Neler Yeni

Rehber Eğer PC HDD'yi Görmüyorsa Yapabileceğiniz Şeyler

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,088
İsim
Lydranx
Arkadaşlar Dün Yeni SSD Taktım PC'ye. Sonrasında Format Atarken HDD'lere Sil Komutunu Uygulayarak Sıfırladım. Ancak Sonrasında PC'yi Açtığımda PC HDD'leri Görmüyordu. Disk Yönetiminde Gözükmüyor Ancak Aygıt Yöneticisinde Gözüküyordu. Biosta da Vardı. Bu Bilgisayar Kısmında HDD'ler Çıkmıyordu

1610796427877.png

(Disk 2 PC'nin Kurulu Olduğu SSD )

1610796447079.png

(Maxtor Ve WDC İse Takılı Olan HDD'ler)

Sorunun Çözümü :
Öncelikle HDD'nin Çalıştığından Emin Olmalısınız. Yani Sorunun Yazılımsal Olduğunu Anlamalısınız.

1.Adım
Öncelikle Denetim Masasına Giriyoruz. Sonra Depolama Alanlarını Yönete Giriyoruz. Ordan Ayarları Değiştire Tıklıyoruz. Sonra Depolama Alanı Oluştur Diyoruz
1610796164360.png

1610796195971.png

Sonrasında HDD Boyutu Kadar Depolama Alanı Oluşturuyoruz

2.Adım
Sonraki Adım İse Biostan Format Atmak. Eskiden HDD Format Yerinde Gözükmüyorken HDD Artık Format Menüsünde Görünür Olacak. Sonrasında Diski Biçimlendiriyoruz. Format Atıp PCyi Başlatıyoruz.
Ve Hayırlı Olsun Artık HDD'niz Görünür Durumda.

(İşlem Oldukça Basitmiş Aslında Ama Saatlerime Maal Oldu. Rehber İşlerinde Biraz Çaylağım Kusura Bakmayın.)

Önemli Not :
Eğer Depolama Alanınınız Olduğu Halde Depolama Alanı Yok Hatası Alıyorsanız :
Diski biçimlendirin ,Sonra Havuzu Silin ,
Aygıt Yöneticisinden Harf Atayın

Ekler

• 1610795915518.png
    1610795915518.png
    37.8 KB · Hit: 63
  • 1610795944947.png
    1610795944947.png
    7.9 KB · Hit: 61
  • 1610796147362.png
    1610796147362.png
    10.9 KB · Hit: 61
Son düzenleme:

Sunay

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,703
İsim
Sunay Koçak
Steam
https://steamcommunity.com/id/xsunay/
Discord
Sunay #3109
Faydalı bir rehber olmuş.

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Dün yaşayıp çözdüğünüz sorunu bugün başkalarına faydalı olsun diye rehber olarak hazırlamak mı :love:

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,088
İsim
Lydranx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dün yaşayıp çözdüğünüz sorunu bugün başkalarına faydalı olsun diye rehber olarak hazırlamak mı :love:
Ben hiçbir kaynak bulamadım. İnsanlar bulsun da faydalansın. Dün en az 3 saat uğraşıp çözemediğim sorunu 15 dk da çözdüm
En azından insanlar uğraşmamış olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Arkadaşlar Dün Yeni SSD Taktım PC'ye. Sonrasında Format Atarken HDD'lere Sil Komutunu Uygulayarak Sıfırladım. Ancak Sonrasında PC'yi Açtığımda PC HDD'leri Görmüyordu. Disk Yönetiminde Gözükmüyor Ancak Aygıt Yöneticisinde Gözüküyordu. Biosta da Vardı. Bu Bilgisayar Kısmında HDD'ler Çıkmıyordu

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Sorunun Çözümü :
Öncelikle HDD'nin Çalıştığından Emin Olmalısınız. Yani Sorunun Yazılımsal Olduğunu Anlamalısınız.

1.Adım
Öncelikle Denetim Masasına Giriyoruz. Sonra Depolama Alanlarını Yönete Giriyoruz. Ordan Ayarları Değiştire Tıklıyoruz. Sonra Depolama Alanı Oluştur Diyoruz
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

2.Adım
Sonraki Adım İse Biostan Format Atmak. Eskiden HDD Format Yerinde Gözükmüyorken HDD Artık Format Menüsünde Görünür Olacak. Sonrasında Diski Biçimlendiriyoruz. Format Atıp PCyi Başlatıyoruz.

(İşlem Oldukça Basitmiş Aslında Ama Saatlerime Maal Oldu. Rehber İşlerinde Biraz Çaylağım Kusura Bakmayın.)

Önemli Not :
Diski biçimlendirin ,Sonra Havuzu Silin , Aygıt Yöneticisinden Harf Atayın
Güzel rehber elinize sağlık.

.RBO.

80+ Silver

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Sorunun Çözümü :

1.Adım
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

2.Adım

Önemli Not :
Diski biçimlendirin ,Sonra Havuzu Silin , Aygıt Yöneticisinden Harf Atayın
aynı sorunu 2 gün önce yaşadım çözmdüm benden çalmış (!)

Top Bottom