Arkadaşlar daha öncesinde de belirtmiştim. Acer nitro 5 an515-43 modelini aldım martın 20'sinde. Cihazdan gayet memnundum önceki laptopum çok eski olduğu için (i3 3. nesil işlemcili herhangi bir harici ekran kartı da bulunmamaktaydı) çağ atlamış gibi hissediyordum açıkçası. İlk aldığım gün heyecanla steamden oyunları kurmaya başladım fakat ekran anlık gidip geliyordu sonra laptop donuyordu nvidiadan ekran kartı sürücüsünü değiştirdim fayda etmedi sonra amdnin sitesinden işlemci gpusunun sürücüsünü değiştirdim sonra sorunum düzeldi çok güzel gidiyordu her şey watch dogs 2, gta 5 ve lol oyunları yüklüydü üst düzey ayarlarda oyunları gayet akıcı bir şekilde oynatıyordu soğutmasından falan bahsetmiyorum bile yük altında maksimum 73 dereceyi görmüştüm. Fakat cuma sabahı gta 5'e girdim ve durduk yere oyunda takılmalar oldu watch dogs 2'ye girdiğimde de takılmalar vardı msi afterburner ile kontrol ettiğimde ekran kartı tam performanslı çalışmıyordu. %90 %80 gibi ekran kartı kullanımında oyunlar kasmıyordu fakat değerler sürekli %50 %60'a düşüp duruyordu ve oyunlarda fps düşüşü yaşıyordum. Acer yetkili servisi aradığımda sürücüleri acerin sitesinden kurmam gerektiğini söylediler. Dedikleri gibi yaptım ilk başta ddu programıyla yüklü sürücüleri sildim acerin sitesinden tekrar kurdum ilk başta düzelir gibi oldu ilk 5 dakika falan düzeldi sonra yine fps düşüşü yapmaya başladı. Dün aldığım mağazaya götürdüm ilk 15 gün içerisinde olduğu için iade-değişim talebi yazdılar ve teknik servise gönderdiler eğer yazılımsal sorun ise yazılım sorunlarını halledip cihazı teslim edecekler fakat donanımsal bir sorun ise değişim veya para iadesi uygulayacaklar. Şimdi sorum şu sizce sorun yazılımsal mıdır donanımsal mıdır?
Sistem özellikleri:
8 gb ram gtx 1650 ekran kartı ryzen 5 3550h işlemci 1tb hdd 128 gb ssd
Sistem özellikleri:
8 gb ram gtx 1650 ekran kartı ryzen 5 3550h işlemci 1tb hdd 128 gb ssd