Hocam Pc bottle neck sitesinden darboğaz gözüküyor da emin olmak istedim peki güç kaynağım yeterli olurmu şuanda 750watt mevcut.Darboğaz yaşamazsın.
Yorumumu düzenledim, 1080pde %10 15 civarı bir darboğaz yaşarsın. Biraz overclock yapıp 2kda oynarsan %5e kadar düşürebilirsinHocam Pc bottle neck sitesinden darboğaz gözüküyor da emin olmak istedim peki güç kaynağım yeterli olurmu şuanda 750watt mevcut.
Yeterli olur hocam o güç kaynağıHocam Pc bottle neck sitesinden darboğaz gözüküyor da emin olmak istedim peki güç kaynağım yeterli olurmu şuanda 750watt mevcut.
Hocam overclock işlemi yapmak için sıvı soğutmam yok henüz hava soğutma kullanıyorum şuanda sıcaklık konusunda yeterli oluyor bana gereklimi peki overclock işlemi fazladan masraf yapmak istemiyorum eski soğutucum ile idare etmek istiyorum.1080P kullanmayacağım 2k monitör alacağım.Yorumumu düzenledim, 1080pde %10 15 civarı bir darboğaz yaşarsın. Biraz overclock yapıp 2kda oynarsan %5e kadar düşürebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sana çok bir sorun yaşatmaz yani
Yeterli olur hocam o güç kaynağı
Hocam overclock işlemi yapmak için sıvı soğutmam yok henüz hava soğutma kullanıyorum şuanda sıcaklık konusunda yeterli oluyor bana gereklimi peki overclock işlemi fazladan masraf yapmak istemiyorum eski soğutucum ile idare etmek istiyorum.
RTX 3080 Yerine 3070 veyahut 3070ti almayı da düşünebilirsiniz. Eğer ileride işlemci değiştiririm sistemi yükseltirim derseniz de 3080 ile de devam edebilirsiniz.RTX 3080 Ekran kartı almayı düşünüyorum 2k çözünürlüğünde kullanacağım acaba darboğaz yaşarmıyım.İşlemcim 10700k modeli.
Anladım Şimdilik sistem değiştirmeyi düşünmüyorum hocam 11 nesil işlemci değişimi zaten pek mantıklı gelmiyor yani alacaksam 13 nesil bakmam gerekir en az o da fiyat olarak beni aşar 3080 ile peki %10 dediğimiz kayıp kaç fps etkiliyor.Hocam 2kda yaşayacağınız darboğazın size aman aman bir şey kaybettireceğini sanmıyorum. maksimum %10luk bir kaybınız olacaktır o da çok işlemci isteyen oyunlarda. Hikayeli ve grafik kartına yüklenen oyunlarda tam bile besleyebilir.
RTX 3080 Yerine 3070 veyahut 3070ti almayı da düşünebilirsiniz. Eğer ileride işlemci değiştiririm sistemi yükseltirim derseniz de 3080 ile de devam edebilirsiniz.
60 fps alcağın oyundan 54 alırsın işte düz mantık. her oyunda fps farkı değişir. ama 10700k overclock ile işini görecektir.Anladım Şimdilik sistem değiştirmeyi düşünmüyorum hocam 11 nesil işlemci değişimi zaten pek mantıklı gelmiyor yani alacaksam 13 nesil bakmam gerekir en az o da fiyat olarak beni aşar 3080 ile peki %10 dediğimiz kayıp kaç fps etkiliyor.
Arkadaşın dediği gibi 100 fps ise %10 kayıp ile 90a düşer. ama işlemcinin beslemesi için overclock gibi şeyler yaparsan yükselir darboğaz yüzdesi azalırAnladım Şimdilik sistem değiştirmeyi düşünmüyorum hocam 11 nesil işlemci değişimi zaten pek mantıklı gelmiyor yani alacaksam 13 nesil bakmam gerekir en az o da fiyat olarak beni aşar 3080 ile peki %10 dediğimiz kayıp kaç fps etkiliyor.
Teşekkür ederim.Arkadaşın dediği gibi 100 fps ise %10 kayıp ile 90a düşer. ama işlemcinin beslemesi için overclock gibi şeyler yaparsan yükselir darboğaz yüzdesi azalır
Rica ederiz, şimdiden hayırlı olsun. Sıfır mı almayı düşünüyorsun yoksa 2. el mi?Teşekkür ederim.
Sağolun hocam 2.el bir arkadaştan uygun fiyata almayı düşünüyorum onun için sormuştum.Gidip test edip görücem hayırlısı ile.Rica ederiz, şimdiden hayırlı olsun. Sıfır mı almayı düşünüyorsun yoksa 2. el mi?
Fiyatı nedir acaba?Sağolun hocam 2.el bir arkadaştan uygun fiyata almayı düşünüyorum onun için sormuştum.Gidip test edip görücem hayırlısı ile.