Neler Yeni

EKRAN KARTI AÇIK ELEKTRİK

MahanN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MahanN Emadi
Merhaba arkadaşlar ben yeni bi ekran kartına geçtim 2. el aldığım bu ekran kartı açık elektriğe sebep oluyor aldığımdan beri usb yerleri kısaca metal olan heryerde elektrik oluyor ve elimi çarpıyor hatta bugün ekran kartını bi kaç şekilde test ettim ondan mı elektrik diye kasaya elektriği o iletiyor ve hatta kasanın prizini kablosunu çektiğim zaman ama monitörü taktım fişini ve bi baktım monitördeki displayport bağlantısı üzerinden üstüne elektrik çekiyor hatta sonra monitörden mi diye monitörün fişini çekip kasanın kini bağladım ama kasada elektrik devam ediyordu kontrol kalemi ile herşeyi test etttim
LÜTFEN YARDIMCI OLUN

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kısaca aldığınız Kartta elektrik kaçağı var, kaçağı hangi kısımdan oluşturuyor. PCI express olmaz olsa çalışması düşük ihtimal,anakarta da bozabilir. Display port dediğinize göre ekran kartınının PCB si üzerinde bir kaçak var. Bu kaçak noktasını yada unsurunu tespit etmeniz gerekli işlemi düzeltmemiz lazım bunu da iyi bir elektronik tamircisi yapabilir. Tavsiyem şu olur malum her yer kapalı . Kasaya vidaladığımız kısmın altına izolatör sağlayacak herhangi bir malzeme koyup denemek(Kartı çalıştırmayın zira kaçak kart üstüne gelirse kartı yakabilir) yada bunun tam tersini yapın iletken bir kablo ile vidanın olduğu yerden kasanın uygun bir yerine teması sağlayın. Bu şase işlemidir yani üzerindeki fazla elektriğin atılmasını sağlar. Fikirlerin bu kadar şu anlık. PSU nun bunu koruması gerekli ama nasıl çalışıyor anlamadım

MahanN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MahanN Emadi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kısaca aldığınız Kartta elektrik kaçağı var, kaçağı hangi kısımdan oluşturuyor. PCI express olmaz olsa çalışması düşük ihtimal,anakarta da bozabilir. Display port dediğinize göre ekran kartınının PCB si üzerinde bir kaçak var. Bu kaçak noktasını yada unsurunu tespit etmeniz gerekli işlemi düzeltmemiz lazım bunu da iyi bir elektronik tamircisi yapabilir. Tavsiyem şu olur malum her yer kapalı . Kasaya vidaladığımız kısmın altına izolatör sağlayacak herhangi bir malzeme koyup denemek(Kartı çalıştırmayın zira kaçak kart üstüne gelirse kartı yakabilir) yada bunun tam tersini yapın iletken bir kablo ile vidanın olduğu yerden kasanın uygun bir yerine teması sağlayın. Bu şase işlemidir yani üzerindeki fazla elektriğin atılmasını sağlar. Fikirlerin bu kadar şu anlık. PSU nun bunu koruması gerekli ama nasıl çalışıyor anlamadım
tam olarak nereye koyucam hocam anlamadım kasayı vidaladığınız yer diyorsunuzda anlamadım açıklayabilirmisiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

benimle iletişime geçseniz yardımcı olsanız olurmu lütfen MahanN#8266

samurai23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Toprak Beydemir
tam olarak nereye koyucam hocam anlamadım kasayı vidaladığınız yer diyorsunuzda anlamadım açıklayabilirmisiniz ?

Bence sistemi satıp Xbox series s alın hem arıza yaşamazsınız hemde yeni nesil oyunları rahatça oynarsınız en mantıklısı bu

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Hocam ekran kartı kasaya sabitlenediği kısım. Arkadaki giriş çıkış portlarının olduğu
metal kısım diyeyim.

Bence sistemi satıp Xbox series s alın hem arıza yaşamazsınız hemde yeni nesil oyunları rahatça oynarsınız en mantıklısı bu
Arızalı sistemi satmak da ayıp olmaz mı ?

samurai23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Toprak Beydemir
Hocam ekran kartı kasaya sabitlenediği kısım. Arkadaki giriş çıkış portlarının olduğu
metal kısım diyeyim.

Arızalı sistemi satmak da ayıp olmaz mı ?
Düzelttikten sonra elbette

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
5f05be316b1bc2.45792913_oklnfqghiempj_240~2.jpg

Bu dediklerimin garantisi yoktur.

Multimetre olsa daha iyi anlardın. Nerede kaçak olduğunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri