DÜZELTİLDİ Digiturk Internetimi Vermiyor

Reaksiyon skoru
20
Arkadaslar merhabalar. Daah once Oris telekom taahutsuz internet kullaniyordum. Gecenlerde iptal edip digiturk internet + tv ye gectim. Gectigimiz sali gunu tv ye modulu taktilar. Resmi abonelik islemlerini baslattilar. Modemin kullanici adi sifresini girdiler ama internet hic gelmedi.

Kuruluma gelen cocuk internet arizasi olusturdugunu soyledi. Modemin resmini falan cekti. Ic tesisat, modem ayarlari falan hersey hazir ama internetimi vermiyorlar. Modemin dsl isigi hic yanmiyor sanki dsl kablosu tskilu degilmis gibi.

Digiturkun sitesinden online islemler menusunden, musteri hizmetlerinden, sikayetvardan, e devlet btk dan ariza kaydi biraktim. Internette biraz bakininca benim gibi tv si kurulup interneti gelmeyen bir dunya insan gordum. Baska ne yaoabilirim diye bilmiyorum

Bugun ara ara dsl lambasi kirmizi renkte birkac kez yandi ama bu kisa sureli oldu. Normalde internet aboneligi her zaman peder beyin uzerine olurdu. Bu yillardir boyle. Bu kez kendi adima internet aboneligi olusturdum acaba bununla alakali bir karisiklik problem olabilir mi? Bunun yaninda oris telekom interneti mi iptal ettiginde gece dsl isigi kirmiziya dondu. Ertesi gun de sondu. Acaba santralde port da mi yok diye insan kendine soruyor.

Sizin yeni abonelik mi? Geçiş mi.
Yeni abonelik ise; port cız gitmiş olabilir. Ya da portunuz aktifleştirilmemiş olabilir. Ya da bölgenizde bir çalışma sonucu; boşa düşmüş olabilir hattınız.

Sizin yeni abonelik mi? Geçiş mi.
Yeni abonelik ise; port cız gitmiş olabilir. Ya da portunuz aktifleştirilmemiş olabilir. Ya da bölgenizde bir çalışma sonucu; boşa düşmüş olabilir hattınız.
Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Iste oris telekomu iptal edip digiturke gectim. Gece saat 8 gibi oris telekom aboneligimi iptal etti. Iste o zaman dsl isigi kirmziiya dondu. Ertesi gun de tamamen sondu. Ayni gun de internet uzerinden digiturke basvuru yaptim. Herhalde abonelik iptali sonrasi neti kabloyu porttan cikardilar hemen.

Yeni abonelik herhalde benimki. 2008 den beri internet peder beyin uzerine abonelik yapilirken simdi benim adima abonelik baslattik. Acaba onunla ilgili bir durum olabilir mi? Benim netimi porttan cikarmalari matikli gozukuyor. Isim degisikligi internet aboneliklerinde port motr durumlarinda sorun cikarir mi?

İsim değişikliği etki etceğini zannetmem; zaten port adrese tanımlı. Altyapı sorguda boş port çıkıyor mu?
https://www.netman.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/
Santrale uzaklik 1492 metre maksimum hiz 15 mbps bos port yok diyor. O kadar kisa surede benim portumu baskasina mi verdiler. Dun gun icinde bi ara dsl isigi kirmizi renkte birkac kez kisa sureli yanmisti. Bir de altyapi sorgulamalarinda internet hizi hep fsrkli cikiyor. Hattimda 12 mbps hizi rahat kullanmistim.

Milenicom 19
Turknet 35 Vdsl
Gibirnet 15 Adsl
Oris 16 Adsl
Netsped 20 Vdsl
Kablonet 16 Vdsl
Digiturk 20 Adsl
D smart 12 Adsl
Atlantisnet 12 adsl
Speednet 12 Adsl
Efsanenet 12 Adsl
Kareliletisim 8 Adsl
Internetkutusu 15
Merkurnet 12
Noktawifi 12 Adsl
Nitrointernet 15 Vdsl
4gnet 15download 4upload vdsl
Netinternet 15 vdsl2
Linyitnet 12 Adsl
Hatfiber 12 Adsl
Worldnet 12 adsl

Port gitmiş olabilir. Hem vdsl hem adsl de boş port yok diyorsa; bekleyemekten başka çare yok, boş port çıkanan kadar.
Birde bina içi kutunuzdan; size ait kabloyu kontrol edebilir misiniz? Belki Tt çıkarmış olabilir. DigiTürk ekibi; orayı kontrol etti mi?

