Neler Yeni

Ekran kartı macunu ne zaman değişir..?

JackieTR

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar. 1660 ventus ekran kartım var. Hemen hemen 2 yıl olmak üzere .. yüksek grafikte ekran kartını zorluyorum yani perfonmas açısından acaba macun mu istiyor test etmedim ama bazen oyun kitlenip kapatıyor. Ekran kartına dokununca arkasına bayağa sıcaklık hissediyorum acaba macun istiyor mudur..? Genel de oynadım oyunlar GTA5 - Batman Knight - Tomb Raider gibi oyunları full ayarlar da oynadım hani çok zorlayan oyunlar mı tam bilmiyorum.. Shadow Tomb Raider 30-50 arası oynuyorum bu sıralar aşırı kitlenmeler olup atıyor..

Sistem ;
Ryzen 3 3100
Anakart b450m s2h
Ram 2x8 g skill 3200 MHz
Ekran kartı GTX 1660 ventus
SSD Kingston 240gb + 1tb m.2 SA2000 Kingston SSD
Power 600+ 80 plus aerocool

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
normalde 6 ayda bir degisilmesi gerekir, aksi halde lehim topları çatlar ve rebailing yapılması gerekir,tahmini olarak 500 tl tamir parası ödersiniz. 6 ayda bir macunu değişin mutlska

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normalde 6 ayda bir degisilmesi gerekir, aksi halde lehim topları çatlar ve rebailing yapılması gerekir,tahmini olarak 500 TL tamir parası ödersiniz. 6 ayda bir macunu değişin mutlska
Ben yılda 1 diye biliyordum ama yanlış mı biliyorum, bilmiyorum PC fazla zorlamadım diye öyle bırakmıştım.

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,931
İsim
Hacı
Kaliteli macun kullandıktan ve ısı değerleri normal olduktan sonra yılda 1 yeterli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 yılda 1 de olur ısı değerleri normalse.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
normalde 6 ayda bir degisilmesi gerekir, aksi halde lehim topları çatlar ve rebailing yapılması gerekir,tahmini olarak 500 TL tamir parası ödersiniz. 6 ayda bir macunu değişin mutlska
6 ayda bir ekran kartı macunu değiştirmek mi 1 senede bir mi yok artık daha neler :D Garantisi olan kartın içini açmayı kesinlikle tavsiye etmem.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
RIDVAN
Bildiğim kadarıyla garanti süresi içerisinde ekran kartı termal macun değişimi garanti dışı bırakıyor. Tavsiyem garanti süresi içerisinde yapmamanız.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
6 ayda ekran kartı macunu mu değişir dostum.d
En kötü yılda bir olur.

Metality

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Selami
Şu ana kadar hiç değiştirmedim. Hevesle macun değiştirmek isteyenler görüyorum ama sonra sisteme görüntü gelmiyor diyenleri de görüyorum.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,344
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
2 yıl geçtiyse yeni macun ister. Garantisi varsa yolla servise değiştirsinler ama Msi 2 yıl garanti verdiği için garantisi yoktur büyük ihtimalle o yüzden kendim değiştirebilirsin. Kolay iş zaten bir de akan macunları ve içindeki tozları da alırsın kart bebek gibi olur. Güzel bi macun sürdün mü 2 sene daha gidersin.

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İlk defa böyle bir bilgi okudum

6 ayda bir ekran kartı macunu değiştirmek mi 1 senede bir mi yok artık daha neler :D Garantisi olan kartın içini açmayı kesinlikle tavsiye etmem.

6 ayda ekran kartı macunu mu değişir dostum.d
En kötü yılda bir olur.

Bu bilgiyi duyan garanti patladı (!)
ifade kastim :)
Ben yılda 1 diye biliyordum ama yanlış mı biliyorum, bilmiyorum PC fazla zorlamadım diye öyle bırakmıştım.
1 yil iyidir hocam

Top Bottom