Lolcü Buse
80+ Bronze
Kaç çeşit sistem vardır ?
Apu
Ekran kartlı bi tek bunları biliyorum
Apu
Apu Sistemlerde dahili grafik birimi vardır. oda ekran akrtında bulunan gpu ya tekabul ediyor yani ekren artıyla aynı işi yapar. sadece gpu işlemciye entegredir. Bellek gücünü ise sistemin belleklerinden alır.Kaç çeşit sistem vardır ?
Apu
Apu olmayıp ekran kartı da olmayan PC lere ne denir birde onlar grafik birimi olarak ne kullanıyorApu Sistemlerde dahili grafik birimi vardır. oda ekran akrtında bulunan gpu ya tekabul ediyor yani ekren artıyla aynı işi yapar. sadece gpu işlemciye entegredir. Bellek gücünü ise sistemin belleklerinden alır.
apu olmayıp ekran akrtıda yoksa zaten o pc görüntü vermez. grafik birimi yok çünkü içinde.Apu olmayıp ekran kartı da olmayan PC lere ne denir birde onlar grafik birimi olarak ne kullanıyor
Onboard muhabbeti ne oluyor ?apu olmayıp ekran akrtıda yoksa zaten o pc görüntü vermez. grafik birimi yok çünkü içinde.
evet eski anakartlarda da dahili grafik birimi var. ama artık onlar çok eskide kaldı.Onboard muhabbeti ne oluyor ?
Anakart ya görüntü verecek bir birim yok mu mesela benim anakart görüntü sağlıyormuş
Foxconn g31 MV
Peki güçleri ne ?evet eski anakartlarda da dahili grafik birimi var. ama artık onlar çok eskide kaldı.
i anakartlarda yok. güçleri hani kıza dersin ya nefes alsın yeter oda görüntü versin yeter gücünde.Peki güçleri ne ?
Yeni anakartlarda yok mu
Ekran kartı olmayan sistemler apu sistemlerdir ama her ekran kartsız bilgisayar apu değildir apu bilgisayarlarının ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür ama ekran kartlı sistem kadar iyi performans alamazsın apu sistemden. Sen normal ekran kartlı sistemden ekran kartını çıkartırsan o sistem apu olmaz çünkü işlemcisinde dahili ekran kartı birimi yoktur bilgisayardan görüntü alamazsın.Kaç çeşit sistem vardır ?
Apu
775 pin soketlerde dahili grafik birimi işlemcide değil anakartlarda olur.Onboard muhabbeti ne oluyor ?
Anakart ya görüntü verecek bir birim yok mu mesela benim anakart görüntü sağlıyormuş
Foxconn g31 MV
Onboard farklı bir olay. Apu dan farkı, ekran kartı işlemciye gömülü değil anakarta gömülü. Güçlü olmazlar. Görüntü vermek amacıyla kullanılırlar. Ufak tefek oyunları açarlar. CS 1.6 GTA San Andreas falan oynarsın.Onboard muhabbeti ne oluyor ?
Foxconn g31 MV
Zulayi bile açmıyor ne CS 1.6 siOnboard farklı bir olay. Apu dan farkı, ekran kartı işlemciye gömülü değil anakarta gömülü. Güçlü olmazlar. Görüntü vermek amacıyla kullanılırlar. Ufak tefek oyunları açarlar. CS 1.6 GTA San Andreas falan oynarsın.
Peki hem apu hem de ekran kartlı sistemler var miEkran kartı olmayan sistemler apu sistemlerdir ama her ekran kartsız bilgisayar apu değildir apu bilgisayarlarının ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür ama ekran kartlı sistem kadar iyi performans alamazsın apu sistemden. Sen normal ekran kartlı sistemden ekran kartını çıkartırsan o sistem apu olmaz çünkü işlemcisinde dahili ekran kartı birimi yoktur bilgisayardan görüntü alamazsın.
775 pin ne oluyor ?775 pin soketlerde dahili grafik birimi işlemcide değil anakartlarda olur.
Yani o dönemlerde İntel anakartlara dahili grafik birimi koymuş, eğer "G" serisi bir 775 anakartınız varsa ekran kartı olmadan anakartın vga çıkışıyla görüntü alabilirsiniz.