Neler Yeni

Ekran Kartıma OC Düşünüyorum Yardımcı Olabilecek?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Arkadaşlar yetti artık...
Miss gibi sistemim var tarihten kalma monitör ile hayatımı sürdürüyorum.
Ekran kartım, '' bu monitör ne **** ben buna kendimi tam kullanmam'' diyerek gereğinden daha düşük fps veriyor.
Örnek olarak GTA 5 Online da herkes dünya savaşındaymış gibi birbirine giriyor, benim FPS 45 50 felan oluyor, normal araba ile gezerkende 60 65.
Fakat STORY modda VSYNC açıyorum sabit 77 FPS oynatıyor düşmüyor hiç.
Bende geçen @keremcnsz24 'ın demesi üzerine ekran kartımdan neden daha fazla performans almayayımki? dedim.
Yardım edin la. :D

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Arkadaşlar yetti artık...
Miss gibi sistemim var tarihten kalma monitör ile hayatımı sürdürüyorum.
Ekran kartım, '' bu monitör ne **** ben buna kendimi tam kullanmam'' diyerek gereğinden daha düşük fps veriyor.
Örnek olarak GTA 5 Online da herkes dünya savaşındaymış gibi birbirine giriyor, benim FPS 45 50 felan oluyor, normal araba ile gezerkende 60 65.
Fakat STORY modda VSYNC açıyorum sabit 77 FPS oynatıyor düşmüyor hiç.
Bende geçen @keremcnsz24 'ın demesi üzerine ekran kartımdan neden daha fazla performans almayayımki? dedim.
Yardım edin la. :D
Mesayi aftır börnır indirin.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,813
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
5600xt olsa bıos bişileri filanla %10 performans artışını yapardım da
1660 serisi için bilemem

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,056
İsim
Ömer
Steam
fieryz
MSI Afterburner'ı aç. Core Clock ve Memory Clock'u yavaş yavaş arttır ve kaydet. Her seferinde benchmark yap, kart stabil çalışırsa arttırmaya devam et. +130/+800 yaparsın tahminimce.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Yanlış yoldasın evlat.

MSI Afterburner indir MHz arttır işte :D

50 core clock arttır, 100 memory clock arttır, Furmark testi yap, stabil çalışırsa memory clock'u 75 arttır, memory clock'u her 75 arttırdığında test yap.

En son hali +150 core clock 1300 memory clock olsun. Eğer PC kapanırsa +15 voltaj veririz.

Not: Fan ayarını kendine göre yap.

Son düzenleme:

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MSI Afterburner'ı aç. Core Clock ve Memory Clock'u yavaş yavaş arttır ve kaydet. Her seferinde benchmark yap, kart stabil çalışırsa arttırmaya devam et.
Yanlış yoldasın evlat.

MSI Afterburner indir MHz arttır işte :D

50 core clock arttır, 100 memory clock arttır, Furmark testi yap, stabil çalışırsa memory clock'u 75 arttır, memory clock'u her 75 arttırdığında test yap.

En son hali +75 core clock 1000 memory clock olsun. Eğer PC kapanırsa +15 voltaj veririz.

Not: Fan ayarını kendine göre yap.
Öncelikle bi oyunlara girip sıcaklık testlerini yapacağım kartın, fazla ısınıyorsa OC riskli olur çünkü. Kasanın üstüne 2 tane de fan alacağım kısa sürede. O zaman OC kaldırabilir sanırım kart.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Öncelikle bi oyunlara girip sıcaklık testlerini yapacağım kartın, fazla ısınıyorsa OC riskli olur çünkü. Kasanın üstüne 2 tane de fan alacağım kısa sürede. O zaman OC kaldırabilir sanırım kart.

Dostum sıcaklık önemli ama sıcaklık kadar önemli olan bir şey daha var. Fan hızı.

Fan hızı % kaç iken kaç derece oluyor yazar mısın?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Mesayi aftır börnır indirili dostum.
Üstteki arkadaşın dediği doğru , işlemci için de aynı şey geçerli aslında bi bakıma ; bunda ise memory clock arttırıyorsun eğer voltaj yeterli gelmezse azıcık voltaj veriyorsun. Ancak şunu belirteyim belirli seviyeden sonra fanlar yeterli gelmeyebilir. Yine arkadaşın dediği gibi fanı da hızlandırabilirsin. Ve son olarak ekran kartı testleri yap işlemcide oc yaparsan Prime95 mesela. Ekran kartı için nedir bilemiyorum.

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,056
İsim
Ömer
Steam
fieryz
FurMark 1080P Benchmark yapıp maksimum kaç derece gördüğünü de söyle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,053
Üyeler
166,144
Son üye
poseidon05
Top Bottom