Ekran kartı fanları kaç derece sıcaklıkta çalışmaya başlamalı?

Reaksiyon skoru
6
Intel Arc'a 750 fanlarını 47 derece sıcaklıkta çalıştırıyor fakat ekran kartı sıcaklığı 49'dan aşağı düşmüyor, acaba ben bu limiti 50 yapsam fanların ömrü açısından daha sağlıklı olur mu, akşama kadar dönmektense 2 3 dakikada olda durup dinlenirler siz ne diyorsunuz bu konuya?
Kasa: Hiper lüx Rainbow.

Ekler

• kasa.webp
    kasa.webp
    5 KB · Hit: 8
benimki 50 de açıyor galiba fanları kartım asus prime 5070

zero rp fan sacmaliktir surekli calissin, hangi sicaklikta olursa olsun, zaten dusuk sicaklikta fan rpm'de dusuk olacak ama isinmamis olacak bana bosta iken kartlarin 50-55 olmasi asiri sacma ve yuksek geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD'de 60 galiba bu cunku bende 60 ta basliyordu bende kapadim zero rpm'i video izliyorum 50-55 derece kart videeo izlerken bu isi cok yuksek fanlar acikken 30-35 ne guzel

zero rp fan sacmaliktir surekli calissin, hangi sicaklikta olursa olsun, zaten dusuk sicaklikta fan rpm'de dusuk olacak ama isinmamis olacak bana bosta iken kartlarin 50-55 olmasi asiri sacma ve yuksek geliyor.

AMD'de 60 galiba bu cunku bende 60 ta basliyordu bende kapadim zero rpm'i video izliyorum 50-55 derece kart videeo izlerken bu isi cok yuksek fanlar acikken 30-35 ne guzel
benim kart boşta 40 45 derece arası

Yuksek bence 30-35 suan miss gibi, oyuna girince de 50-55 ten baslamaktansa isinmaya 30'dan basliyor.

Sahsen ben sevmiyorum ve tavsiye etmiyorum wallpaper engine var veya yutuptan video acinca 50 oluyor ne gerek var sonucta video izliyorum bosta denebilir ve bostaki kart icin 50 fazla

Fanlarda bakimlari yapildigi surece omur diye bir sey yokotur abi bobin var elektrik veriyor iste ne omru olacak bunlarda 20 yillik fanlar var duruyor hala da miss gibi calisiyor.

Geri