Neler Yeni

Ekran kartım sabit frekansta durmuyor

APOTHEKE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Abdullah Kayalık
elimde 3070 ekran kartım var ekran kartım freansı sabit durmuyor ve sıcaklık 80 dereceye cıkıyor

ekran kartım 3 fanlı gigabayt gaming oc modeli

oyunu tam ekran oynadığımda sıcaklık 75 80 küsür arası

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
yiğit

1. Sıcaklık ve Soğutma

• Temizlik: Ekran kartının ve kasanın içindeki toz birikimi, hava akışını azaltabilir. Fanları ve ısıtıcıları temizlemeyi deneyin.
  • Hava Akışı: Kasanızın içindeki hava akışını kontrol edin. Kasa fanları yeterince iyi çalışıyor mu? Gerekirse daha fazla fan eklemeyi düşünebilirsiniz.
  • Termal Pasta: Eğer kartınız eskiyse, termal pastayı değiştirmek sıcaklıkları düşürmede yardımcı olabilir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız.

2. Frekansta Dalgalanma

• Güç Ayarları: MSI Afterburner veya EVGA Precision X1 gibi bir yazılım kullanarak güç ayarlarını kontrol edin. Ekran kartınızın maksimum güç tüketimi ve sıcaklık hedeflerini ayarlayabilirsiniz.
  • Overclock: Eğer ekran kartınızda overclock ayarları yaptıysanız, bu dalgalanmalara neden olabilir. Overclock ayarlarını sıfırlamak veya düşürmek sorunu çözebilir.
  • VSync veya Frame Rate Limiting: Oyun ayarlarında V-Sync veya FPS limitleme gibi özellikler kullanarak ekran kartınızdaki dalgalanmaları azaltabilirsiniz.

3. Oyun Ayarları

• Grafik Ayarları: Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmek, ekran kartının yükünü azaltabilir ve sıcaklığı düşürebilir.
  • Tam Ekran Modu: Tam ekran modunda oyun oynarken sıcaklıklar genellikle artar. Pencere modunu veya sınırlandırılmış tam ekranı denemek de yardımcı olabilir.

4. Donanım Kontrolü

• Güç Kaynağı: Güç kaynağınızın yeterli olduğundan emin olun. Ekran kartının gerektirdiği gücü karşılayabiliyor mu? Düşük kaliteli bir PSU, istikrarsızlık yaratabilir.
  • BIOS Güncellemeleri: Anakart ve ekran kartı BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. Bazen güncellemeler, donanım uyumluluğunu artırabilir.

5. Gözlem

• Sıcaklık Takibi: Oyun oynarken sıcaklıkları sürekli izlemek için MSI Afterburner gibi bir yazılım kullanın. Bu, sorunları tespit etmenize yardımcı olabilir.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Burak
Tam ekran oyna, grafik ayarlarini full'e cek. CPU nedir? Sistemin darbogaz yiyor su an. Olabildigince ekran kartina yuk bindirmen gerek.

APOTHEKE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Abdullah Kayalık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tam ekran oyna, grafik ayarlarini full'e cek. CPU nedir? Sistemin darbogaz yiyor su an. Olabildigince ekran kartina yuk bindirmen gerek.
i5 12400f dar boğaz olsa bile şoyle bir sıkınıtı daha var oyun 10 dk sonra pc ekran gidiyor sesler geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,783
Üyeler
161,138
Son üye
concordesign
Top Bottom