Neler Yeni

Ekran Kartı Mhz Düşmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
hüseyin ünver
Ekran kartı msi suprim x 3070ti. Kart normalde boştayken 42 derecelerde falan oluyordu, denetim masasını açınca fark ettim 60 derecelere çıkmış boştayken. Şaşırdım, gpu z ye baktım mhz değerler en üstte, hatırı sayılır bir miktar watt da çekiyor. Araştırmaya çalıştım çözüm bulamadım. En son kendim çözüm keşfettim. Gpu z den biosu yedekleyince mhz ilginç bir şekilde normale dönüp sıcaklıklar tekrar eski seviyesine dönüyordu ama bu durum kalıcı değildi. Bazen yine aynı şekilde mhz ler tekrar yükseliyordu. Başka bir çözümü olan varsa ve benimle paylaşırsa çok sevinirim. Kart 2. el bu arada biosuyla herhangi bir oynama yapılmış olma ihtimalı var mıdır? Ayrıca biosu resetleme tarzı bir şey var mı? Çünkü ben başta format atarak çözme çalıştım olmadı. Ekran kartının ledlerinin rengini değiştirmiştim formattan sonra yaptığım renk duruyordu.

Felistigris

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
mahmut
hocam alt-z ile geforce experience den manuel olarak ayarlanıyor diye biliyorum.
belki de oradan manuel olarak bi frekansa sabitlenmiştir onu otomatiğe al

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
hüseyin ünver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam DDU ile driver'ı sildim yükledim. Üstüne format attım. Kaldı ki zaten ekran kartıyla ilgili hiç bir ayar yapmadım. Aslında benim aradığım kalıcı bir çözüm. Yine de sizin dediğiniz yere girip baktım her şey otomatik ayarda.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
ekran kartı sürücüsününü kaldırıp tekrardan kurun

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
hüseyin ünver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı sürücüsününü kaldırıp tekrardan kurun
Yaptım hocam üstüne format bile attın sorun büyük ihtimalle ekran kartının kendi içindeki bir yazılımdan ama hiç kurcalamak istemiyorum yine de tehlikesiz denenebilir şeyler deneyebilirim.

Top Bottom