Port gitmiş olabilir. Hem vdsl hem adsl de boş port yok diyorsa; bekleyemekten başka çare yok, boş port çıkanan kadar.
Birde bina içi kutunuzdan; size ait kabloyu kontrol edebilir misiniz? Belki Tt çıkarmış olabilir. DigiTürk ekibi; orayı kontrol etti mi?
Mustakil ev kirsal alan. Kabloyla alakali birsey olacagini zannetmem. Evin yakinindaki ahsap direge kimse gelmedi. Turk telekom bolge mudurlugune gidip konussam birsey olur mu acaba? Ne kadar bekleyecegim acaba. Carsamba veya persembe gecesi internetimin iptal oldu sanirsam. Ertesi gunu dsl isigi komple sondu. Ama ben de telefon internetinden digiturke basvurdum. Sali gunu digiturk den geldiler. O kadar kisa surede yeni internet abonesi mi oldu ki santralin cevresinde vdsl altyapisi var 80 - 90 hiz aliyorlar. Adsl portunu ancak benim gibi santrale uzak kisiler kullaniyor. Bana hic mantikli gelmiyor ama ne biliyim herhalde oyle Sorun cikar diye oris telekom iptal olmadan digiturke basvurmadim. Keske basvursaydim.

Konuşun belki faydası olur; kendi abonesi olmadığınız için belki ağırdan alırlar. Esasen DigiTürk'ün port yoksa; yeni port talebinde bulunması gerekir. Dediğiniz gibi iptal etmeden; geçiş şeklinde başvursaydınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Konuşun belki faydası olur; kendi abonesi olmadığınız için belki ağırdan alırlar. Esasen DigiTürk'ün port yoksa; yeni port talebinde bulunması gerekir. Dediğiniz gibi iptal etmeden; geçiş şeklinde başvursaydın
Gibirnet de bos port gozukuyor. Bi ara forumdonanimda biri bana soylemisti fiber internet gelecek mi diye turk telekomun ceosuna mail atmistim. Ardidan hemen tutusarak telefonla beni arayip bilgi vermsilerdi. :) Mail adresi vermislerdi resmen bir daha bizim ceoyu rahateiz etme tarzinda konusmuslardi. Artik patronlarindan ne kadar korkuyorlarsa. Neyse once telefonda verdikleri mail adresi olan [email protected] adresine mail atarim olmadi ceoya sararim yine :) Cimeri de denerim. E devletten btk, sikayetvar, telefonla digiturk musteri hizmetleri, digiturkun sitesinden online islemler menusunden sikayet olusturmayla falan olacak is degil bu. Gerci ceolari degismis Ümit Önal yerine Ebu Bekir Şahin gelmis.

Edit: gulduren.nette de 15 mbps maksimum hiz vdsl2 altyapi ve bos port var gozukuyor.

Son düzenleme:
@Lady-Of-Ice dun digiturk musteri hizmetlerimi aramistim oradaki adam bana bir sikayetimin oldugunu ve altyapimda bakim calismasi sorun oldugu icin sikayetimin kapatildigini. Telekomun bolgedeki sorunu giderdigini yeni sikayetimin devam ettigini calismalarin hizlanmasi icin turk telekoma mail atacagini soyledi. Az once tekrar digiturk musteri hizmetlerini aradim oradaki bayan arkadas bu kez bana bambaska seyler anlatip bolgemde olan sorundan dolayi internet basvurumun iptal oldugunu yeni basvuru yapmam gerektigini anlatti. Telefonuma sms atti oradaki linkle yeni basvurumu yaptim. Ardindan hizlica tekrar arandim gayet guzel hersey anlatildi yapildi. En fazla bana 16 verebiliyorlar cunku altyapim 20 destekliyor onlarda 24 var o bana olmuyor. Tuhaf tuhaf isler internet basvurum kendiliginden sormadan etmeden nasil kapanabiliyor. Onun haricinde modeme girilen kullanici adi sifre de buyuk ihtimalle degistirilmesi gerekecekmis. Fatura meselesi apayri dava digiturk intetnet + tv 619 tl iken ilk ay damga vergisi cart curttan dolayi 720 tl gibi birsey odeniyor. Sadece tv paketi 200 lu birseydi. Benim faturamda internet de fiyata dahil 720 tl gozukuyor. Sordum onu once para odenip sonra izlendigi icin fatura internet iptal olmadan once olusturulmus. Sonraki aylar normal sadece tv paketindeki fiyat kadar gelecekmis. Enteresan isler. Sikayetvarda benzer sekilde tv + internete basvurup sadece tv hizmeti kurulanlarda da benzer durum internet basvurusunun sormadan etmeden iptali soz konusu olmus olabilir.

Olacak herhalde. Internet basvurumu kafalarina gore iptal etmisler. Bir de dunki musteri temsilcisi eleman yanlis bilgi vermis bana. Durum oyle gozukuyor. Yalniz madem oyle dun niye benim modemin dsl isigi ara ara kirmizi renkte yandi. Kim niye neden santralden benim modeme sinyal gonderdi. Tuhaf tuhaf isler. Ne biliyim.
Sizin iş biraz karışık; kafam karıştı. 🤭
Şimdi internetiniz olcak mı?

Geri