Neler Yeni

eğitimim konusunda problem yaşıyorum ne yapabilirim

Umut_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Umut can
merhabalar adım umut 15 yaşındayım 10. sınıfa gidiyorum ancak hayatım tam bir cehennem nedeni ise bundan yaklaşık 2 yıl önce 8. sınıfta yaşamış olduğum akran zorbalığıdır belki aynı dönemde ise aile ile alakalı bazı sorunlar geçiriyordum yani anlayacağınız 8. sınıf benim için tam anlamıyla bir kabus gibiydi ve LGS günü geldi ve beklediğim gibi kötü bir sonuçla karşılaştım ardından beni zorbalık yapan kişiler o günden sonra hayatımdan birer birer çıkıp gitti ancak bende bıraktıkları iz hayla geçmek bilmedi ve hayla da bu izi üzerimde taşıyorum şuan hayatımdan örnek vermek gerekirse herhangi bir denemeye girerken veya benim için önemli bir şey yapmaya kalkışırken (hem eğitim olarak hem de hayattan) bir an duraksayıp karamsarlaşıyorum aynı zamanda dersin başına geçtiğimde ise bu oluyor ancak bunun benim için herhangi bir sonu yok ve ne yapmam gerektiğini açık olmak gerekirse bilmiyorum şuan hayatım da ise derslerim daha da kötüleşiyor ve ben bunu düzeltemiyorum sizce ben kendimi nasıl düzeltebilirim ve sizce ben çok mu abartıyorum yaşadıklarımı

Palo DAYI 👑

80+ Gold
a
merhabalar adım umut 15 yaşındayım 10. sınıfa gidiyorum ancak hayatım tam bir cehennem nedeni ise bundan yaklaşık 2 yıl önce 8. sınıfta yaşamış olduğum akran zorbalığıdır belki aynı dönemde ise aile ile alakalı bazı sorunlar geçiriyordum yani anlayacağınız 8. sınıf benim için tam anlamıyla bir kabus gibiydi ve LGS günü geldi ve beklediğim gibi kötü bir sonuçla karşılaştım ardından beni zorbalık yapan kişiler o günden sonra hayatımdan birer birer çıkıp gitti ancak bende bıraktıkları iz hayla geçmek bilmedi ve hayla da bu izi üzerimde taşıyorum şuan hayatımdan örnek vermek gerekirse herhangi bir denemeye girerken veya benim için önemli bir şey yapmaya kalkışırken (hem eğitim olarak hem de hayattan) bir an duraksayıp karamsarlaşıyorum aynı zamanda dersin başına geçtiğimde ise bu oluyor ancak bunun benim için herhangi bir sonu yok ve ne yapmam gerektiğini açık olmak gerekirse bilmiyorum şuan hayatım da ise derslerim daha da kötüleşiyor ve ben bunu düzeltemiyorum sizce ben kendimi nasıl düzeltebilirim ve sizce ben çok mu abartıyorum yaşadıklarımı
Kimsenin dedigine kafayı takma he deyip gec gelecegine odaklan aile konusu gercekten cok kotu bisey kendi uzerimden ornek vereyim 22 yasıma giricem ailem kucuklugumden berı sureklı kavga dövüs icinde akrabalarla ilişkimiz nerdeyse sıfır ben lise donemınde asırı suskundum kı suandada oyleyım pcmden baska arkadasım yok haytta bır basarım yok suanlık sadece evden ıse ısten eve gıden bırıyım aile ortamı herseyı belırlıyor daha fazla yazamıcam aglamak ıstemıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Hasan
a

Kimsenin dedigine kafayı takma he deyip gec gelecegine odaklan aile konusu gercekten cok kotu bisey kendi uzerimden ornek vereyim 22 yasıma giricem ailem kucuklugumden berı sureklı kavga dövüs icinde akrabalarla ilişkimiz nerdeyse sıfır ben lise donemınde asırı suskundum kı suandada oyleyım pcmden baska arkadasım yok haytta bır basarım yok suanlık sadece evden ıse ısten eve gıden bırıyım aile ortamı herseyı belırlıyor daha fazla yazamıcam aglamak ıstemıyorum
Aynen beni tarif etmişsin hocam şuan üniversite okuyorum ama üzerimdeki etkiler halen geçmedi aile ve akrabaların etkileri

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Hamka
Aynaya bak ne için yaşadığını sorgula

Umut_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Umut can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam yorumunuz için teşekkür ederim benim hayatımda ise akran zorbalığın dan çok aile içi yaşanan kavgalar içime kapattı ve benim özgvünemi sıfırladı

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Yeni arkadaşlar edinip güzel vakitler geçirip bundan uzaklaşabilirsin yada yeni bir hobi ile düşünmemeye çalış düşünmek daha kötü eğlenmeye çalış.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Aynen beni tarif etmişsin hocam şuan üniversite okuyorum ama üzerimdeki etkiler halen geçmedi aile ve akrabaların etkileri
gecen sene temmuz ayında askere gıttım bu sene ocak 24 te dondum 4 ay gececı olarak her gun 2 ser saat arayla toplamda 6 saat nobet tuttum kulede gece gec saatlerde 2-4 veya 4-6 nobetınde her seferınde aglardım yanımdakı alt devrem neden aglıyorsun dedıgınge ailemi ozledım dıyordum aile boyle bısey kendı devrelerım bıle neden agladıgımı bılmezdı

Umut_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Umut can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam hayatta her şey üst üste denk geliyor geçen hafta babaannemi kaybettik bu hafta deneme yapıldı ve benden de herkesin beklediği gibi olumlu bir sonuç gelmedi ve artık ben bu durumdan sıkıldım yaşadığım bu şey çoğu kişi için normal gelebilir ancak benim için artık bir sorun teşkil etmeye başladı manevi olarak

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
👋 Merhaba Umut!
Seni anlıyorum, cidden.❤️ Acaba bir psikoloğa gitme fırsatın var mı? Psikolog sana yardımcı olabilir. 😊

Top Bottom