Neler Yeni

Ekran kartı aldım kasaya taktım ve birkaç saniye döndü durdu ve görüntü yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kağan
öncelikle sorunlar statik elektrik veya ram kaynaklı.
1)Tüm parçaları söküp bios pilini de çıkarıp güç tuşuna bi 10sn bas sonra bi 3-5 dk bekle tüm parçaları geri takıp dene

2)Ya da ramlerin ucunu silgiyle silip veya yerlerini değiştirip tekrar deneyebilirsin bazen takılan slotda böyle sıkıntı verebilir. Ramlerin kendisi de arızalı olabilir farklı bi ramle de deneyebilirsin.

3) ekran kartını dneyebileceğin başka bi bilgisayar varsa onu bi kontrol et çalışıyor mu ama genelde sorunlar ilk 2’den kaynaklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de aynı durumu yaşamıştım sorun ram arızasından dolayıydı. Ürün servise gitti başka ram taktım düzeldi.
ramlerim 0’dı bu arada. 0 ürünler de arızalı gelebiliyor.Ama seninki yüksek ihtimal statik elektrik kaynaklı. Ramleri 1-3 ya da 2-4 şeklinde tak çift ram ise anakartını bilmiyorum ana 4 slotsa çift tak

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
salih
ramlerim 0’dı bu arada. 0 ürünler de arızalı gelebiliyor.Ama seninki yüksek ihtimal statik elektrik kaynaklı. Ramleri 1-3 ya da 2-4 şeklinde tak çift ram ise anakartını bilmiyorum ana 4 slotsa çift tak
2 spor var tek ram takılı. Peki ram çıkarıp denesem eğer sorun ondaysa ekran kartı çalışır mı?

Elimdeki eski ram denedim ama yinede olmadi

Bilgisayarın bütün parçalarını sıfır aldım ekran kartını ikinci el almıştım ve ekran kartı hariç hepsi gelmişti bende eski ekran kartı ile kurdum kullandım bugün ekran kartı geldi taktım bı kaç saniye döndü ve durdu bı kaç defa sok tak denedim olmadı bende eski ekran kartını takip devam edecektim ama oda aynı sorunu yapmaya başladı bios güncellemem sondan 3. Filan galiba dün bakmıştım
+Msi MAG 600w psu

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kağan
2 spor var tek ram takılı. Peki ram çıkarıp denesem eğer sorun ondaysa ekran kartı çalışır mı?

Elimdeki eski ram denedim ama yinede olmadi

+Msi MAG 600w psu
Şöyle rami çıkar öyle çalıştır görüntü alamazsın ama bilgisayar çalışır. Ekran kartını da öyle kontrol edebikirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Arda doğan
PSU da sıfır aldım tamda soktum taktım ama olmamıştı şimdi herşeyi söküp takmayı bitirince düzelir inşallah

Bütün kasayı söküp baştan taktım ama sorun yine aynı devam ediyor ekran kartı fanı 2-3 Saniye dönüyor duruyor ekrana görüntü gelmiyor
Psu tam model marka atsana aklıma yeni geldi pcıe kanalından ne kadar güç verebiliyor ona bir bakalım

Top Bottom