Selamlar dostlar öncelikle aracım 2000 model ford focus 1.6 . Araçlardan neredeyse hiç anlamayan birisiyim o yüzden sorular basitse bile cevaplarsanız benim için çok faydalı olur. Gelecek ay aracın gaz emisyon tarihi geliyor ve ölçüm yaptırtmam gerekiyor. Önceki egzoz emisyon sonucum aşağıdaki gibi.
Şimdilik sorularım bu şekilde cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
- Yukarıdaki sonuçta "Katalitik Dön: Yok" şeklinde bir ibare var, internete katalitik dön yazdığımda karşıma katalitik konvertör (katalizör) çıkıyor. Yani araç muayeneyi katalizör olmadan mı geçmiş ? İnternette çoğu kişinin muayene bilgisine baktığımda oradaki ibare "var" şeklindeydi o yüzden sorayım dedim. Kısaca ne anlama geliyor bu ifade.
- Aracımın emisyon ölçümünü illaki 15.11.2024 tarihinde mi yaptırmalıyım yani 1 hafta önceden felan yapıp halledemiyor muyum ?
- Emisyon ölçümünden kalırsam cezası var mı, yoksa sonuçları bana veriyorlar ve düzeltmem için süre tanıyorlar mı ?
- Her egzozcu emisyon ölçer mi ? Eğer arabamda katalizör yoksa ve egzozcuda taktırdıysam , sonrasında yetkili muayene istasyonuna gitmeden orada test ölçümü yapıyorlar mı ? (Geçer-geçmez görebilmek için)
Şimdilik sorularım bu şekilde cevap veren herkese çok teşekkür ederim.