Neler Yeni

Ekran kartı ve işlemcimin Oc değerleri nasıl?

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
*GTX960 2 GB OC Edition.
*Ryzen 5 1600 AF.
*3200MHz 8 GB RAM.
*Gigabyte B450M S2H.
*550W 80+ PSU.
BIOS güncel. Windows 10 sürüm 2004 kullanıyorum. Konuyu açmamın sebebi ise hem işlemci hem de ekran kartına yaptığım OC ile alakalı sorularımın olması. Ekran kartımın OC değerleri bunlar.
Ekran Görüntüsü (33).png

Bu değerleri korumak istiyorum fakat BF5'e girdikten 10-15 dk sonra görüntü gidiyor ve PC'yi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Biraz daha voltaj vermek istiyorum fakat bu voltaj değerlerinden hiç anlamıyorum. Yani mesela azar azar voltaj verin diyorlar fakat bu azar azar voltaj +10 mu yoksa +100 mü? Bir de voltajdan kaynaklı yanma durumu ne kadar voltajdan sonra olabilir?

İşlemci de ise 3.7GHz'ye OC yaptım. Ve kendi stok soğutucusu olan Wraith Stealth ile yaptım. Voltaj olarak ise dynamic vcore +0, 186 yaptım. Dynamic vcore soc yi ise +0, 078 yaptım (bunlar ne aslında bakarsanız hiçbir fikrim yok. İşlemciye voltaj verdim onu biliyorum fakat neresine verdim bilmiyorum. 😀). Bu değerler ile sistem açılıyor ve gördüğüm kadarıyla sorun çıkarmıyor. Fakat burada kafamı karıştıran sorun ise benim bildiğim ve duyduğum bu işlemci 3.9-4.0 GHz'ye çok rahat çıkması lazım fakat benimki 3.7'de takılı kaldı. Bunun nedeni verdiğim voltaj mı yetersiz yoksa soğutucu ile mi alakalı. BF5'te işemci sıcaklığı maksimum 68 dereceyi gördü. Şahsen OC değerini biraz daha arttırmak istiyorum. Ve lütfen OC risklidir, bilmiyorsan bulaşma veya yapmana değmez vs. demeyin. Öğrenen anasının karnında öğrenmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Bazen kurcalamamak en iyisi biliyonmu sonra bambaska konu acmak durumunda kalabılıypr ınsan

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Üzgün yüz atıyo bilmiyo heralde oda :( @crazyreign

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar hiç kimse mi bilmiyor? En azından benim işlemcimle Oc yapan da mı yok?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ekran kartına voltaj vermene gerek yok dostum.
Hele doğru dürüst overclock bile yapmamışsın voltaj vermişsin.
Ben +140 ve +1400 verdim voltaj vermedim.
Voltaj versem 2000 e kadar yolum var.
Voltaj verme, yaptığın overclock da çok az sayılır.
Çekirdek bir nebze normal ama memoryi çok az arttırmışsın.

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
Ekran kartına voltaj vermene gerek yok dostum.
Hele doğru dürüst overclock bile yapmamışsın voltaj vermişsin.
Ben +140 ve +1400 verdim voltaj vermedim.
Voltaj versem 2000 e kadar yolum var.
Voltaj verme, yaptığın overclock da çok az sayılır.
Çekirdek bir nebze normal ama memoryi çok az arttırmışsın.
Valla hocam öyle diyorsunuz ama core clock +100 mhz için voltaja +40 veriyorum ancak öyle bf5 de çökmeden oynayabiliyorum. +150 yapayım dedim voltaja +100 verip güç limitini+130-140 yapmama rağmen sorun çıkarıyor. Siz nasıl öyle yaptınız anlamadım.

Top Bottom