Ekonomik durumunuz nasıl ?

Mütüş. Bir de maaşı görsek tam olacak. Maaş yatıyor daha göremeden bitiyor. Çalıştığım şirket ile banka arasında aracı gibiyim.

Ülke şartlarına bakınca ortalama diyebilirim, ama harcama konusunda oldukça tutumluyum, cünkü tüketim çılgınlığı aldı başını gidiyor, insanlar eşyalara fazla anlam yüklüyorlar, mutsuzluklarını hevesleri geçene kadar farklı türden eşyalar ile gidermeye çalışıyoruz.
kesinlikle katılıyorum
bana göre mesela yeni çıkan 17 pro max in alınması için mantıklı 1 sebep bile yok
Ama kendilerini bu telefonu almazsam yaşayamam gibi gören bir tayfa var
insanlar kendilerinin değerlerini maddiyatla ölçüldüğünü düşünmeye başladı
sanki en iyisi en pahalısı kendinde olmazsa eksik bir kişiymiş gibi görüyor
bunun en büyük etkenide sosyal medya galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mütüş. Bir de maaşı görsek tam olacak. Maaş yatıyor daha göremeden bitiyor. Çalıştığım şirket ile banka arasında aracı gibiyim.
Çok güldüm hocam kusura bakmayın
ama çok haklısınız yaşadığınız ille galiba geçim derdi çok orantılı

Durum iyi değil hacı senede bir kendime bişeyler alıyorum bişeyler idare edilmiyor gidilmiyor refaha olanlar kara para içerisinde olduklarına emin ol
ne işle uğraştığına göre değişir
Etrafımda çok iyi durumda olanlar var
Ve nerden kazandıklarını biliyorum

kesinlikle katılıyorum
bana göre mesela yeni çıkan 17 pro max in alınması için mantıklı 1 sebep bile yok
Ama kendilerini bu telefonu almazsam yaşayamam gibi gören bir tayfa var
insanlar kendilerinin değerlerini maddiyatla ölçüldüğünü düşünmeye başladı
sanki en iyisi en pahalısı kendinde olmazsa eksik bir kişiymiş gibi görüyor
bunun en büyük etkenide sosyal medya galiba
Merhaba hocam size kesinlikle katılıyorum.Özellikle Z kuşağında (Bende dahilim fakat öyle düşünmüyorum) X telefonu alınca değere ulaşma havalı olma durumları var halbüki teknolojinin geldigi noktada bir insanın işini görecek telefonlar 3-4 yıl önce üretilmiş durumda zaten.

ne işle uğraştığına göre değişir
Etrafımda çok iyi durumda olanlar var
Ve nerden kazandıklarını biliyorum
Hocam neyi kastettiğini anlamadım fakat gerçekten iş yapıp kazananlar var.Lakin bunların çoğu ya çevresi ya ailesi varlıklı insanlar bu durumlar insanı zorunlu bir başarıya itiyor

Merhaba hocam size kesinlikle katılıyorum.Özellikle Z kuşağında (Bende dahilim fakat öyle düşünmüyorum) X telefonu alınca değere ulaşma havalı olma durumları var halbüki teknolojinin geldigi noktada bir insanın işini görecek telefonlar 3-4 yıl önce üretilmiş durumda zaten.
hocam kendimden örnek veriyorum
şuanki telefonumdan önce çok uzun bir süre mate 20 pro kullandım
artık telefon banka uygulamalarında sıkıntı çıkarttığından değiştirip magic 7 pro ya geçtim
ve Allah ömür verirse yıllarca kullanırım

hocam kendimden örnek veriyorum
şuanki telefonumdan önce çok uzun bir süre mate 20 pro kullandım
artık telefon banka uygulamalarında sıkıntı çıkarttığından değiştirip magic 7 pro ya geçtim
ve Allah ömür verirse yıllarca kullanırım
Hocam çok mantıklı gerçekten.Ben iki yıl önce bu bahsettiğimiz popüler kültüründe etkisiyle 14pro almıştım halen kullanıyorum açıkçası memnunumda ama bir daha böyle yüksek miktarlara telefon almam onun yerine varlıklanma ve yatırım daha mantıklı.Örneğin şuanki iphone fiyatlarına motor alınılabiliyor

Hocam neyi kastettiğini anlamadım fakat gerçekten iş yapıp kazananlar var.Lakin bunların çoğu ya çevresi ya ailesi varlıklı insanlar bu durumlar insanı zorunlu bir başarıya itiyor
örneğin bir komşum soğancı
Adam türkiye soğan piyasasını belirleyip gümrüğü açıp kapatan adam konumuda
çok yüksek bir refahta
ama baktığında adam soğan satıyo yani

biri mesela giyim dükkanları var
ortalamanın çok üstünde

bende çok şükür güzel işlerim var ve bende pandeminin ve depremin burukluğunu artık üstümden atıp toparlamaya başladığım dönemdeyim

Önceden dolar gibi yükselirken şimdi ise ≠ oldu

Şuanda Türkiye’deki ekonomi durumuna iyi diyenin aklından şüphe ederim rezalet bir şekilde yokuş aşağı gidiyoruz

İdare eder yani 16 pm kullanıyom 17pm geçicem düşün :D
Kendi işini yapıp, kendi hayatını idame ettirerek alıyorsan helal olsun derim. Yoksa baba parasıyla falan alıp burada bunu yazıyorsan bence komik.

2jBz0jD7_400x400.webp

Şuanda Türkiye’deki ekonomi durumuna iyi diyenin aklından şüphe ederim rezalet bir şekilde yokuş aşağı gidiyoruz
2017-2024 döneminden daha iyi bir dönem bence. Aklı olanın parayı çok kolay kazanabileceği bir dönem. Kötü iş tercihleri ile alakalı şu an para kazanma durumu.
"Ben anadolu lisesinde okumam" deyip mesleğe giden kuzenim daha 18'ine girmeden 1M değerinde arabasını aldı geçen ay, ehliyeti ocakta alacak. 17 yaşında çocuk, 1 yıl okul stajı, 2 yıldır da hem staj olarak hem de normal çalışıyor aylık 40K geliri var. 13-14 yaşında bunu düşünen birisi varsa başkası da düşünebilir.

2002-2015 refahımız kalmadı evet
ama 2020-22 deki o enflasyon artış hızıda kalmadı
genel manada her sektörde durgunluk ve ortalama devam ediyor
ekonomik olarak evet iyi durumda değiliz
ama açlıktan ağzı kokan biriylede karşılaşmadım daha
bir kısım öldürüyor bir kısım yüceltiyor anlaması zor iş

Geri