Neler Yeni

Ekran kartı uyumlu mu? sistemime

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Alper Kaplan
Merhabalar şuanda r5 5600 gtx 1650 a520m k v2 kullaniyorum rtx 4070 geçeceğim ama kafamda soru var mesela benim ekran kartım 128 bit alcağım 192 bit sonra benimki gddr5 4070 gddr6 birde benim pc directx 12 ama alcağım ekran kartı directx12 ultimate uyumlu yazıyor bunlar sorun yaparmı

ZeRRaen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
FPS oyunları , toplama bilgisayarlar , okul hayatı ,
Instagram
ardazeren025
Twitter
arda
Discord
ZeRRaen#9836
Sorun yok

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Günümüzde ekran kartı ile anakart arasında uyumsuzluk pek söz konusu değil. Ekran kartı alırken dikkat etmen gereken şey işlemcin. İşlemci ekran kartını besleyebilmeli. Besleyrmezse darboğaz meydana gelir ve ekran kartı tüm gücünü kullanamamış olur. Bu da fps'in düşmesine sebep olur.

Senin sisteme gelecek olursak, Ryzen 5 5600 RTX 4070'i 1080p çözünürlükte besleyemez. Darboğaz meydana gelir ve ekran kartından yeteri kadar verim alamamış olursun. 2K veya 4K çözünürlülte oynayacaksan besler, darboğaz olmaz.

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Günümüzde ekran kartı ile anakart arasında uyumsuzluk pek söz konusu değil. Ekran kartı alırken dikkat etmen gereken şey işlemcin. İşlemci ekran kartını besleyebilmeli. Besleyrmezse darboğaz meydana gelir ve ekran kartı tüm gücünü kullanamamış olur. Bu da fps'in düşmesine sebep olur.

Senin sisteme gelecek olursak, Ryzen 5 5600 RTX 4070'i 1080p çözünürlükte besleyemez. Darboğaz meydana gelir ve ekran kartından yeteri kadar verim alamamış olursun. 2K veya 4K çözünürlülte oynayacaksan besler, darboğaz olmaz.
Tam verim alamayacağımı biliyorum hocam darbogazı göze alarak alıyorum ilerde işlemciyi 5800x geçeceğim drop yiyebilceğim oyunlarda dsr kullanmayı düşünüyorum

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Tam verim alamayacağımı biliyorum hocam darbogazı göze alarak alıyorum ilerde işlemciyi 5800x geçeceğim drop yiyebilceğim oyunlarda dsr kullanmayı düşünüyorum
Sıkıntı yok o zaman. Bit'miş, gddr'mış, directx'miş onlar ekran kartında gpu ve vram'ler ile alakalı şeyler. Anakartla alakası yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Atahan
Arkadaşın söylediği darboğaz sorunu işlemcinin kötü olmasıyla alakalı değil. Tam tersi yeterli bir işlemci ancak monitorunun 1080p den yukarısı olması gerekiyor ki ikisi tam. Performans çalışabilirsin. 2k ve 4k çözünürlükte daha iyi verim alacaksınız.

Spor araba alıp mecburiyetten 40 50 ile gitmek zorunda kalmak gibii bişey.

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşın söylediği darboğaz sorunu işlemcinin kötü olmasıyla alakalı değil. Tam tersi yeterli bir işlemci ancak monitorunun 1080p den yukarısı olması gerekiyor ki ikisi tam. Performans çalışabilirsin. 2k ve 4k çözünürlükte daha iyi verim alacaksınız.

Spor araba alıp mecburiyetten 40 50 ile gitmek zorunda kalmak gibii bişey.
Anladım sağol

Top Bottom