Neler Yeni

Yardım Ekran Kartım yanıyor! ne yapmalıyım?

TayfunBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Tayfun Arık
Konu başlığını görünce, aha dedim ekran kartı ateşler altında. Video veya kesin fotoğraf var dedim. Sonucu görüyoruz...
Msi afterburnerda sağ alttaki fan hızı 100 bu ekran kartının max hızı değilmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

%100 çalışıyor mudemek yani yoksa başka yerden mi ayar yapılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet
Arkadaşlar bilgisayarı yeni aldım eski bilgisayarimi ( 13 yıllık ) kullanmiyordum 4 5 yıldır o yüzden bir şey bilmiyorum troll konu değil bu sadece derecesi yüksek diye konu açmak istedim , fikirlerinizi almak istedim 2 dakika yazıyı okusanız bir şey kaybetmezsiniz, normal sıcaklıklar hocam takmayın kafanıza demek varken troll konu demek hangi aklın ürünü birşeyler öğrenmeye çalısıyorum bilmediğim için de forumlara yazıyorum.

Ben troll demedim ki?

YazılımKafa

80+ Silver
Arkadaşlar bende msi rtx 3080 ventus 3x plus oc lhr var 10 gb
Cyberpunk a girdiğimde yüksek ayarlarda max 75 76 dereceyi gördüm bunu nasıl düşürebilirim afterburneri açtım fakat sağ alttaki fan degerini ne kdar ayarlamak istesem de sıcaklığı ona göre aşağıdan ayarlanıyor kasamda 2 tane fan var 2 tane de sıvı soğutucu fanı ne yapmalıyım bu arada afterburnerdaki fan değeri %100 dü bilgisayarı dün montajlattım çalıştırdım işlemcim maksimum 45 dereceyi gördü ryzen 7 5800x3D sıvı soğutuculu baya iyi gibime geldi bilemedim max kullanım da %45 ti detaylı anlatırsanız sevinirim ben pek anlamıyorum bu işlerden
Gayet normal, zaten hava en az 40 derece, bu sıcaklarda iyi bile. Zararıda yok, dert etme yani

TayfunBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Tayfun Arık
Ben troll demedim ki?
Alınmayın hocam yanlışlıkla etiketlemişimdir telefon dandik biraz oluyor öyle hatalar kisura bakmayın

Gayet normal, zaten hava en az 40 derece, bu sıcaklarda iyi bile. Zararıda yok, dert etme yani
Tamamdır teşekkür ederim korkmuştum baya cyberpunk oynarken oyunu silicektim az daha 75 derecelere çiktı diye

YazılımKafa

80+ Silver
Alınmayın hocam yanlışlıkla etiketlemişimdir telefon dandik biraz oluyor öyle hatalar kisura bakmayın

Tamamdır teşekkür ederim korkmuştum baya cyberpunk oynarken oyunu silicektim az daha 75 derecelere çiktı diye
Korkacak bir şey yok , 80 den sonrası ufaktan zarar ama dert değil. 90 üstü sıkıntı

TayfunBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Tayfun Arık

WhoCares

80+ Gold
buluduğun bölge ve ile göre sıcaklık farkeder aynı zamanda kasanın hava akışıda bir tık etkiliyor ek olarak 83 dereceye kadar normal o kartlarda ama %100 fan çalıştırıp 83 göruyorsan bana göre fazla eğer ekran kartın auto start stop özelliği açık ise onu kapatıp manuel e alırsan fan hızını stabil sıcaklıklarda seyreder oda iş görmez gene yüksek dersen uv yapicaksın sonra çare

TayfunBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Tayfun Arık
buluduğun bölge ve ile göre sıcaklık farkeder aynı zamanda kasanın hava akışıda bir tık etkiliyor ek olarak 83 dereceye kadar normal o kartlarda ama %100 fan çalıştırıp 83 göruyorsan bana göre fazla eğer ekran kartın auto start stop özelliği açık ise onu kapatıp manuel e alırsan fan hızını stabil sıcaklıklarda seyreder oda iş görmez gene yüksek dersen uv yapicaksın sonra çare
Güc seçeneklerinde yüksek performans yapmadım ondan kaynaklanıyor olabilirmi birde ekran kartının driverini indirdim ama bilemedim nasıl kuracağımı

WhoCares

80+ Gold
Güc seçeneklerinde yüksek performans yapmadım ondan kaynaklanıyor olabilirmi birde ekran kartının driverini indirdim ama bilemedim nasıl kuracağımı
msi kendi programı var msi dragon center miydi neydi ordan kontrol edersin güncel driver hangisi bilmiyorum ama yanlış sürüm kurmazsın inş :kekw:

YazılımKafa

80+ Silver
Bilgisayarım daha çok yeni direkt bu değerler sorun olmaz diye düsünüyorum

Max 75 i görüyorum zaten ışın izlemeyi falan acinca max 78 oluyor
Hiç problem değil. Hayırlı olsun dostum. Umarım problemsiz bir şekilde kullanırsın

Top Bottom