Neler Yeni

EA FC 24 RX 6600 EKRAN KARTI SORUNU

Enigma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Arıbaş
Arkadaşalar öncelikle hepinize iyi formlar. Benim sorunum Rx 6600 ekran kartım var ve EA FC 24'ü sadece 1080p orta ayarlar, kenarsız pencere modu, fps limiti olmadan oynayabiliyorum. Oyunu kesinlikle Yüksek grafiğe veya ultraya aldığım anda kasmalar donmalar başlıyor ara sahnelerde de maç oynanırkende. Buna sebebiyet veren şey nedir? Yani gerek testlerde gerekse bu form olsun diğer formlar olsun çoğu yerde 2k ultra ayarlarda oynayan bile var. İşlemciyle alakalı olma ihtimali (İşlemci modelim Ryzen 5 5500) ya da ekran kartımın sürümüyle alakalı olma ihtimali var mı? Yeni sürümü kullanıyorum diğer oyunlarda bir sıkıntım yok. Önce ki sürümümde de EA FC'de aynı sıkıntılarım devam ediyordu. Bir de şöyle bir şey fark ettim FPS'i sabitlediğim zaman oyun ekran kartını ara sahneler dışında neredeyse hiç kullanmıyor yani işlemcim daha çok çalışıyor ekran kartından.

EK OLARAK: Orta ayarlarda akıcı oynadığım zamanda da şöyle bir fix oluşuyor yabancı bir formda da gördüm çözüm bulamamışlar ama onlarında ekran kartı AMD

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    479.1 KB · Hit: 125

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,241
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Arkadaşalar öncelikle hepinize iyi formlar. Benim sorunum Rx 6600 ekran kartım var ve EA FC 24'ü sadece 1080p orta ayarlar, kenarsız pencere modu, fps limiti olmadan oynayabiliyorum. Oyunu kesinlikle Yüksek grafiğe veya ultraya aldığım anda kasmalar donmalar başlıyor ara sahnelerde de maç oynanırkende. Buna sebebiyet veren şey nedir? Yani gerek testlerde gerekse bu form olsun diğer formlar olsun çoğu yerde 2k ultra ayarlarda oynayan bile var. İşlemciyle alakalı olma ihtimali (İşlemci modelim Ryzen 5 5500) ya da ekran kartımın sürümüyle alakalı olma ihtimali var mı? Yeni sürümü kullanıyorum diğer oyunlarda bir sıkıntım yok. Önce ki sürümümde de EA FC'de aynı sıkıntılarım devam ediyordu. Bir de şöyle bir şey fark ettim FPS'i sabitlediğim zaman oyun ekran kartını ara sahneler dışında neredeyse hiç kullanmıyor.

EK OLARAK: Orta ayarlarda akıcı oynadığım zamanda da şöyle bir fix oluşuyor yabancı bir formda da gördüm çözüm bulamamışlar ama onlarında ekran kartı AMD
Oyun hdd de mi yüklü?

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,241
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess

Enigma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Arıbaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD için bi crystaldiskmark testi yapar mısın?
Tabii ki hocam yapıp sonuçlarını hemen atıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sonuçlarım bu şekilde var mıdır bir sıkıntı?

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    22.4 KB · Hit: 47
Son düzenleme:

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,241
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Tabii ki hocam yapıp sonuçlarını hemen atıyorum

Hocam sonuçlarım bu şekilde var mıdır bir sıkıntı?
Sorun yok hocam, aynı problemi imzadaki sistemle yaşıyorum. Ultraya aldığımda drop yiyor, ben hdd ye yüklü olduğundan diye düşünmüştüm, ssd ye yüklemeyi denemedim.
ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz

Enigma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Arıbaş
Sorun yok hocam, aynı problemi imzadaki sistemle yaşıyorum. Ultraya aldığımda drop yiyor, ben hdd ye yüklü olduğundan diye düşünmüştüm, ssd ye yüklemeyi denemedim.
ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz
Hocam AMD cidden problemli, donanımsal açıdan çok f/p ürün olsada yazılımsal anlamda rezalet sistemi alalı 2 hafta oldu yaşamadığım sorun kalmadı Nvidia denetim masasının gözünü seveyim GT 1030 Ekran kartım vardı 2GB, 2 sene önceki FİFA 22'yi yine bu ayaralarda 60 fps sabit çok rahat oynuyordum. Onda da başta sıkıntılar vardı fakat Nvidia denetim masası ayarları ve experience ayarları ile çözmüştüm oyun yağ gibi akıyordu. Oyundan da kaynaklı olduğunu düşünüyorum optimizasyonu bozuk son 2 oyunun. İnsanın keyfi kaçmıyor değil böyle olunca.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,241
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Hocam AMD cidden problemli, donanımsal açıdan çok f/p ürün olsada yazılımsal anlamda rezalet sistemi alalı 2 hafta oldu yaşamadığım sorun kalmadı Nvidia denetim masasının gözünü seveyim GT 1030 Ekran kartım vardı 2GB, 2 sene önceki FİFA 22'yi yine bu ayaralarda 60 fps sabit çok rahat oynuyordum. Onda da başta sıkıntılar vardı fakat Nvidia denetim masası ayarları ve experience ayarları ile çözmüştüm oyun yağ gibi akıyordu. Oyundan da kaynaklı olduğunu düşünüyorum optimizasyonu bozuk son 2 oyunun. İnsanın keyfi kaçmıyor değil böyle olunca.
Amd ile alakalı değildir hocam, 23 de de aynı problemler vardı sonlara doğru düzelmişti.

