Neler Yeni

ekran kartı boştayken gpu sıcaklığı yüksek

b3fix

80+
Aynı kart ve sistemi kullanan arkadaşlarda 41 derece olduğu için normal değil fabrikasyon boost ayarı açık
Mesaj otomatik birleştirildi:

45 e kadar düştüyse tamamdır 40'a düşürmeye gerek yok.
Ben ilk defa baktım sıcaklık değerine fakat benim arka planda oyun açık gösteriyor konu açıcam şimdi ss atıp

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,070
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Arkadaşlar boş konuşmuş.
AMD kartları boşta sıcak çalışır.
Özellikle 144 120hz monitör kullanıyorsan 55 dereceleri görebilirsin.
Yok chipset ıvır zıvır bunlar boş işler.
Amd ekran kartı alacaksan buna katlanacaksın.
Monitör hertzinin ekran kartının ısısına ne gibi bir etkisi var ??

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aynı kart ve sistemi kullanan arkadaşlarda 41 derece olduğu için normal değil fabrikasyon boost ayarı açık

bu fabrikasyon boost ayarı açık demen, ekran kartının biosunun güncellendiğinimi demiş oluyosun hocam

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
Arkadaşlar boş konuşmuş.
AMD kartları boşta sıcak çalışır.
Özellikle 144 120hz monitör kullanıyorsan 55 dereceleri görebilirsin.
Yok chipset ıvır zıvır bunlar boş işler.
Amd ekran kartı alacaksan buna katlanacaksın.
Hz ile sıcaklığın ne alakası var ya?

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
bu fabrikasyon boost ayarı açık demen, ekran kartının biosunun güncellendiğinimi demiş oluyosun hocam
Hocam bu karttan karta değişir boştayken 45 dereceler gayet iyi önemli olan yükteyken sıcaklığı için rahat olsun.

donanımhaberde bu konuyla alakalı çok konuşmuşlar.
Hertz artınca ekran kartı frekansını yükseltiyormuş ısınıyormuş.
Bu yüzden 55 dereceleri görüyormuşsun.
Driver'larla alakalı bir problem herhalde.
Ekran Kartı sadece görüntüyü işliyor monitörde yansıtıyor alakasi olduğunu düşünmüyorum.

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili

Normal kardeşim fan çalışmazken 50 lere çıkması

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam bu karttan karta değişir boştayken 45 dereceler gayet iyi önemli olan yükteyken sıcaklığı için rahat olsun.
fabrika eğerki ekran kartının biosunu güncelleyipte bana göndermişse iade etmeyi düşünüyorum
çünkü gpu-z ile baktığımda 1750 diyordu , fabrika çıkışlı 1650 diye biliyorum eğerki 2.el yada kendileri güncellediyse iade etmeye çalışcam

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
fabrika eğerki ekran kartının biosunu güncelleyipte bana göndermişse iade etmeyi düşünüyorum
çünkü gpu-z ile baktığımda 1750 diyordu , fabrika çıkışlı 1650 diye biliyorum eğerki 2.el yada kendileri güncellediyse iade etmeye çalışcam
Hocam ne itopya ne de Fabrika böyle bir şey yapmaz korkmayın. ayrıca garantiye yollasanız bile bir şey yapamazlar kartta sorun yok çünkü :)

emircatal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emir Çatal
Dediğim fan hızı ayarını 25 yapıp denediniz mi sonuç ne oldu ?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Bence de kartında sorun yok benimki de aynı sistem ve 55 derece felan boştayken çünkü bulunduğum şehir , oda ve bilgisayarın bulunduğu masa boşluğu cayır cayır yanıyor bunlar da etki ediyor. Sisteminizde herhangi bir sorun yok bence. Mesela benim soğutucu colermasterma410p herkeste işlemciyi 60 derecede tutarken benimkinde 65 70 te tutuyor boşta.

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
da-sistem rx 5600 xt ekran kartı "corsair spec delta" kasa ile birlikte boştayken sıcaklık 50-53 arası gidip geliyor masaüstündeyken
nerde bir hata yaptım acaba çoğu kişide bu değer 41
Bence normal bende msı gaming x 1080ti 11gb var boştayken 57 full yükteyken 62 max

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,189
Üyeler
166,169
Son üye
Aliyurt19
Top Bottom