oc zararda vermez ömürde kısaltmaz zaten adamlar oc yi varsayarak üretiyorlar ekran kartlarınıRtx 2060 oc ekran kartım var msi afterburner üzerinden overclock yapsam ekran kartına zarar vermiş olur muyum yada ekran kartımın ömrünü kısaltmış olurmuyum
OC doğru değerlerde yapılırsa testte herhangi bir sorun çıkmazsa hiçbirşey olmaz.Rtx 2060 oc ekran kartım var msi afterburner üzerinden overclock yapsam ekran kartına zarar vermiş olur muyum yada ekran kartımın ömrünü kısaltmış olurmuyum
VOLTAJ MI ??Core Clock ve Memory Clock'u 5'er 5'er arttır 20'de bir de voltaj arttır.
mangal kokusu alıyorum öhöm öhöm.OC doğru değerlerde yapılırsa testte herhangi bir sorun çıkmazsa hiçbirşey olmaz.
Benchmark testi olarak heaven benchmark adlı programı kur, ben ekran kartımı onunla yaptım OC.
Test sonucu aldığın FPS i score u felan gösteriyor, her değer arttırdığında test yapıp sonucuna bak.
O testte ekranda herhangi bişeyler olursa, program birden kapanırsa sorun var demektir, değerleri düşürüp dene.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
VOLTAJ MI ??
Birde 20?
Voltaj işi riskli dostum asla vermesin voltaj hiç gerek yok.
Core clock 50 memory clock 100 arttıra arttıra denemeli.
Düzelttim. Voltaj değil Power Limit.OC doğru değerlerde yapılırsa testte herhangi bir sorun çıkmazsa hiçbirşey olmaz.
Benchmark testi olarak heaven benchmark adlı programı kur, ben ekran kartımı onunla yaptım OC.
Test sonucu aldığın FPS i score u felan gösteriyor, her değer arttırdığında test yapıp sonucuna bak.
O testte ekranda herhangi bişeyler olursa, program birden kapanırsa sorun var demektir, değerleri düşürüp dene.
VOLTAJ MI ??
Birde 20?
Voltaj işi riskli dostum asla vermesin voltaj hiç gerek yok.
Core clock 50 memory clock 100 arttıra arttıra denemeli.
Temp ve Power limiti OC yapmaya başlamadan önce fullemesi lazım zaten.Düzelttim. Voltaj değil Power Limit.
Hocam alakasız ama DC bakarmısın biOC karta zarar vermez ve ömrünü kısaltmaz. İlk önce voltaj vermeden OC yapmaya başlayın. Eğer görüntüde bozulma olursa veya oyunda crash yerseniz voltaj verin.
Temp zaten full geliyor diye biliyorum ben. Power limitide full yapmaya gerek yok.Temp ve Power limiti OC yapmaya başlamadan önce fullemesi lazım zaten.
Hocam alakasız ama DC bakarmısın bi?
Hayır ikisinide fullemesi lazım ondan sonra OC yapmaya başlaması gerek.Temp zaten full geliyor diye biliyorum ben. Power limitide full yapmaya gerek yok.