Neler Yeni

Ekonomimiz Ne Durumda Ve Nasıl Düzeltilebilir?

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
Parti ayırmaksızın söylüyorum şuan olan üst mevkideki insanlar milletvekilleri dahil, bunlar olduğu sürece ekonomimizin düzelme şansı yoktur daha bozulmasın diye dua edin peki neden böyle düşünüyorum hiçbiri devlet adamı değil hepsi siyasetçi kendi çıkarlari koltuk sevdalari ülke sevdasından ülke cıkarindan önde geliyor.
Halkı için çabalayacak bir kişi biliyorum ama belediye başkanı (siyasete giriyorsa rica ediyorum banlamayın kararsız kaldım yazıp yazmamakta)

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Halkı için çabalayacak bir kişi biliyorum ama belediye başkanı (siyasete giriyorsa rica ediyorum banlamayın kararsız kaldım yazıp yazmamakta)
Ankara dan bahsediyorsunuz anladiğim kadarıyla bilemiyorum ne kadar etkili olur en düzgün gözükenlerden biri diyebilirim ama maşallah dedigimiz 3 gün yaşamiyor.

Venomx123

80+
"EkOnOmİğ ÇoK İyİ yEğEnİm" Dayılar olduğu sürece zaten hiçbirşeyin düzeleceği yok. Adam son bir kaç yılda ekonomiyi değil tüm Türkiyeyi yerden yere vurdu. Hala daha oy vermeye devamke diyip veriyorlar. Ya Allahınızı seviyorsanız bir kez olsun lan bir kez başka birine verin oyu bir kez olsun değişikliğe gidin. Görüyorsunuz işte beceremiyor bu bari başkasına verin en kötü ne olabilir ki.. Ekonomi batıcağı kadar battı zaten verin illa şuna verin buna verin de değil yani bir kez olsun değişiklik yapın belki iyi olucak şu ülke için. Ama yok gidip kendine saray diktirip musluklarını altın kaplama yaptıran adamı seçiyorlar sonra "AmErİgaNıN oYuNu OLuYoR" herşeyin sorumlusu. Söylecek çok değil tonlarca şey varda söylesek de bir şey ifade etmiyor ki...

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet
"EkOnOmİğ ÇoK İyİ yEğEnİm" Dayılar olduğu sürece zaten hiçbirşeyin düzeleceği yok. Adam son bir kaç yılda ekonomiyi değil tüm Türkiyeyi yerden yere vurdu. Hala daha oy vermeye devamke diyip veriyorlar. Ya Allahınızı seviyorsanız bir kez olsun lan bir kez başka birine verin oyu bir kez olsun değişikliğe gidin. Görüyorsunuz işte beceremiyor bu bari başkasına verin en kötü ne olabilir ki.. Ekonomi batıcağı kadar battı zaten verin illa şuna verin buna verin de değil yani bir kez olsun değişiklik yapın belki iyi olucak şu ülke için. Ama yok gidip kendine saray diktirip musluklarını altın kaplama yaptıran adamı seçiyorlar sonra "AmErİgaNıN oYuNu OLuYoR" herşeyin sorumlusu. Söylecek çok değil tonlarca şey varda söylesek de bir şey ifade etmiyor ki...
Zaten bu yaşlı kesim gitti mi tamam 50 ve üzeri o zaman değişecek ama gelenin aynı olmayaci da meçhul

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
yani aslında cumhurbaşkanı recep tayip erdoğan sadece dış işleri bakanı olsa diğer işlere karışmasa iyi adam yani :)

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Zaten bu yaşlı kesim gitti mi tamam 50 ve üzeri o zaman değişecek ama gelenin aynı olmayaci da meçhul
bence o yüzdende değil
sonuçta ekonomi kötü ve o yaştakilerde hissediyor
yani artık yaşlada alakası yok

Chan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,693
İsim
Can Öztürk
bence o yüzdende değil
sonuçta ekonomi kötü ve o yaştakilerde hissediyor
yani artık yaşlada alakası yok
Bence hala alakası var o kitle cabuk inandığı cabuk kandigi işin içine hic girmeyen bir kitle emekli maaşları artırılacak diye bir sey soylesin reis direk 200k oy aldi bile

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
Bence hala alakası var o kitle cabuk inandığı cabuk kandigi işin içine hic girmeyen bir kitle emekli maaşları artırılacak diye bir sey soylesin reis direk 200k oy aldi bile
eskisi gibi fazla olcağını zannetmiyorum
o kitleninde çoğu 70 80 yaşında olan yani çok dışarı çıkmayan
çünkü emeklilerde pazara gidince o pahalılığı hissediyor zaten
ve zamanında --- yüzünden kaldırım yaparken (Olan kaldırımı yıkıp yeniden yapmayı kimden beklersiniz zaten) boruları patlatılar ve boru tamir parası verdik
onlar yüzünden servis kullanmama rağmen boşa yürüdüm haftalarca eve gelebilmek için sırf bozup tekrar yaptıkları kaldırım yüzünden
bu yüzden bu konuları açasım geliyor

