Neler Yeni

Ekran kartı fanlarının dönmemesi zararlı mı?

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
Ekran kartım yüke girince fanları dönüyor fakat bi arkadaşım fanların dönmediği zamanlar terman macunun ömrünü azalttığını söyledi bu doğru mu? Bide kullandığım bazı programlardan dolayı fanlar son hızda çalışıp anlık olarak duruyor ve ardından tekrardan son hızda dönüyor ve fanlardan aşırı bir ses çıkıyor sürekli böyle döngüye giriyor. Fanların diğer ekran kartlarındaki gibi yük altında değilken bile yavaş devirde çalışmasını istiyorum nasıl ayarlayabilirim?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,217
İsim
uwu
Boşa fan ömrünü yer 55 dereceye kadar çalışmaz çoğu kart termal macunun ömrü her türlü azalıyor ama fan daha önemli macunu değiştirirsin ama fanı komple alman gerekir

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Akif Erdem
Hocam bende de çoğu zaman dönmüyor ısınmayınca dönmüyor valo-cs oynarken bile dönmüyor ısınmıyor demekki. Ayarlamak içinse msi afterburner kullabilirsiniz.

MRlotias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
metehan ipek
Ekran kartım yüke girince fanları dönüyor fakat bi arkadaşım fanların dönmediği zamanlar terman macunun ömrünü azalttığını söyledi bu doğru mu? Bide kullandığım bazı programlardan dolayı fanlar son hızda çalışıp anlık olarak duruyor ve ardından tekrardan son hızda dönüyor ve fanlardan aşırı bir ses çıkıyor sürekli böyle döngüye giriyor. Fanların diğer ekran kartlarındaki gibi yük altında değilken bile yavaş devirde çalışmasını istiyorum nasıl ayarlayabilirim?
Afterburner kullanabilirsiniz, anladığım kadarıyla eko modunda falan o bilgisayar.

Güvercin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Furkan Seyhan
İlgilendiği Kategoriler
Karışık
ekran kartının sıfır olanlarında kaç derecede fan açıyor ona bak seninki ondan düşük derecelerde fan açıyorsa bir sorun olabilir.
kaç yıllık kart ?
bende format sonrasında oluyordu dediğin döngüler sonradan düzeldi
ama dediğin programları kaldırırsan daha iyi olabilir çok hayra alamet bir şey değil öyle fan açıp kapatması
fan içinde kart için çıkarılan bir uygulama vardır illahaki sitesinden indirip yapabilirsin mesela benim kart için Aorus Engine var

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boşa fan ömrünü yer 55 dereceye kadar çalışmaz çoğu kart termal macunun ömrü her türlü azalıyor ama fan daha önemli macunu değiştirirsin ama fanı komple alman gerekir
İlerde termal macun değiştirmek gerekirse benimmi yapmam gerek yoksa yollamam mı gerek. Vidaları sökünce garanti dışı kalıyor sanırım.

Güvercin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Furkan Seyhan
İlgilendiği Kategoriler
Karışık
ekran kartında termal macun o kadar kolay ömrünün azaltacağını düşünmüyorum minimum 5 yıldır herhalde ömrü
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlerde termal macun değiştirmek gerekirse benimmi yapmam gerek yoksa yollamam mı gerek. Vidaları sökünce garanti dışı kalıyor sanırım.
kesinlikle yolla sakın kendine yapma derim hem garanti dışı kalıyor hemde zarar vermen çok olası

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
ekran kartının sıfır olanlarında kaç derecede fan açıyor ona bak seninki ondan düşük derecelerde fan açıyorsa bir sorun olabilir.
kaç yıllık kart ?
bende format sonrasında oluyordu dediğin döngüler sonradan düzeldi
ama dediğin programları kaldırırsan daha iyi olabilir çok hayra alamet bir şey değil öyle fan açıp kapatması
fan içinde kart için çıkarılan bir uygulama vardır illahaki sitesinden indirip yapabilirsin mesela benim kart için Aorus Engine var
2-3 hafta oldu sıfır itopyadan aldım. 49 derece ekran kartı fanları çalıştırmıyor normal. 60 derece falan olduğunda çalıştırıyor sonra yavaşlıyor. Msi center'dan yapma vardır heralde.

Afterburner kullanabilirsiniz, anladığım kadarıyla eko modunda falan o bilgisayar.
Dengeli modda kullanıyorum pc'yi. Yüksek performansa çektiğimde işlemcinin ghz'si çok yükseliyor sonra ısınır falan diye yüksek performansa çekmiyorum.

Reav

80+ Silver
Aksine yararlı hatta mükemmel bir olay ekran kartı zaten boşta bile belli bir sıcaklığı geçerse çalıştıyor bi sıkıntısı yok.

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
ekran kartında termal macun o kadar kolay ömrünün azaltacağını düşünmüyorum minimum 5 yıldır herhalde ömrü

kesinlikle yolla sakın kendine yapma derim hem garanti dışı kalıyor hemde zarar vermen çok olası
Fanların böyle sürekli tam performansta dönüp geri durması zarar vermez heralde. Termal macunla alakalı bir şey olursa ben herhangi bi işlem yapmicam yollarım onlar halleder.

Aksine yararlı hatta mükemmel bir olay ekran kartı zaten boşta bile belli bir sıcaklığı geçerse çalıştıyor bi sıkıntısı yok.
Tamamdır

Güvercin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Furkan Seyhan
İlgilendiği Kategoriler
Karışık
2-3 hafta oldu sıfır itopyadan aldım. 49 derece ekran kartı fanları çalıştırmıyor normal. 60 derece falan olduğunda çalıştırıyor sonra yavaşlıyor. Msi center'dan yapma vardır heralde.
normal sıkıntısı yok o zaman, olması gereken de bu elleme sen kartı hiç hatta bana kalsa fan ayarlarıyla falan da oynama
belki kasanın kapağını açabilirsin ama temizliğine özen göster kartın bu şekilde kullan.

Top Bottom