Neler Yeni

🚨 e-Ehliyet dönemi başlıyor! Ehliyet taşımanıza gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,081
İsim
Burak Karadağ
🪪 Trafik polisleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde bir dönem sona eriyor. "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile artık sürücü belgesi bilgilerini TC kimlik kartlarına taşıyanların, ehliyet taşımaları zorunlu olmayacak.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını duyurdu. Söz konusu uygulama ile T.C. kimlik kartlarına taşıma yapanların, yanlarında ehliyet bulundurmaları gerekmiyor.

ÇİPLE ENTEGRE EDİLİYOR​

Bu uygulama ile iki ayrı kart taşımak zorunda kalmıyorsunuz. Her iki belgenin de yeni tip olması yeterli oluyor. 21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle kolay" uygulaması ile yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarında yer alan çipin içerisine entegre ediliyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURULUYOR​

denetime-takilmamak-icin-whatsapp-grubu-kurdular-1.jpg

Mert

80+ Silver
uzun süredir var bu olay

SadeceSeyf

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,081
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 sene önce ehliteyim kırılmıştı.Çok iyi oldu gerçi araç süremiyorum ama olsun sdfsdf
Ben ehliyeti alalı 1,5 sene oldu ara süre sürmeye tırsıyorum çünkü kaza yaparsam başıma iş almak istemiyorum ,(

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Demek ki önceden fazla yansıtmamışlar, ki şuan yeni dönem tarzı habere yansıttılar. KAYNAK

Önceden vardı ama yinede ehliyet istiyorlardı sorun olabiliyordu yine polisten polise değişiyordu. Şimdi tam resmiyete dökülmüş anlaşılan. E ben yeni çıkardım boşamı çıktı bu kart :D.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Emir Yusuf
Bayağıdır var zaten bu. Ben 1 sene önce falan ehliyetimi kimlik kartıma tanımlattırmıştım. Ama yine ne olur ne olmaz diye hala cüzdanda ehliyet taşıyorum :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,081
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önceden vardı ama yinede ehliyet istiyorlardı sorun olabiliyordu yine polisten polise değişiyordu. Şimdi tam resmiyete dökülmüş anlaşılan. E ben yeni çıkardım boşamı çıktı bu kart :D.
Boşa çıkartmadın, sadece isteyen yapar. Daha rahat olur herhalde cüzdan da çok yer kaplıyor zaten(!) :)

SadeceSeyf

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,081
İsim
Burak Karadağ
Bayağıdır var zaten bu. Ben 1 sene önce falan ehliyetimi kimlik kartıma tanımlattırmıştım. Ama yine ne olur ne olmaz diye hala cüzdanda ehliyet taşıyorum :D
İşte şimdi artık kimliğe bile gerek yok sadece uygulamayı indirip çevirmeye denk gelirsen uygulamayı polise göstermen yetiyor.

donanimci98

80+ Bronze
Önceden de vardı da kullanılmıyordu. Geçenlerde bi pasaport almaya gittim. Yanımdaki kişi de ehliyeti kimliğe ekletmeye gelmiş. Boş ver tüm polislerde sistem yok boşuna geçirme falan diye adamı yolladılar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,872
Üyeler
163,733
Son üye
kumtepe7
Top Bottom