Enigma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Arıbaş
Amd ile alakalı değildir hocam, 23 de de aynı problemler vardı sonlara doğru düzelmişti.
Hocam peki bir soru daha soracağım benim ekranım 165 hz ve oyunu 165 fps'e sabitliyor fakat oyunu atıyorum 90 fps ya da 120 fps'e sabitlediğimde de yine stabil çalışıyor ama ara sahnelerde felaket kasmalar meydana geliyor. Monitörün kendisinden düşürsem de kasıyormuş gibi düşürmesem de kasıyormuş gibi bu da mı yine oyunla alakalı?

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,241
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Hocam peki bir soru daha soracağım benim ekranım 165 hz ve oyunu 165 fps'e sabitliyor fakat oyunu atıyorum 90 fps ya da 120 fps'e sabitlediğimde de yine stabil çalışıyor ama ara sahnelerde felaket kasmalar meydana geliyor. Monitörün kendisinden düşürsem de kasıyormuş gibi düşürmesem de kasıyormuş gibi bu da mı yine oyunla alakalı?
Ara sahnelerde ben sorun yaşamıyorum ama fifanın genel olarak ara sahnelerinde sorun yaşayan çok, onların çözümü oluyor genelde.
Fps sabitlemesini kaldırmak istiyorsanızda dikey senkronizasyonu kapatın.

beerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
berk
bende aynı sorunu yaşıyorum takılmalar oluyor ve karakterlerin saçlarında renkli pixeller çıkıyor rx6600 i5 12400f

Enigma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan Arıbaş
Ara sahnelerde ben sorun yaşamıyorum ama fifanın genel olarak ara sahnelerinde sorun yaşayan çok, onların çözümü oluyor genelde.
Fps sabitlemesini kaldırmak istiyorsanızda dikey senkronizasyonu kapatın.
Yok hocam bende orta ayarlarda oynadığımda 165 fps'e sabitlediğimde çok daha akıcı takılmadan oynuyorum. Dikey Senkronizasyonu kapattığımda da akıcı ama sabitken daha akıcı ara sahnelerde de problemim olmuyor belki saliselik oluyordur ama fark etmiyorum. Ayarları yüksek veya ultra oynayamıyorum, siz yüksek veya ultra oynayabiliyor musunuz akıcı bir şekilde?

bende aynı sorunu yaşıyorum takılmalar oluyor ve karakterlerin saçlarında renkli pixeller çıkıyor rx6600 i5 12400f
O piksel olayı sadece orta ayarlarda ve AMD ekran kartlarında oluyor yabancı bir formda adam RX 7900 XTX ile yaşamış bu durumu ordan aldım görselide zaten. Altında ki yorumlarda da yine AMD ekran kartlı kişilerin aynı problemi yaşadıklarını yazmışlar.

Hydranoid

80+ Bronze
Arkadaşalar öncelikle hepinize iyi formlar. Benim sorunum Rx 6600 ekran kartım var ve EA FC 24'ü sadece 1080p orta ayarlar, kenarsız pencere modu, fps limiti olmadan oynayabiliyorum. Oyunu kesinlikle Yüksek grafiğe veya ultraya aldığım anda kasmalar donmalar başlıyor ara sahnelerde de maç oynanırkende. Buna sebebiyet veren şey nedir? Yani gerek testlerde gerekse bu form olsun diğer formlar olsun çoğu yerde 2k ultra ayarlarda oynayan bile var. İşlemciyle alakalı olma ihtimali (İşlemci modelim Ryzen 5 5500) ya da ekran kartımın sürümüyle alakalı olma ihtimali var mı? Yeni sürümü kullanıyorum diğer oyunlarda bir sıkıntım yok. Önce ki sürümümde de EA FC'de aynı sıkıntılarım devam ediyordu. Bir de şöyle bir şey fark ettim FPS'i sabitlediğim zaman oyun ekran kartını ara sahneler dışında neredeyse hiç kullanmıyor yani işlemcim daha çok çalışıyor ekran kartından.

Neden kenarsız pencerede oynuyorsunuz ki bir de tam ekran yapıp deneyin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,948
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom