Yardım Ekran Kartımdan Elektrik cızırtısı gibi ses gleiyor

BhdrAlnk

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar ''Asus Rog Strix 6900xt LC'' ekran kartımdan cızırtı gibi ses geliyor coil whine değil fanları durdurupda denedim ama ne olduğunu anlayamadım yardımcı , bu nedir bilgisi olan yardım edebilirmi

Cızırtı Sesi Videosu

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar ''Asus Rog Strix 6900xt LC'' ekran kartımdan cızırtı gibi ses geliyor coil whine değil fanları durdurupda denedim ama ne olduğunu anlayamadım yardımcı , bu nedir bilgisi olan yardım edebilirmi

Cızırtı Sesi Videosu
Coil whine fanla alakalı olacak diye bir kaide yok kapasitörlerden, bobinlerden, mosfet kısmından da gelebilir. Bu ses de aynı olacak diye bir kaide yok titreşimle oluşan bir ses farklı şekillerde de olabiliyor. Benim kartımda da sadece oyun menülerinde bu tarz bir ses geliyor ve bu %99 coil whine sesi.

5070 var yüksek fpsde bende de geliyo :D CW o

Kart güç olarak maksimuma ulaştıkça CW sesi gelmeye başlar.
bu bilgi tam olarak doğru değil karta göre değişir kimisinden sadece %60 yükteyken ses gelebilir, kimisinden %50 fan hızında gelebilir. Yükle doğru orantılı bir durum yok.

bu bilgi tam olarak doğru değil karta göre değişir kimisinden sadece %60 yükteyken ses gelebilir, kimisinden %50 fan hızında gelebilir. Yükle doğru orantılı bir durum yok.
Hocam kartı yeni aldım , alırken test ettim böyle bir sorun yoktu , eve getirdim temizledim sistemime taktım bu ses başladı anlam veremedim açıkcası.

Hocam kartı yeni aldım , alırken test ettim böyle bir sorun yoktu , eve getirdim temizledim sistemime taktım bu ses başladı anlam veremedim açıkcası.
Coil whine spesifik bir durum değildir çok farklı varyasyonları olabilir. Örnek olarak benim eski ekran kartımda da sadece fanları %70 ile %74 hız aralığındayken gerçekleşiyordu bende %76 seviyesine sabitleyip kullanıyordum, satın alırken arkadaş kartın sahibi olduğu için öyle bir hile yapmış olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,132
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri