Yardım Ekran kartı sıcaklığım normalin üstünde hissettiriyor

erenkcby

80+
Reaksiyon skoru
3
Dostlar yakın zamanda bi Gigabyte RX6700xt Gaming Oc edition satın aldım. Darısı alamayanların başına. Dün sabah rdr2 yüklemesi bittikten sonra uygun grafik ayarları için benchmark testi gerçekleştirdim birkaç kez de dinledikten sonra coil whine olduğunu farkettim her ne kadar rahatsız edici olsa da çok normal bir durum olduğunu ve bir soruna yol açmayacağını öğrendim. Fakat gece bilgisayarda 3 saatlik bir yayın açıldı ardından bir saatlik boşluk sonrası valorant'a girdim. Coil whine sesi biraz artmış gibiydi ve görev yöneticisinde performans sekmesini açtığımda gpu sıcaklığı 84 derecelerde gözüküyordu. Bilgisayarı kapatıp açtım o sırada internetten bakındım bu sıcaklıklar normal mi diye oyun esnasında genelde bu referans kart haricinde bu derecelere ulaşan neredeyse hiçbir model yok. Kart 3 fanlı yapıda ve sıcaklığa kıyasla fan hızını düşük rpmlerde çalıştırıyor gibi geldi. Sonrasında AMD nin kontrol paneline baktığımda iki sıcaklık değeriyle karşılaştım biri bağlantı yeri sıcaklığı diğeri ise geçerli sıcaklık olarak gözüküyordu. "Bağlantı Yeri Sıcaklığı" görev yöneticisindekiyle aynı olup 80-85 derecelere çıkıyordu "Geçerli Sıcaklık" ise kartın normal derecelerinde gibi duruyordu yani 60-70 derece arasındaydı. Abdullah abinin yaptığı gibi testlerde afterburner programı üzerindeki sıcaklık düşük olan "Geçerli Sıcaklık" değeri mi yoksa "Bağlantı Yeri Sıcaklığı" mı. Eğer bağlantı yeriyse kartımda ciddi bir sıcaklık sorunu olduğunu düşüneceğim şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim bir de konu altına Abdullah abiyi ekleyebilirsek sevinirim ben tam emin değilim nasıl yapıldığından.

Son düzenleme:
Geri