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
bu ekonomi iyileştirilmeye çalışınılmıyor.ekonomi bakanından tutun diğer herkes sizden benden bilgili adamlar.bilerek yapılıyor bunlar.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
bu ekonomi iyileştirilmeye çalışınılmıyor.ekonomi bakanından tutun diğer herkes sizden benden bilgili adamlar.bilerek yapılıyor bunlar.
banada öyle geliyor biraz
keşke stratejilerini düzeltseler

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
Neden bilerek yapsınlar? Hem ekonomi sadece parayı yönetmekle olmuyor ki bir yerden para gelmesi lazım.
Düzelmesi için daha uzun süre var maalesef para gelecek, bir şey yok daha ihracat yapıyor muyuz ondan haberimiz bile yok

T.P.G.

80+ Titanium
Devlet destekli bolca proje var.

Aslında kötü bir şey değil. Yap-devret sistemi ile devlet daha fazla yatırım yapabiliyor ama kiralayan firmaya biraz sınır getirirse güzel olur.

Zaten bir bina yapılırken çalışan işcilerin en az yarısı yeni istidam edilmiş oluyor.

Ali Babacan zamanı Türkiye ekonomisi dışa kapalı olduğu için dolar düşüktü ayrıca o zamanlar çok ciddi spekülasyonlar yoktu.

Millete faydalı çalışma yapılmalı demişsin de yapılıyor.
Şehir hastaneleri, Milli parklar, Teknopark (Silikon Vadisi ABD versiyonu), Her şehire havaalanı, devasal kütüphaneler, ARGE lab. ...vb
Doları baskılamasa daha ciddi artar.
Bu sitede rezev durumunu görebilirsiniz.

Burada bir gariplik oldu ama iptal etselerdi sonraki yıl tam bir kaos olacaktı çünkü zaten sınava 2.5 milyon öğrenci katılıyor iptal olsaydı seneye 5.1 milyon katılacaktı ve kontejanlar nasıl olacaktı? Hepsinin puanı tavan yapacaktı ve öğrenciler mezuna kalacak sonraki seneye girecek bu kısır döngüye girecekti ve sonsuza kadar böyle devam ederdi.

Dünyadaki tüm devletlerin para kaynağı vergidir. Vergi alınmasa hangi parayla üretim, eğitime harcama yapacak?
Doğrudur, Eğitim sistemini bir türlü oturtamadılar.
Başka bir konuya yazmıştım buraya da yazacağım;
Türkiye şu an güçlü bir ülke, bunun aksi iddia edilemez eğer güçlü olmasak ne Fransa ne Yunanistan ne ABD ne İngiltere ne İtalya bizi takmaz gelir sömürür giderlerdi. Bunun en büyük örneği Doğu Akdeniz ama o konulara şu an girmek yerine içeriden konuşacağım.

Ülkede iktidar çok çok iyi bir iktidar değil, ama şu an baktığında cidden en iyisi oluyor. Muhalefet herrr şeye karşı. Ülke gelişecek diye rage atıyorlar sağa sola kötülemekten başka bir halt etmiyorlar. Bildiğin VATAN HAİNİ bir muhalefet var. CHP zaten Atatürk'ün bıraktığı CHP değil. Tam bir çöplük, baştan aşağı her bir bireyinin değişmesi gerek. En çok o baştaki Fetö kuklası Kemal K. nun. Adam kendiyle her cümlesinde çelişiyor hala adam yerine konuluyor anlayamadım ben hala.
Faik Öztrak (tam emin değilim o olduğuna): Muhalefetin görevi iktidarı çökertip ona hesap sormaktır!
Bu kadar saçma bir cümle kurulabilir mi? Muhalefetin asıl görevi iktidarı yanlışları hakkında uyarmaktır. Ne hesap sormak, ne de çökertmektir böyle zehirli bir zihniyet var CHP de.

HDP zaten direk PKK temsilcisi onlardan bahsetmeyeceğim.

En sinsileri İP. Onlar da pek terör yanlısı gibi durmasada Meral Akşener in 2016 da yaptığı ''Ayın 15'inden sonra her şey değişecek'' demesi her şeyi açıklıyor. (15 Temmuz Darbe Girişimi)

Zaten diğer partileri pek takan yok, onları direk geçiyorum MHP zaten ayrı bir şey onlar piskevit yanlısı.

Kısaca tüm siyasetçilerin başştan aşağı değişmesi gerek, bu zihniyetle gidersek işimiz yaş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,660
Üyeler
168,476
Son üye
amco53
Top Bottom