Neler Yeni

Ekran Kartı Aşırı Isınma ve Kapanma

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Hamza Yasir ALBAYRAK
Herkese selamlar,
Benim bu sorunum 3-4 yıldır var. Sorun şu belki yaşayanlar da vardır. Ekran kartım oyun oynarken (PES 13,FİFA14 veya da PUBG Mobile) çok ısınıyor. Isınınca da kendini korumaya alıyor. Ve kendini kapatıyor. Monitöre de ''No signal going to sleep'' yazısı çıkıyor. Evet bilgisayarım eski ama özellik bakımından bu oyunu oynatabilir denilen oyunların bir çoğunda durum böyle kapanıyor. Kasa çalışıyor. Arkadan oyunun sesi geliyor ama görüntü yok. Gerçekten izlemediğim video,yazı kalmadı. Yok olmuyor. En son kasanın sol kapağını çıkartıp onun yerine laptop altı fanlardan aldım. Ve kapak gibi oraya bantladım. Öncekine göre daha iyi ama hala değişen bir şey yok. Bu bilgisayar ilk alındığında PES 13'ü normal çözünürlükte ve yüksek kalitede açıp oynatırken hatta arkada YouTube vs. açık hiç sıkıntı yoktu. Ama şuan bırak YouTube'u çözünürlük 800x600 ken bile zor oynanıyor. Eeee bende kör olmamak için o şekilde oynamıyorum. Umarım bilen yardımcı olabilen bir arkadaş çıkar.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Ekran kartının macununu yenileyebilirsin. Hatta ekran kartları için çıkan fanlardan bakabilirsin. Ekran kartın ne ?

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Termal macunun varsa dediğim gibi internetten nasıl yapılacağına bakıp yenileyebilirsin fanları vs güzelce temizle kasa içi hava akışını düzeltmek için kasanın içini fanlarını güzelce temizle belki bir çözüm olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer sorun sıcaklıksa tabi

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Hamza Yasir ALBAYRAK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
başka ne olabilir ki ekran kartının durduracak

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
3 Yıldır ekran kartını sürekli böyle kullanıyorsanız kart yorulmuştur artık.Sorunu kesin olarak çözebilir misiniz bilmiyorum.
Kasanın içini temizleyin,fanları her şeyi.
Kasanızı masa altı gibi havanın girmediği ve tozun bol bulunduğu ortamlardan uzak tunun,kasa içinde kablo kalabalığı olmasın.Harici olarak konumlandırdığınız fanların akış yönü de önemli.Havayı ekran kartından alıp uzaklaştıracak şekilde olmalı.
Termal macunu değiştirebilirsiniz ancak iletkenlik değeri iyi olan yani kaliteli bir macun kullanın.Ayrıca Fermi güç tüketimi ve ısınma sorunuyla meşhur bir mimari.
Bu video işinize yarar;

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,479
Üyeler
161,292
Son üye
FlameTheBest
Top Bottom