnsanların para verip aldığı ve çocuklar ve yetişkinler için kategorilere olan dizi/film izleme platformu bir ebeveynin lafından ibaret.
İnsanlar başka sözlerin havalı/cool olduğunu düşünüp tekrarlıyor diyeride aynısını diyor kısır döngüye giriyor
İnsanalar bunun yüzünden itediği çoğu şeyi alay konusu olmaktan korktuğu için yapamıyor
Tiktok yararlı bir uygulama olsaydı koskoca ABD yasaklatmaya çalışmazdı.

Demek istediğini anlamakta zorlandım ama vardığım sonuç insanların sürekli başkalarının düşüncelerini desteklemesi ve onların düşüncelerini savunması, bir bakıma koyun sürüsü.

hiç birinin vatana millete bir faydası olmayacak.Kızlar desen yumurta bile kıramıyacak.Erkeklerde boş gezenin boş kalfası.Vallahi iğrendim bunlardan tiktokçulardan"

Peki bu sözleri neden alınma gereği duyuyorsun. Diyelim ki minecraft oynuyorsun
ve velet değilsin. İlla şey mi yazman gerek ben velet değilim ve mc oynuyorum . hayır dostum gerek yok takma kafana geç. Bu kadar alıngan rahat yaşayamazsın.

nasıl tiktok'u savunursun !*?!?!
Açıkcası ''Watch People Inside'' tarzı videolarının artmasına sebebiyet verdiği için birazcık sempati beslesemde kimisi emek veriyor kimisi vermiyor ama içerik olarak çok kanser olabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,456
Üyeler
187,953
Son üye
Spider-Man
Geri