- Reaksiyon skoru
- 5
cok kararsız kaldım işlemcimi ryzen 5 5600mu almalıyım yoksa ryzen 7 7500f mi darboğaz olmamasını istiyorum sadece
O ekran kartı eskidi dostum. Ryzen 3600 bile yeterlicok kararsız kaldım işlemcimi ryzen 5 5600mu almalıyım yoksa ryzen 7 7500f mi darboğaz olmamasını istiyorum sadece
fazla oyun oynamıyorum benim için yeterli işlemciye bakan oyunlar oynuyorum genellıkle oyuzden ıslemcımı yukseltmek ıstıyorum sorduğum soruyla cevabınız cok farklıO ekran kartı eskidi dostum. Ryzen 3600 bile yeterli
Darboğaz işlemci ile değil genelde ekran kartından olur geneli. Siz hangi işlemciyi alırsanız alın darboğaz olmaz. Çünkü ekran kartınız eski kaldı. Bu işlemciler ekran kartını rahatlıkla besler. Umarım antabilmisimdir paranıza göre alabilirsiniz birini. İyi bir sogutmaniz varsa 7500f alabilirsiniz.fazla oyun oynamıyorum benim için yeterli işlemciye bakan oyunlar oynuyorum genellıkle oyuzden ıslemcımı yukseltmek ıstıyorum sorduğum soruyla cevabınız cok farklı
bu cevapı istiyordum çok teşşekür ederim soğutmam yok ama almayı düşünüyorum bende onu araştırıyordum teşşekürler iyi günlerDarboğaz işlemci ile değil genelde ekran kartından olur geneli. Siz hangi işlemciyi alırsanız alın darboğaz olmaz. Çünkü ekran kartınız eski kaldı. Bu işlemciler ekran kartını rahatlıkla besler. Umarım antabilmisimdir paranıza göre alabilirsiniz birini. İyi bir sogutmaniz varsa 7500f alabilirsiniz.
İkisini de takabilirsin o ekran kartına sorun değil eğer işlemci ağırlıklı oynuyorsan birde ryzen 7 7500f yok ryzen 5dir o 7 olsa duramazsıncok kararsız kaldım işlemcimi ryzen 5 5600mu almalıyım yoksa ryzen 7 7500f mi darboğaz olmamasını istiyorum sadece
Bu arada anakartinizin 7500f i de desteklemesi lazımbu cevapı istiyordum çok teşşekür ederim soğutmam yok ama almayı düşünüyorum bende onu araştırıyordum teşşekürler iyi günler
Hocam am4 anakart 7500f takamassınız onabu cevapı istiyordum çok teşşekür ederim soğutmam yok ama almayı düşünüyorum bende onu araştırıyordum teşşekürler iyi günler
Elinde herhangi bir anakart işlemci ram varsa ona göre önerebilirim.cok kararsız kaldım işlemcimi ryzen 5 5600mu almalıyım yoksa ryzen 7 7500f mi darboğaz olmamasını istiyorum sadece
evet yanlış yazmışım ryzen 5 7500 yazcaktımİkisini de takabilirsin o ekran kartına sorun değil eğer işlemci ağırlıklı oynuyorsan birde ryzen 7 7500f yok ryzen 5dir o 7 olsa duramazsın
şuan işlemcim ryzen 5 4500 ana kartım b450m k am4 socket 16ram varElinde herhangi bir anakart işlemci ram varsa ona göre önerebilirim.
İkisi de darboğaz yapmaz bu arada 7500F daha güçlüdür.
R5 5600 alsan fazlasıyla yeter anakart değiştirmekle uğraşma. İşlemci değiştirmeden önce BİOS güncellemeyi unutma sadeceevet yanlış yazmışım ryzen 5 7500 yazcaktım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
şuan işlemcim ryzen 5 4500 ana kartım b450m k am4 socket 16ram var
bios şuana kadar hiç güncellemedim elektrik veya internet sorunu yaşarım diye birazda tedirginlik var güncellemessem ne olurR5 5600 alsan fazlasıyla yeter anakart değiştirmekle uğraşma. İşlemci değiştirmeden önce BİOS güncellemeyi unutma sadece![]()
5000 serisini mevcut BİOS desteklemiyor olabilir o yüzden eski işlemci takılıyken BİOSU son sürüme güncelleyip öyle yenisini takmanda fayda var.bios şuana kadar hiç güncellemedim elektrik veya internet sorunu yaşarım diye birazda tedirginlik var