Apu Mühendisi
80+ Platinum
Dahası
Arkadaşlar Dün Yeni SSD Taktım PC'ye. Sonrasında Format Atarken HDD'lere Sil Komutunu Uygulayarak Sıfırladım. Ancak Sonrasında PC'yi Açtığımda PC HDD'leri Görmüyordu. Disk Yönetiminde Gözükmüyor Ancak Aygıt Yöneticisinde Gözüküyordu. Biosta da Vardı. Bu Bilgisayar Kısmında HDD'ler Çıkmıyordu
(Disk 2 PC'nin Kurulu Olduğu SSD )
(Maxtor Ve WDC İse Takılı Olan HDD'ler)
Sorunun Çözümü :
Öncelikle HDD'nin Çalıştığından Emin Olmalısınız. Yani Sorunun Yazılımsal Olduğunu Anlamalısınız.
1.Adım
Öncelikle Denetim Masasına Giriyoruz. Sonra Depolama Alanlarını Yönete Giriyoruz. Ordan Ayarları Değiştire Tıklıyoruz. Sonra Depolama Alanı Oluştur Diyoruz
Sonrasında HDD Boyutu Kadar Depolama Alanı Oluşturuyoruz
2.Adım
Sonraki Adım İse Biostan Format Atmak. Eskiden HDD Format Yerinde Gözükmüyorken HDD Artık Format Menüsünde Görünür Olacak. Sonrasında Diski Biçimlendiriyoruz. Format Atıp PCyi Başlatıyoruz.
Ve Hayırlı Olsun Artık HDD'niz Görünür Durumda.
(İşlem Oldukça Basitmiş Aslında Ama Saatlerime Maal Oldu. Rehber İşlerinde Biraz Çaylağım Kusura Bakmayın.)
Önemli Not :
Eğer Depolama Alanınınız Olduğu Halde Depolama Alanı Yok Hatası Alıyorsanız :
Diski biçimlendirin ,Sonra Havuzu Silin ,
Aygıt Yöneticisinden Harf Atayın
(Disk 2 PC'nin Kurulu Olduğu SSD )
(Maxtor Ve WDC İse Takılı Olan HDD'ler)
Sorunun Çözümü :
Öncelikle HDD'nin Çalıştığından Emin Olmalısınız. Yani Sorunun Yazılımsal Olduğunu Anlamalısınız.
1.Adım
Öncelikle Denetim Masasına Giriyoruz. Sonra Depolama Alanlarını Yönete Giriyoruz. Ordan Ayarları Değiştire Tıklıyoruz. Sonra Depolama Alanı Oluştur Diyoruz
Sonrasında HDD Boyutu Kadar Depolama Alanı Oluşturuyoruz
2.Adım
Sonraki Adım İse Biostan Format Atmak. Eskiden HDD Format Yerinde Gözükmüyorken HDD Artık Format Menüsünde Görünür Olacak. Sonrasında Diski Biçimlendiriyoruz. Format Atıp PCyi Başlatıyoruz.
Ve Hayırlı Olsun Artık HDD'niz Görünür Durumda.
(İşlem Oldukça Basitmiş Aslında Ama Saatlerime Maal Oldu. Rehber İşlerinde Biraz Çaylağım Kusura Bakmayın.)
Önemli Not :
Eğer Depolama Alanınınız Olduğu Halde Depolama Alanı Yok Hatası Alıyorsanız :
Diski biçimlendirin ,Sonra Havuzu Silin ,
Aygıt Yöneticisinden Harf Atayın
Ekler
Son düzenleme: