Neler Yeni

Ekipmanların Çin'den alınması hakkında

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Arkadaşlar öyle merak ettiğim için sormak ve sizin fikirlerinizi dinlemek istedim. Mesela ben hayatım boyunca ekipman konusunda SteelSeries, Razer, Logitech üçlüsünden asla şaşmadım ve şaşmayı da şimdilik düşünmüyorum fakat ekipman önerisi isteyen insanların konularına girdiğimde hayatımda ilk kez duymuş olduğum marka modellerle karşılaşıyorum. Henüz geçen sene insanlar benim gibi popüler ve kaliteli markalar kullanıp tavsiye ederken, bir anda Temu ve benzerlerinin gelişiyle doğu tarafındaki markaların ürünlerine talep arttı. Açıkçası bana yurt dışından garantisi olmayan, varsa da uğraştıran, pek bilinmeyen ve adı üstünde Çin markaları tercih etmek mantıklı gelmiyor. Evet fiyatları uygun ama değer mi?

Son düzenleme:

Gurkanpiro

80+ Platinum
nerdeyse 2 2.5 hem arkadaşıma toplam 2 aula 1 ajazz 159 pro aldım aula zaten hotswap pcb cine zarar vermedigim sürece ömürlük 159 pro yuda 700 TL'ye aldım bu paraya alıcam logıden felan daha ıyıdır

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
z
elimden 15 20 tane ajazz ürünü aula ürünü geçti hepsi sorunsuz çöpitech çöp kazık fiyatta satmaya devam etsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

kullanan e sporcular bile kazık olduğunu sponsor olmasalar kullanmayacaklarını söylüyorlar açık açık

ayrıca logi razer steelseries falan hiçbirinin tr garantileri iyi değil hepsi de çinde üretiliyor

Böyle tonla konu var tonla çift tıklama sorunu var

ajazz a820 max
ajazz aj159 apex ve pro modellerini kullanıyorum
gram sorun yaşamadım sensör olarak da g pro spr tokatlıyor
hatta abartıp tıraş makineleri aldım gayet kaliteli çıktı memnunum

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ayrıca logi razer steelseries falan hiçbirinin tr garantileri iyi değil hepsi de çinde üretiliyor
Çoğu ürün tabi ki Çin'de üretiliyor. Demek istediğim şey Çin markaları.

Razer olmasa da SteelSeries ve Logitech'in desteğiyle iletişime geçme fırsatı bulmuştum.

SteelSeries, Arctis 5'imin pedleri bir tık hızlı eskidiği için yenisini gönderdi. Şu an 2020'den beri kullanıyorum.

Logitech ise G703'ümün fare topunun tutacağı mı denir ne denir artık bilmiyorum fakat onun kırılmasıyla boşa dönüp işlevsiz kalan fare topunu kargo sürecini saymazsak hemen ilgilenip geri yolladılar.

Böyle tonla konu var tonla çift tıklama sorunu var

Logitech konusunda çift tıklama sorununu G102 ve G203'ten başka modelde henüz görmedim. Belki vardır ama evet böyle markaların giriş seviye modelleri de kötü oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
z
Çoğu ürün tabi ki Çin'de üretiliyor. Demek istediğim şey Çin markaları.

Razer olmasa da SteelSeries ve Logitech'in desteğiyle iletişime geçme fırsatı bulmuştum.

SteelSeries, Arctis 5'imin pedleri bir tık hızlı eskidiği için yenisini gönderdi. Şu an 2020'den beri kullanıyorum.

Logitech ise G703'ümün fare topunun tutacağı mı denir ne denir artık bilmiyorum fakat onun kırılmasıyla boşa dönüp işlevsiz kalan fare topunu kargo sürecini saymazsak hemen ilgilenip geri yolladılar.

Logitech konusunda çift tıklama sorununu G102 ve G203'ten başka modelde henüz görmedim. Belki vardır ama evet böyle markaların giriş seviye modelleri de kötü oluyor.
razer bilkom garantisi berbat, steelseries despec forumda onlarca kişiyi mağdur etti prime mouselar ile yazarak görebilirsin

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
razer bilkom garantisi berbat, steelseries despec forumda onlarca kişiyi mağdur etti prime mouselar ile yazarak görebilirsin
Ben garantiye gönderme işlemlerimi hep markanın kendi sitesinden talep oluşturup yapıyordum. Türkiye servislerinin berbat olması pek şaşırtmadı.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,008
İsim
Selim
Marka fanboylugu 3.dunya ülkelerinde olan bir durum ülkemiz de msi Asus giga dışında marka bilmeyen bir toplulukta dediğin markalar dışında ürün almazlar ama globale baktığımız da bir çok çin ve asya markalarını kullanıyorlar ve gerçekten kaliteli önce Türkiye marka algısını kırması gerekiyor

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Marka fanboylugu 3.dunya ülkelerinde olan bir durum ülkemiz de msi Asus giga dışında marka bilmeyen bir toplulukta dediğin markalar dışında ürün almazlar ama globale baktığımız da bir çok çin ve asya markalarını kullanıyorlar ve gerçekten kaliteli önce Türkiye marka algısını kırması gerekiyor
Önü açılan bir konu değil ki insanlar algısını kırabilsin. Garanti desteği ve reklamı olmadığı sürece çoğunluk kitle bu markalara erişemeyecek. Zaten gümrük vergisinin sınırı gitgide düşüyor, daha da zorlaşıyor. Bizim gibi forumda, orada burada gezip dolaşmayan, bilgi sahibi olmayan insanlar en bilindikleri almaktan başka yolları yok. Ben bile az çok bilgisayar donanımları ve ekipmanları hakkında bilgim olmasına rağmen az daha koyup batı markası ürünler almayı daha mantıklı buluyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,008
İsim
Selim
Önü açılan bir konu değil ki insanlar algısını kırabilsin. Garanti desteği ve reklamı olmadığı sürece çoğunluk kitle bu markalara erişemeyecek. Zaten gümrük vergisinin sınırı gitgide düşüyor, daha da zorlaşıyor. Bizim gibi forumda, orada burada gezip dolaşmayan, bilgi sahibi olmayan insanlar en bilindikleri almaktan başka yolları yok. Ben bile az çok bilgisayar donanımları ve ekipmanları hakkında bilgim olmasına rağmen az daha koyup batıdan ürün almayı daha mantıklı buluyorum.
Alakası bile yok bu ürünler arz talebe göre şekillenir şuan fanboylar yüzünden büyük asyalı firmalar rekabet edemiyor şuan yeni yeni Türkiye çinli firmalar gelmeye başladı çünkü artık kullanıcılar alternatif aramaya başladı adını unuttuğum klavye firması Türkiye resmi olarak geldi colorful resmi olarak Türkiye geldi daha da firmalar gelecek

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Alakası bile yok bu ürünler arz talebe göre şekillenir şuan fanboylar yüzünden büyük asyalı firmalar rekabet edemiyor şuan yeni yeni Türkiye çinli firmalar gelmeye başladı çünkü artık kullanıcılar alternatif aramaya başladı adını unuttuğum klavye firması Türkiye resmi olarak geldi colorful resmi olarak Türkiye geldi daha da firmalar gelecek
Konuştuğumuz markalar arada sırada güzel indirimler yaparak öne çıkmaya çalışıyor fakat bu sadece bilgili kişilerin işine yarıyor. İlk başta indirim yapıp sonrasında fırsatçıların veya stokçuların fiyatı bir an yükseltmesi senin dediğin "marka fanboy" kitlesinin markayı keşfetmesini engelliyor. Cidden çok avantajlı ve sabit bir fiyat gelmedikçe genel kitleye ulaşması zor. Eğer bu markaların amacı cidden insanların tercihlerinin arasında olmaksa bir süre zararına bile satmaları gerekebilir. Yoksa diğer markalar tahtını korumaya devam eder diye düşünüyorum.

Top Bottom