Neler Yeni

Ekran 144 hz de gidiyor 60 hz de çalışıyor

erdemclkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem Çelik
Dostlar selamlar.
Cihazım Asus TUF Gaming Dash f15 Intel Iris 11300 RTX 3060

Hiçbir sorun yoktu birden bire laptop un dahili ekranı gitmeye başladı. İlk başlarda sadece görüntü kayıyordu daha sonra komple gitmeye başladı. 60hz ye çektiğimde düzeliyo, 72 veya 144hz ye çektiğimde gidiyodu. Format atmam gerekiyor atamıyorum sıfırlayabildim şuan.

Bu sorun neden kaynaklı oluyor çözümü nedir?

(Panelden kaynaklı olacağını sanmıyorum kablolarda veya pinlerde herhangi bir hasar yok)

Ekler

• IMG_20241108_225347.jpg
    IMG_20241108_225347.jpg
    1.7 MB · Hit: 30

Farex

80+ Silver
İlk önce DDU programı ile driverları kaldır ( ekran kartı) sonrasında tekrar kur dene yoksa da kablondan emin ol. FOrmat atman bir olasıdır, hiçbir şey olmazsa onu dene. Mesela benim kablom desteklemediği için type-c ile bağladım monitörü laptoba ve çok güzel iş görüyor. Deneyebilirsin.

erdemclkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk önce DDU programı ile driverları kaldır ( ekran kartı) sonrasında tekrar kur dene yoksa da kablondan emin ol. FOrmat atman bir olasıdır, hiçbir şey olmazsa onu dene. Mesela benim kablom desteklemediği için type-c ile bağladım monitörü laptoba ve çok güzel iş görüyor. Deneyebilirsin.
Sorun şu ki laptop ekranı problemli harici ekranımda sorun yok. Az önce sıfırlama tamamlandı aygıt yöneticisinde de Nvidia sürücüsünü devre dışı bıraktım ve kaldı böyle harici monitöre de geçiremiyorum sürücüyü de aktifleştiremiyorum

Ekler

• IMG_20241108_231551.jpg
    IMG_20241108_231551.jpg
    1.6 MB · Hit: 15

Farex

80+ Silver
Sorun şu ki laptop ekranı problemli harici ekranımda sorun yok. Az önce sıfırlama tamamlandı aygıt yöneticisinde de Nvidia sürücüsünü devre dışı bıraktım ve kaldı böyle harici monitöre de geçiremiyorum sürücüyü de aktifleştiremiyorum
Monitöre bağladığın kabloyu sökünce geri geliyor mu? Gelmiyorsa bilgisyarı kapatıp açarken logo geliyor mu?

erdemclkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem Çelik
Monitöre bağladığın kabloyu sökünce geri geliyor mu? Gelmiyorsa bilgisyarı kapatıp açarken logo geliyor mu?
Yok kabloyu söküp sökmemem farketmiyor. Sadece laptop ekranını da kullansam 60 hz üstü gidiyor. BIOS a da girsem görüntü yukarıdaki çizgiden ibaret. Açılış ekranında da aynı

Farex

80+ Silver
Yok kabloyu söküp sökmemem farketmiyor. Sadece laptop ekranını da kullansam 60 hz üstü gidiyor. BIOS a da girsem görüntü yukarıdaki çizgiden ibaret. Açılış ekranında da aynı
Ekran veya kartın fiziksel olarak sorunlu olabilir. Bu durumda, Asus'ın teknik servisine başvurmanız gerekebilir.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,180
İsim
yusuf ecer
Dostlar selamlar.
Cihazım Asus TUF Gaming Dash f15 Intel Iris 11300 RTX 3060

Hiçbir sorun yoktu birden bire laptop un dahili ekranı gitmeye başladı. İlk başlarda sadece görüntü kayıyordu daha sonra komple gitmeye başladı. 60hz ye çektiğimde düzeliyo, 72 veya 144hz ye çektiğimde gidiyodu. Format atmam gerekiyor atamıyorum sıfırlayabildim şuan.

Bu sorun neden kaynaklı oluyor çözümü nedir?

(Panelden kaynaklı olacağını sanmıyorum kablolarda veya pinlerde herhangi bir hasar yok)
Net panel bozuk. NETTTTT aynı sorunu laptopta da monitorde de yaşadım. Panel ömrünü yitirmeye başlıyor, 180hzde ekran gidiyordu, 165de düzeliyordu. Sonra 165de de gitti sonra 120de de gitmeye başlayınca servislik oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

erdemclkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem Çelik
Net panel bozuk. NETTTTT aynı sorunu laptopta da monitorde de yaşadım. Panel ömrünü yitirmeye başlıyor, 180hzde ekran gidiyordu, 165de düzeliyordu. Sonra 165de de gitti sonra 120de de gitmeye başlayınca servislik oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olay şurada forumda aynı sorundan muzdarip bir arkadaşa daha denk geldim kendisi servise gönderdiğinde panelden olmadığıni dile getirmişler. Yarın götürcem servise en azından ekran kartını geri aktif etsinler (artık nasıl ederlerse) ortada panel haricinde yaşanan bir sorun var çok nadir denk gelen bir problem ama ne olduğu meçhul. belki de hiçbir şey yok monitör flexinin pinleri hasae aldı..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,033,242
Üyeler
163,806
Son üye
erenuygur
Top Bottom