Neler Yeni

Yardım Ekran Kartı Bakımı Nasıl Yapılır

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
PichHasso
Ekran kartım 1050 ti ve artık saçma sapan ses çıkartmaya başladı MSI markalı ve araştırdığımda coil whine diye bir sonuca vardım ve kendim bir şekilde bakım yaparak bu ekran kartın sesini giderebilir miyim fanı ve soğutucuyu söküp içini macunlayıp tozlarını bir fırça ile temizliyeyim diyorum dikkat edilmesi gerekilen bir nokta veya sizin de bir öneriniz var mı arkadaşlar artık sesi beni gerçekten çok rahatsız etmeye başladı

NOT: Garantisi 7 ay önce bitti

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Cw çözmek imkansız(diye biliyorum)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçmiş olsun böyle kullanıcaksın mecbur

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
PichHasso
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cw çözmek imkansız(diye biliyorum)

Geçmiş olsun böyle kullanıcaksın mecbur
Belki CW değildir fanda bir dengesizlik olamaz mı veya tozlanma ayrıca macun değişimi de iyi olmaz mı belki bir ihtimal diyorum sesi falan kendine gelir

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Belki CW değildir fanda bir dengesizlik olamaz mı veya tozlanma ayrıca macun değişimi de iyi olmaz mı belki bir ihtimal diyorum sesi falan kendine gelir
İyi olur tabii ki ama ısınmıyorsa kart herhangi bir etkisi olmaz.Macunun

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
PichHasso
İyi olur tabii ki ama ısınmıyorsa kart herhangi bir etkisi olmaz.Macunun
1050 ti zaten ısınan bir kart değil ben 3 yıl 8 ay falan oldu kullanalı ara ara kontrol ederim bir kere olsun 80 üstü görmedim tabi oynadığım oyunlar için diyorum

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,833
İsim
Hacı
Coil whine in çözümü yok maalesef.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
PichHasso
Coil whine in çözümü yok maalesef.
Peki bir şey sorucam şimdi ekran kartım masaüstünde bile bir anda çok sesli çalışıp belli bir süre sonra uzun süreli aşırı sessiz olup daha sonra tekrar aşırı gürültülü bir ses çıkartıyor bu coil whine mı yoksa başka bir şeyden ötürü olabilir mi

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,833
İsim
Hacı
Peki bir şey sorucam şimdi ekran kartım masaüstünde bile bir anda çok sesli çalışıp belli bir süre sonra uzun süreli aşırı sessiz olup daha sonra tekrar aşırı gürültülü bir ses çıkartıyor bu coil whine mı yoksa başka bir şeyden ötürü olabilir mi
Sesli çalışıp sonra sessize geçtiği süre boyunca video çekebilir misiniz?

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Kartınız fazla ısnıyor olabilir bu yüzden bir anda soğutmak için yüksek hızda dönüp kartı soğutup sonra sessizleşiyordur. Evet ekran kartınızın temizlik,macun ve pad değişimi bu sorununuzu çözebilir. Kasa içi havalandırmanız da önemli. Kartınızın fan ayarını da kontrol edin otomatikte mi veya manuel mi ayarlanmış

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
PichHasso
Kartınız fazla ısnıyor olabilir bu yüzden bir anda soğutmak için yüksek hızda dönüp kartı soğutup sonra sessizleşiyordur. Evet ekran kartınızın temizlik,macun ve pad değişimi bu sorununuzu çözebilir. Kasa içi havalandırmanız da önemli. Kartınızın fan ayarını da kontrol edin otomatikte mi veya manuel mi ayarlanmış
Önerileriniz için teşekkür ederim her şeyi anladım bir tek otomatik mi manuel mi o kısmı anlayamadım tam olarak onun hangi durumda olduğunu nasıl kontrol edebilirim bu konuda yardımcı olur musunuz

Sesli çalışıp sonra sessize geçtiği süre boyunca video çekebilir misiniz?
tamam bunun için bir video çekerim ben şu an için bi ses yok normal çalışıyor ama eğer tekrar aynı duruma denk gelirsem sizleri etiketleyip buraya atarım

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Önerileriniz için teşekkür ederim her şeyi anladım bir tek otomatik mi manuel mi o kısmı anlayamadım tam olarak onun hangi durumda olduğunu nasıl kontrol edebilirim bu konuda yardımcı olur musunuz
Kullandığınız ekran kartı modelinin yazılımından bakabilirsiniz en kötü ihtimalle msi afterburner indirip oradaki fan hızını önce manul olarak arttırıp azaltıp bakın etki ediyor mu diye, eğer etki ediyorsa oradan otomatiğe alıp bırakırsınız.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
PichHasso
Kullandığınız ekran kartı modelinin yazılımından bakabilirsiniz en kötü ihtimalle msi afterburner indirip oradaki fan hızını önce manul olarak arttırıp azaltıp bakın etki ediyor mu diye, eğer etki ediyorsa oradan otomatiğe alıp bırakırsınız.
tamam dediğinizi yapıcam şu an için buna müsait değilim ama yaptıktan sonra konuya sizi etiketliyebilir miyim sorun olmazsa sonucu ile birlikte

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Top Bottom