Neler Yeni

Ekran kartı ısınmasına rağmen fanlar hızlanmıyor

buramk12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak
merhaba, msi armor rx580 kullanıyorum dün human fall flat oynarken 83 dereceyi gördüm. ancak kartın fanları 1100rpmi geçmiyordu. her oyunda bu sıkıntıyı yaşıyorum. geçen hafta da bu durumu yaşamıştım dahili grafik kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktıktan sonra düzelmişti. sonrasında bilgisayarı formatladım sorun tekrardan ortaya çıktı. ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

cornlov

80+ Bronze
Msi afterburner indir.
Orada dereceye göre fan rpm ayari yapabiliyorsun. Mesela kart 75 derecede %35 fan hızındaysa, sen o tablodan ayar yaparak 60 derecede %30 , 65 derecede %40 gibi gibi ayar yapabilirsin. Ağır oyun oynadığım dönemde bu şekilde kullanıyordum. Sorumluluk sana ait tabii ki bunu belirtmek isterim

buramk12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Msi afterburner indir.
Orada dereceye göre fan rpm ayari yapabiliyorsun. Mesela kart 75 derecede %35 fan hızındaysa, sen o tablodan ayar yaparak 60 derecede %30 , 65 derecede %40 gibi gibi ayar yapabilirsin. Ağır oyun oynadığım dönemde bu şekilde kullanıyordum. Sorumluluk sana ait tabii ki bunu belirtmek isterim
onu da denedim hocam ama çalışmıyor. ne yaparsam yapayım fanları full hızda döndürüyor

buramk12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak
Kartı 2. El olarak mı almıştın?
evet hocam eleman kartı sadece 6 ay kullanmış içini söktüğümde de tertemizdi. bu fan olayı armorlarda kronik bence eski kartım da armor rx570di onda da fan sorunu ysşıyordum.

cornlov

80+ Bronze
evet hocam eleman kartı sadece 6 ay kullanmış içini söktüğümde de tertemizdi. bu fan olayı armorlarda kronik bence eski kartım da armor rx570di onda da fan sorunu ysşıyordum.
Kimsenin günahını almayayım.
Senin kart muhtemelen mining çıkması.
Çünkü o kartlara zamanında daha verimli olması için mining bios atıyorlardı.
Fan yüzdesi sabit oluyordu.

buramk12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak
Kimsenin günahını almayayım.
Senin kart muhtemelen mining çıkması.
Çünkü o kartlara zamanında daha verimli olması için mining bios atıyorlardı.
Fan yüzdesi sabit oluyordu.
hocam ama bazen olması gerektiği gibi çalışıyor bazen ise bu şekilde mala bağlıyor

buramk12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak
hocam afterburnerden ayar yapmayı denedim tekrardan. olması gerektiği şekilde ayarladım. formattan once bu fan devrinde snowrunnerda max 63 derece görürken şimdi 72 gördüm. bence farklı bir sorun var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,531
Üyeler
165,545
Son üye
mebego
Top Bottom