Neler Yeni

Yardım Egea Cross 1.4'e tüp taktırmak mantıklı mı? (Performans beklentim yok.)

Mr.DzcN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Eren Duzcan
Önceki konularımda da belirttiğim gibi Egea Cross 1.4 fire' ı satın alıyoruz ve insanlar çoğu yerde eğer tüp takılmazsa çok fazla yaktığına dair uyarılarda bulunuyor. Artvin'de yaşıyorum bilen bilir buralar hep yokuş. Tüp taktırırsam araba 2. viteste bile bayılır mı, taktırmazsam çok fazla mı yakar? Performans beklentim yok 4 kişilik bir aileyiz, bu bayırları hızlı olmasa da yolda bırakmayacak şekilde çıksın yeter. Siz ne öneriyorsunuz?

Frkn833

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Furkan
Neden dizel almıyorsun hocam. Dizeller daha çok tutuluyor diye biliyorum. Birde 1.4 benzinlilere yağyakma sorunu var diyorlar bende idarelik olarak ilk arabam olarak almayı düşünüyorum ama 1.3 dizel veya 1.6 dizel düşünüyorum sonra Allah nasip ederse değiştirecem

Mr.DzcN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Eren Duzcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden dizel almıyorsun hocam. Dizeller daha çok tutuluyor diye biliyorum. Birde 1.4 benzinlilere yağyakma sorunu var diyorlar bende idarelik olarak ilk arabam olarak almayı düşünüyorum ama 1.3 dizel veya 1.6 dizel düşünüyorum sonra Allah nasip ederse değiştirecem
O yağ yakma sorunu bayii nin koyduğu dandik yağ yüzündenmiş ilk bakımdan sonra o şikayet geçiyormuş zaten. Neden almak istediğime önceki konularıma bakıp ulaşabilirsin orda diğer arkadaşlarla bu konuyu bir hayli istişare ettik. Ordan bilgi alabilirsin.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,687
İsim
Yavuz
Taksicilerin çoğu 1.4 LPG kullanıyor. O kadar yolu nasıl yapıcaklar? Takılır.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Önceki konularımda da belirttiğim gibi Egea Cross 1.4 fire' ı satın alıyoruz ve insanlar çoğu yerde eğer tüp takılmazsa çok fazla yaktığına dair uyarılarda bulunuyor. Artvin'de yaşıyorum bilen bilir buralar hep yokuş. Tüp taktırırsam araba 2. viteste bile bayılır mı, taktırmazsam çok fazla mı yakar? Performans beklentim yok 4 kişilik bir aileyiz, bu bayırları hızlı olmasa da yolda bırakmayacak şekilde çıksın yeter. Siz ne öneriyorsunuz?

İyi lastik ve doğru kullanımda her araç rampa tırmanır ben 1.2 corsa ile nereleri tırmandım iyi hatırlarım hiç bir rampada üzmedi :D. Ama 2. viteste bayılırmı vs. bu rampaya yokuşa bağlı. Küçük atmosferik motorların kaderi genelde rampada bağırmaktır ama performans beklentinizde yok takılmazsınız herhalde. Eğer dizel almayacak iseniz 1.4 e tüp taktırın çünkü 1.4 atmosferiklerin hepsi saçma şekilde çok yakar özellikle egea 1.4 için ağır bir kasa olduğundan çok ciddi yakıt tüketimlerine çıkar.

Mert

80+ Silver
Bu motora LPG'siz binmek anlamsız. Direkt takın.

Top Bottom