Düşünce Köleliği.

Açıkçası ben bu duruma hem seviniyorum hem üzülüyorum. Sevinmemin sebebi bir şeylere kendi öz irademle karar verebiliyor ve uygulayabiliyor olmam. Üzüldüğüm kısım ise ülkenin çok büyük bır kısmı böyle ve bu insanlar ülkenin gelişememesine, geriye gitmesine sebep oluyor. Düşünün: A kişisi B kişisi hakkında kötü, yanlış, yalan bir şey söylüyor ve A kişisini sevenler B kişisini linçliyor :D Bunlar ülkemizde sık sık yaşanan şeyler. Yani bir televizyon programı yüzünden bile ülkemizde birsürü sosyal medya sayfaları kuruluyor, kavgalar ediliyor, hakaretler ediliyor. Ne gerek var yani :D Ben kendi halimden mutluyum ama. Doğruya doğru derim yanlışa yanlış derim. A kişisi haklıysa "A haklı" derim B kişisi haklıysa "B haklı" derim.

Bir devletin vardır bi bildiği ki yasaklama yoluna gidiyor.
Bizim devletimizin de tek bildiği vergi kesmek olduğu için Netiklix'i vb. firmaları yasaklamaya çalışıyor.

Bizim devletimizin de tek bildiği vergi kesmek olduğu için Netiklix'i vb. firmaları yasaklamaya çalışıyor.
Bizim devlet yapınca vergi kesmek ABD yapınca mantıklı karar mı oluyor. Bu arada vergi olayını yanlış anlamışsın. Netflixi yasaklayarak vergi gelirlerinde değişim olmaz.

Tiktok yararlı bir uygulama olsaydı koskoca ABD yasaklatmaya çalışmazdı.
Kanka bu konuya bu yorumu da yapmazsın be :D ABD yaptığı için doğru veya ABD yaptığı için yanlış olacak diye bir kaide yok sonuçta. Konuda da bundan bahsediliyor zaten :D

Kanka bu konuya bu yorumu da yapmazsın be :D ABD yaptığı için doğru veya ABD yaptığı için yanlış olacak diye bir kaide yok sonuçta. Konuda da bundan bahsediliyor zaten :D
Ben diyorum ki düşünce kölesiyim eğer ben bu konuyu açana yağ çekmek için kendi düşündüğümü söylemek yerine onun söylediğini haksız bulmama rağmen savunsaydım yine düşünce kölesi olurdum ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eee öyle değil mi ?

Düşünce köleliği benim adlandırdığım bir şey bu şeyin anlamı varmı bilmiyorum.
Düşünce köleliği : Yani insanların başka insanların yaptığı şeyi yapması
Mesela biri bu yemek kötü derse ve bu ünlü biriyse onun fanları yemeği sevsede kötü der.
Bu bilimsel olarak açıklanmış bir şey.
Bunun örnekleri arasında GTA SA, GTA 3, GTA VİCE CİTY gibi oyunlar güzel değil adamların kafası kare.
Ama adında old olan herhangi bir instagram sayfası bu oyunları beğeniyoruz demesi ile başladı(old'dan kastımı instagrama old yazıp türkçe sayfalara bakarsanız anlarsınız)
Yada veletler minecraft oynar!
Aptallar enes batur izler!
Çocuk kanalları IQ düşürücüdür!
TikTok utanç vericidir!
Netflix eşcinselliğe özendiriyordur!
Gibi lafları hep duyuyoruz
Ama bunlar gerçek değil.
Çocuk kanalları : çocuklar için hazırlanan videolar atan youtube kanallarının çok izlenmesinden ve birinin bunu demesinden ibaret
TikTok : Müzik arkasında video atan kişilere eleştiri kanallarının video bulamayıp TikTok utanç vericidir demesinden ibaret.
Netflix : İnsanların para verip aldığı ve çocuklar ve yetişkinler için kategorilere olan dizi/film izleme platformu bir ebeveynin lafından ibaret.
İnsanlar başka sözlerin havalı/cool olduğunu düşünüp tekrarlıyor diyeride aynısını diyor kısır döngüye giriyor
İnsanalar bunun yüzünden itediği çoğu şeyi alay konusu olmaktan korktuğu için yapamıyor
Bunları gerçekten düşünen insanlar var mesela ben.
Aptallar Enes Batur izler demiyorum
Çocuk Kanalları IQ düşürücüdür demiyorum
Tiktok utanç vericidir diyorum ve çoğu insanda bunu görüp destekliyor
Netflix eşcinselliğe özendirir demiyorum.
Bence gerçekten benim gibi sürüden ayrı düşünenler daha akıllı oluyor. Kendimi övmüyorum insan bağımsız ve akılcı düşünebiliyorsa bence diğer insanlara nazaran daha akıllıdır.

