Neler Yeni

Ekran kartı performans düşüşü.

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Arkadaşlar daha öncesinde de belirtmiştim. Acer nitro 5 an515-43 modelini aldım martın 20'sinde. Cihazdan gayet memnundum önceki laptopum çok eski olduğu için (i3 3. nesil işlemcili herhangi bir harici ekran kartı da bulunmamaktaydı) çağ atlamış gibi hissediyordum açıkçası. İlk aldığım gün heyecanla steamden oyunları kurmaya başladım fakat ekran anlık gidip geliyordu sonra laptop donuyordu nvidiadan ekran kartı sürücüsünü değiştirdim fayda etmedi sonra amdnin sitesinden işlemci gpusunun sürücüsünü değiştirdim sonra sorunum düzeldi çok güzel gidiyordu her şey watch dogs 2, gta 5 ve lol oyunları yüklüydü üst düzey ayarlarda oyunları gayet akıcı bir şekilde oynatıyordu soğutmasından falan bahsetmiyorum bile yük altında maksimum 73 dereceyi görmüştüm. Fakat cuma sabahı gta 5'e girdim ve durduk yere oyunda takılmalar oldu watch dogs 2'ye girdiğimde de takılmalar vardı msi afterburner ile kontrol ettiğimde ekran kartı tam performanslı çalışmıyordu. %90 %80 gibi ekran kartı kullanımında oyunlar kasmıyordu fakat değerler sürekli %50 %60'a düşüp duruyordu ve oyunlarda fps düşüşü yaşıyordum. Acer yetkili servisi aradığımda sürücüleri acerin sitesinden kurmam gerektiğini söylediler. Dedikleri gibi yaptım ilk başta ddu programıyla yüklü sürücüleri sildim acerin sitesinden tekrar kurdum ilk başta düzelir gibi oldu ilk 5 dakika falan düzeldi sonra yine fps düşüşü yapmaya başladı. Dün aldığım mağazaya götürdüm ilk 15 gün içerisinde olduğu için iade-değişim talebi yazdılar ve teknik servise gönderdiler eğer yazılımsal sorun ise yazılım sorunlarını halledip cihazı teslim edecekler fakat donanımsal bir sorun ise değişim veya para iadesi uygulayacaklar. Şimdi sorum şu sizce sorun yazılımsal mıdır donanımsal mıdır?
Sistem özellikleri:
8 gb ram gtx 1650 ekran kartı ryzen 5 3550h işlemci 1tb hdd 128 gb ssd

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Firüs girmiş olabilir.
Kaspersky ve Malwarebytes indirim tam tarama yapın.
Birde o kadar iyi değil laptop abarttığınız kadar :)

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Firüs girmiş olabilir.
Evet üst düzey bir laptop değil fakat gta 5 sevdalısı biriyim ve oyunu ilk açtığımda otomatik görüntü ayarlarında very high ayarlardaydı 55 60 fps arasında bir fps alıyordum oyun akıcılığında bir sıkıntı yoktu bana göre gayey tatmin ediciydi zaten hevesim bir süre sonra kaçtıktan sonra yine lol oynamaya geri dönecektim ve beni de pişman etmezdi fakat hevesim açıkçası kursağımda kaldı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Firüs girmiş olabilir.
Virüs girdiğini düşünmemekteyim çünkü internetten bir tek epic games steam ve msi afterburner indirdim virüs olduğunu düşünmüyorum ve orj win10 ile beraber norton antivirüs programı da yüklü gelmişti virüs olduğunu düşünmüyorum

Böyle bir laptoptan geçiş yapmış aslında iyi bir laptop fakat muadillerine düşük kalmış olabilir.
Firüs girmiş olabilir.
Aldığım mağaza teknik servise gönderirken bana bir öneride bulundu istersem aynı fiyatlı aynı özellikteki excalibur g770 ile anında değişim yapabileceklerini söylediler kabul etmedim bir çok kişi şikayetçiydi excaliburdan açıkçası iyi yapmış mıyım sizce?

