Neler Yeni

Ekran karti olmayan sisteme apu sistem mi denir ?

Lolcü Buse

80+ Bronze
Kaç çeşit sistem vardır ?
Apu
Ekran kartlı bi tek bunları biliyorum

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Apu
Apu Sistemlerde dahili grafik birimi vardır. oda ekran akrtında bulunan gpu ya tekabul ediyor yani ekren artıyla aynı işi yapar. sadece gpu işlemciye entegredir. Bellek gücünü ise sistemin belleklerinden alır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bedirhan Kuruçay
apu sistem: işlemcinin içinde bulunan grafik birimini kullanan sistem.(ekran kartı yok)
normal sistem: ekran kartı olan sistem.
her işlemcinin grafik birimi yoktur.

Lolcü Buse

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Apu Sistemlerde dahili grafik birimi vardır. oda ekran akrtında bulunan gpu ya tekabul ediyor yani ekren artıyla aynı işi yapar. sadece gpu işlemciye entegredir. Bellek gücünü ise sistemin belleklerinden alır.
Apu olmayıp ekran kartı da olmayan PC lere ne denir birde onlar grafik birimi olarak ne kullanıyor

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Apu olmayıp ekran kartı da olmayan PC lere ne denir birde onlar grafik birimi olarak ne kullanıyor
apu olmayıp ekran akrtıda yoksa zaten o pc görüntü vermez. :D grafik birimi yok çünkü içinde.

Lolcü Buse

80+ Bronze
apu olmayıp ekran akrtıda yoksa zaten o pc görüntü vermez. :D grafik birimi yok çünkü içinde.
Onboard muhabbeti ne oluyor ?
Anakart ya görüntü verecek bir birim yok mu mesela benim anakart görüntü sağlıyormuş
Foxconn g31 MV

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Anakart ya görüntü verecek bir birim yok mu mesela benim anakart görüntü sağlıyormuş
Foxconn g31 MV
evet eski anakartlarda da dahili grafik birimi var. ama artık onlar çok eskide kaldı.

Lolcü Buse

80+ Bronze

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Apu
Ekran kartı olmayan sistemler apu sistemlerdir ama her ekran kartsız bilgisayar apu değildir apu bilgisayarlarının ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür ama ekran kartlı sistem kadar iyi performans alamazsın apu sistemden. Sen normal ekran kartlı sistemden ekran kartını çıkartırsan o sistem apu olmaz çünkü işlemcisinde dahili ekran kartı birimi yoktur bilgisayardan görüntü alamazsın.

Jaja50

80+ Silver
Foxconn g31 MV
775 pin soketlerde dahili grafik birimi işlemcide değil anakartlarda olur.
Yani o dönemlerde İntel anakartlara dahili grafik birimi koymuş, eğer "G" serisi bir 775 anakartınız varsa ekran kartı olmadan anakartın vga çıkışıyla görüntü alabilirsiniz.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Foxconn g31 MV
Onboard farklı bir olay. Apu dan farkı, ekran kartı işlemciye gömülü değil anakarta gömülü. Güçlü olmazlar. Görüntü vermek amacıyla kullanılırlar. Ufak tefek oyunları açarlar. CS 1.6 GTA San Andreas falan oynarsın.

Lolcü Buse

80+ Bronze
Onboard farklı bir olay. Apu dan farkı, ekran kartı işlemciye gömülü değil anakarta gömülü. Güçlü olmazlar. Görüntü vermek amacıyla kullanılırlar. Ufak tefek oyunları açarlar. CS 1.6 GTA San Andreas falan oynarsın.
Zulayi bile açmıyor ne CS 1.6 si :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı olmayan sistemler apu sistemlerdir ama her ekran kartsız bilgisayar apu değildir apu bilgisayarlarının ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür ama ekran kartlı sistem kadar iyi performans alamazsın apu sistemden. Sen normal ekran kartlı sistemden ekran kartını çıkartırsan o sistem apu olmaz çünkü işlemcisinde dahili ekran kartı birimi yoktur bilgisayardan görüntü alamazsın.
Peki hem apu hem de ekran kartlı sistemler var mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

775 pin soketlerde dahili grafik birimi işlemcide değil anakartlarda olur.
Yani o dönemlerde İntel anakartlara dahili grafik birimi koymuş, eğer "G" serisi bir 775 anakartınız varsa ekran kartı olmadan anakartın vga çıkışıyla görüntü alabilirsiniz.
775 pin ne oluyor ?
Soket ne demek ?
VGA çıkışı nedir ?
Cevaplarsan sevinirim

Top Bottom