Peki bu sözleri neden alınma gereği duyuyorsun. Diyelim ki minecraft oynuyorsun
ve velet değilsin. İlla şey mi yazman gerek ben velet değilim ve mc oynuyorum . hayır dostum gerek yok takma kafana geç. Bu kadar alıngan rahat yaşayamazsın.
Kesinlikle. İnsanlar 2'ye ayrılır: Konuşanlar ve yapanlar. Konuşanlar sadece konuşur, her şeye bir yorumları vardır. Yapanlar ise bir şeyler için uğraşır, konuşmak yerine yapar. Örneğin beğenmediği bir şey için beğenmediğini söylemek yerine onu değiştirmeye çalışır, değiştiremiyorsa alternatifleri düşünür. Rota, "Gramer" şarkısında şöyle bir dörtlük yazmış:

"Burası bir gerçek ki bu dünyada iki tür insan var
Biri konuşan tür, diğeri de yapan tür
İnsanların çoğu sadece konuşur, tek yaptıkları budur
Ama sözün bittiği noktada dünyayı değiştiren yapanlardır
Yaparken bizi de değiştirirler, bu yüzden de onları asla unutmayız "

Benim eski konularımdan bilen vardır 15 yaşındayım ve 1.5 yıldır e-ticaret ile uğraşıyorum, şuana kadar beni destekleyen olmadı, aksine herkes köstek oldu. Ta ki ben e-ticarette çok daha büyük başarılara ulaşana kadar. Yeri geldi ailem bile engelledi beni, şuan da engelleniyorum hatta ama benim umrumda değil yani ben neyin nasıl olduğunu, kendi kapasitemi biliyorum ve kendim kararlarımı verip kendi irademle bir şeyleri yapabiliyorum. Herkese de öneririm, teşekküre derim.

Ben diyorum ki düşünce kölesiyim eğer ben bu konuyu açana yağ çekmek için kendi düşündüğümü söylemek yerine onun söylediğini haksız bulmama rağmen savunsaydım yine düşünce kölesi olurdum ?

Eee öyle değil mi ?
Ben düşünce kölesisin veya değilsin buna takılmam, sadece trajik bir yorum yapmışsın onu dile getirdim :D

Kesinlikle. İnsanlar 2'ye ayrılır: Konuşanlar ve yapanlar. Konuşanlar sadece konuşur, her şeye bir yorumları vardır. Yapanlar ise bir şeyler için uğraşır, konuşmak yerine yapar. Örneğin beğenmediği bir şey için beğenmediğini söylemek yerine onu değiştirmeye çalışır, değiştiremiyorsa alternatifleri düşünür. Rota, "Gramer" şarkısında şöyle bir dörtlük yazmış:

"Burası bir gerçek ki bu dünyada iki tür insan var
Biri konuşan tür, diğeri de yapan tür
İnsanların çoğu sadece konuşur, tek yaptıkları budur
Ama sözün bittiği noktada dünyayı değiştiren yapanlardır
Yaparken bizi de değiştirirler, bu yüzden de onları asla unutmayız "

Benim eski konularımdan bilen vardır 15 yaşındayım ve 1.5 yıldır e-ticaret ile uğraşıyorum, şuana kadar beni destekleyen olmadı, aksine herkes köstek oldu. Ta ki ben e-ticarette çok daha büyük başarılara ulaşana kadar. Yeri geldi ailem bile engelledi beni, şuan da engelleniyorum hatta ama benim umrumda değil yani ben neyin nasıl olduğunu, kendi kapasitemi biliyorum ve kendim kararlarımı verip kendi irademle bir şeyleri yapabiliyorum. Herkese de öneririm, teşekküre derim.

Ben düşünce kölesisin veya değilsin buna takılmam, sadece trajik bir yorum yapmışsın onu dile getirdim :D
Eğer yapmasaydım,benim kişisel görüşüm için trajik olucaktı.Herkesin görüşü farklıdır buna düşünce köleliği falanda denmez,herkesin bir düşünce özgürlüğü vardır.Kimsenin düşüncesini"kölelik"diye adlandırmaya gerek yok.Ben TikTok un yararlı bir uygulama olduğunu düşünmüyorum.Aksini idda eden varsa gitsin Tiktok çeksin,benim seviyemde değildir zaten.

Eğer yapmasaydım,benim kişisel görüşüm için trajik olucaktı.Herkesin görüşü farklıdır buna düşünce köleliği falanda denmez,herkesin bir düşünce özgürlüğü vardır.Kimsenin düşüncesini"kölelik"diye adlandırmaya gerek yok.Ben TikTok un yararlı bir uygulama olduğunu düşünmüyorum.Aksini idda eden varsa gitsin Tiktok çeksin,benim seviyemde değildir zaten.
Zaten aynı fikiri savunuyorsunuz diye "kölesiniz" demiyoruz ki, bunu "kölelik" seviyesinde yapanlar hakkında konuşuyoruz. Ben de TikTok'un yararlı bir uygulama olduğunu fakat ülkemizde yanlış kullanıldığını düşünüyorum. TikTok ülkemiz için yararsız bir uygulamadır. Fakat ben "TikTok çekenler/izleyenler benden düşük seviyededir" de demiyorum, kimin ne olduğunu bilemeyiz. Bu işi hakkıyla yapanlar da var saçmalayanlar da var. Sanırım %95'lik kısım saçmalıyor (kısa bir gezintim sonucu yorumluyorum) fakat %5'lik kısım için de aynı yorumu yaparsak genelleme yapmış oluruz. Yoksa ben de TikTok'u Türkiye için kötü buluyorum, ben de Enes Batur'un içeriklerinin kötü olduğunu düşünüyorum, çocuk kanalları çocuklar içindir ama yetişkinler "çocuk kanalları IQ düşürücüdür" dediğinde "bırakın çocuklarınız izlesin, çocuklarınız yorum yapsın. Sizin zeka seviyeniz, bilmişliğiniz için hazırlanmıyor zaten o programlar." diyebiliyorum.

Geri