Neler Yeni

Egzoz gazı emisyon ölçümü .. Acemi sürücüden.

metemel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Esat Temel
Selamlar dostlar öncelikle aracım 2000 model ford focus 1.6 . Araçlardan neredeyse hiç anlamayan birisiyim o yüzden sorular basitse bile cevaplarsanız benim için çok faydalı olur. Gelecek ay aracın gaz emisyon tarihi geliyor ve ölçüm yaptırtmam gerekiyor. Önceki egzoz emisyon sonucum aşağıdaki gibi.

cache-v2

1. Yukarıdaki sonuçta "Katalitik Dön: Yok" şeklinde bir ibare var, internete katalitik dön yazdığımda karşıma katalitik konvertör (katalizör) çıkıyor. Yani araç muayeneyi katalizör olmadan mı geçmiş ? İnternette çoğu kişinin muayene bilgisine baktığımda oradaki ibare "var" şeklindeydi o yüzden sorayım dedim. Kısaca ne anlama geliyor bu ifade.
  2. Aracımın emisyon ölçümünü illaki 15.11.2024 tarihinde mi yaptırmalıyım yani 1 hafta önceden felan yapıp halledemiyor muyum ?
  3. Emisyon ölçümünden kalırsam cezası var mı, yoksa sonuçları bana veriyorlar ve düzeltmem için süre tanıyorlar mı ?
  4. Her egzozcu emisyon ölçer mi ? Eğer arabamda katalizör yoksa ve egzozcuda taktırdıysam , sonrasında yetkili muayene istasyonuna gitmeden orada test ölçümü yapıyorlar mı ? (Geçer-geçmez görebilmek için)

Şimdilik sorularım bu şekilde cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Kerem Mungan
Selamlar dostlar öncelikle aracım 2000 model ford focus 1.6 . Araçlardan neredeyse hiç anlamayan birisiyim o yüzden sorular basitse bile cevaplarsanız benim için çok faydalı olur. Gelecek ay aracın gaz emisyon tarihi geliyor ve ölçüm yaptırtmam gerekiyor. Önceki egzoz emisyon sonucum aşağıdaki gibi.

cache-v2

1. Yukarıdaki sonuçta "Katalitik Dön: Yok" şeklinde bir ibare var, internete katalitik dön yazdığımda karşıma katalitik konvertör (katalizör) çıkıyor. Yani araç muayeneyi katalizör olmadan mı geçmiş ? İnternette çoğu kişinin muayene bilgisine baktığımda oradaki ibare "var" şeklindeydi o yüzden sorayım dedim. Kısaca ne anlama geliyor bu ifade.
  2. Aracımın emisyon ölçümünü illaki 15.11.2024 tarihinde mi yaptırmalıyım yani 1 hafta önceden felan yapıp halledemiyor muyum ?
  3. Emisyon ölçümünden kalırsam cezası var mı, yoksa sonuçları bana veriyorlar ve düzeltmem için süre tanıyorlar mı ?
  4. Her egzozcu emisyon ölçer mi ? Eğer arabamda katalizör yoksa ve egzozcuda taktırdıysam , sonrasında yetkili muayene istasyonuna gitmeden orada test ölçümü yapıyorlar mı ? (Geçer-geçmez görebilmek için)

Şimdilik sorularım bu şekilde cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Hocam bildiğim kadarıyla egzoz emisyonunu muayene tarihi gelmeden yapabilirsiniz ancak bu sefer sonraki yıllarda ölçümü yaptırdığınız tarihte yaptırmanız gerekir örneğin normalde sizin ölçüm tarihiniz 15 kasımsa ve siz bir hafta önceden yani 8 kasımda yaparsanız yeni ölçümün son geçerlilik tarihi 8 kasım olur.

Muayene yeri konusunda da bildiğim kadarıyla her egzozcu muayene yapılmıyor belirli yerlerde yaptırtabiliyorsunuz.

Ve yine bildiğim kadarıyla aracınız egzoz muayenesinden geçmezse size 1 haftalık aracı düzeltme süresi veriliyor eğer bu 1 hafta içerisinde aracınızı tekrar muayeneye sokup olumlu sonuç almazsanız trafiğe çıkamazsınız.

1. 2000 ve öncesinde katalizör şartı yok diye hatırlıyorum. Belki o olabilir. Ama enjeksiyonlu her araçta katalitik konvertör var. Katalizör olmadan geçmez.
2. Erken yaptırabilirsin.
3. Emisyondan kalırsan süre tanınır.
4. Her egzozcu emisyon ölçmez. Google maps egzoz emisyon yaz. Orada ölçen yerler çıkıyor.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Doğan gelişigüzel
1. 2000 ve öncesinde katalizör şartı yok diye hatırlıyorum. Belki o olabilir.
2. Erken yaptırabilirsin.
3. Emisyondan kalırsan süre tanınır.
4. Her egzozcu emisyon ölçmez. Google maps egzoz emisyon yaz. Orada ölçen yerler çıkıyor.
+++ olarak tüvde egzoz muaynesine girme dışarda yaptır dışarda geçmek daha kolay tüv kasıyor egzoz işini ve çok bekletiyorlar önceden alabilirsin ama geçerlilik tarihi o gün olur ona dikkat et

metemel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Esat Temel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim,
1728848103399.png

şuradaki işaretlediğim ceza eğer ki verdikleri ek sürede de bu sorunu gideremezsem mi uyguluyorlar acaba ?

Top Bottom