Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Ekran kartı ve işlemci için sıcaklık düşürme yöntemleri

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,666
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Merhaba R7 7800X3D işlemciye ve RTX 4070 Ti Süper ekran kartına sahibim. Daha önce yaptığım testlerde anormal bir sıcaklık görmedim ancak yine de ekran kartının ve işlemcinin sıcaklığını daha aşağı seviyelere çekmek için performans kaybı olmadan yapılabilecek ayarlar var mıdır?
Bazı konular da bazı ayarlardan bahsedilmiş ve sıcaklığa çok fazla etki ettiği söylenmiş, örnek olarak şöyle bir şey okudum "40-50-60 oynaksa eğer bu Precision Boost OverDrive veya Core Performance Boost açık olduğundan. İkisini de kapat bak, nasıl sabit 38-43 değerler alıyorsun"

Bildiğiniz ayarları paylaşırsanız memnun olurum.

İyi forumlar.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Furkan Enes Kaplan
ekran kartı için msi afterburner da memory clock'u arttırıp power limiti düşürerek şuanki aldığın fps ile aynı değere getirip stabilite testleri ile de test edip geçerse baya sıcaklık düşüşü yakalanabiliyor.
bu videodan detayı anlayabilirsin amd için rehber ama nvidia içinde olabiliyor sadece offset voltaj değişmiyor nvidiada, orada da benim dediğim şekilde yapman yetiyor

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,666
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı için msi afterburner da memory clock'u arttırıp power limiti düşürerek şuanki aldığın fps ile aynı değere getirip stabilite testleri ile de test edip geçerse baya sıcaklık düşüşü yakalanabiliyor.
bu videodan detayı anlayabilirsin amd için rehber ama nvidia içinde olabiliyor sadece offset voltaj değişmiyor nvidiada, orada da benim dediğim şekilde yapman yetiyor
Teşekkür ederim

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Furkan Enes Kaplan
Top Bottom