Son düzenleme:

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Evet üst düzey bir laptop değil fakat gta 5 sevdalısı biriyim ve oyunu ilk açtığımda otomatik görüntü ayarlarında very high ayarlardaydı 55 60 fps arasında bir fps alıyordum oyun akıcılığında bir sıkıntı yoktu bana göre gayey tatmin ediciydi zaten hevesim bir süre sonra kaçtıktan sonra yine lol oynamaya geri dönecektim ve beni de pişman etmezdi fakat hevesim açıkçası kursağımda kaldı

Virüs girdiğini düşünmemekteyim çünkü internetten bir tek epic games steam ve msi afterburner indirdim virüs olduğunu düşünmüyorum ve orj win10 ile beraber norton antivirüs programı da yüklü gelmişti virüs olduğunu düşünmüyorum
Anladım.
Yani sıcaklıklar da normal ise aklıma başka bir şey gelmiyor.
Ssd tam modeli nedir ?

Aldığım mağaza teknik servise gönderirken bana bir öneride bulundu istersem aynı fiyatlı aynı özellikteki excalibur g770 ile anında değişim yapabileceklerini söylediler kabul etmedim bir çok kişi şikayetçiydi excaliburdan açıkçası iyi yapmış mıyım sizce?
G770 in milyon tane modeli var
Excalibur laptop bence de çok iyi değil.

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Anladım.
Yani sıcaklıklar da normal ise aklıma başka bir şey gelmiyor.
Ssd tam modeli nedir ?
Tam olarak bilmiyorum kutusuyla beraber teknik servise gönderdiğim için bakamadım da fakat oyunlar hddye kuruluydu ama şunu söylemeliyim lolde de fps düşüşü yaşadım fakat sonra düzeldi lol ssdye diğer oyınlar hddye kurulu

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Tam olarak bilmiyorum kutusuyla beraber teknik servise gönderdiğim için bakamadım da fakat oyunlar hddye kuruluydu ama şunu söylemeliyim lolde de fps düşüşü yaşadım fakat sonra düzeldi lol ssdye diğer oyınlar hddye kurulu
Oyunları ssd ye taşıyın sorun düzelebilir.

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Oyunları ssd ye taşıyın sorun düzelebilir.
Dediğim gibi ürün teknik serviste fakat hdd bir işe yaramayacaksa almanın ne mantığı var 128 ssdye ne kurabilirimki gta 5 tek başına 104 gb hadi gta 5 yüklemedim diyelim watch dogs 2 tek başına 60 gb yer kaplıyor hddnin bir problemi varsa yapmaları lazım eğer teknik servis hdd den dolayı derse ve bunların olması normal gibi saçma sapan konuşurlarsa excaliburla değişimi yaparım direk

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Oyunları ssd'ye ye taşımanız yararınıza olacaktır drop gibi sorunları düşürecektir.

Dediğim gibi ürün teknik serviste fakat hdd bir işe yaramayacaksa almanın ne mantığı var 128 ssdye ne kurabilirimki gta 5 tek başına 104 gb hadi gta 5 yüklemedim diyelim watch dogs 2 tek başına 60 gb yer kaplıyor hddnin bir problemi varsa yapmaları lazım eğer teknik servis hdd den dolayı derse ve bunların olması normal gibi saçma sapan konuşurlarsa excaliburla değişimi yaparım direk
Haklısınız tabi 500 gb ssd'li olabilir belki yükseltme yapılabilir sorun derim.

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Çok haklısınız. Ama ssd oyunlarda kasma sorununu genel anlamda çözüyor. Ayrıca Excalibur laptop un özelliklerini yazın buraya daha kötü bir laptop vermesinler size.

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Çok haklısınız. Ama ssd oyunlarda kasma sorununu genel anlamda çözüyor. Ayrıca Excalibur laptop un özelliklerini yazın buraya daha kötü bir laptop vermesinler size.
Aynı özellikteler tek farkı işlemcisi amd değil i5 10300h işlemci

Artı 500 gb ssd var sadece hdd yok

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

10300h daha iyi

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı

Özellik bakımından iyi fakat malzeme kalitesi hakkında bir şey demeyeceğim ortalama iyi de olabilir kötü de.

Top Bottom