Ekran Dalgalanması Problemi

DaykReis

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba, yakın zamanda almış olduğum sistemde ekran dalgalanması problemi yaşıyorum. Öncelikle sistemi Mayıs başı almıştım ve Haziran'a kadar bir sorun yoktu. Haziran başı 165hz FHD monitörden 2k 240hz monitöre geçiş yaptım ve sorun da burada ortaya çıktı. Problem bilgisayarı akşam kapatıp sabah ilk açarken VGA arıza lambası yanıyor ve kullanım esnasında ekranda dalgalanma oluyor. Hissiyatı şöyle anlatabilirim, oyunda sekme değiştirirken, yeni bir alana girerken, yükleniyor ekranı sırasında sayfa değişirse ekranda bazen tamamını bazen belli bir kısmı kaplayan anlık bozulmalar oluyor. Oyun oynarken dikkatli bakarsam sürekli parlaklık değişir gibi bir durum da var sanki saniye içerisinde 2 3 defa parlaklık çok az miktarda artıp azalır gibi. Bunlar performans kaybına sebep olmasa da bu kadar yeni sistemde rahatsızlık uyandırıyor. Dediğim gibi bu sorunlar yeni monitörü takınca ortaya çıktı. Sanki bu monitör bir ayar bozdu ve sıfırlamak bile geri almıyor.

Sistemim Ryzen 7 9800x3d, Asus Tuf RTX 5070ti, Asus Tuf B850plus wifi anakarttan oluşuyor. Sistem servise gitti işlemci arızalı olduğu için bire bir değişim yapıldı, anakart ve ekran kartında da sorun görülmemiş ancak bu sorun hala devam ediyor.

Bir video sorun için:

Ben driverları silip yükledim, servisteyken de bios ve os her türlü sıfırlandı fakat sorun devam ediyor. Yardımınızı bekliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,619
Üyeler
183,146
Son üye
TalhaBozkurt1907
Geri