Neler Yeni

Ekran Kartımdan traş makinesi gibi ses geliyor

abcdefg1234

80+ Silver

Merhabalar 2 yıl önce aldığım Rx5500Xt kartlı sistemimi kullanıyorum bilgisayarı çalıştırdığımda videodaki gibi traş makinesi geliyor bir kaç kere sistemi kapatıp açtığımda kesiliyor her başlattığımda aynı sorunla karşılaşıyorum ekran kartının sürücüsü güncel fanları temiz fanlar herhangi bir yere sürtmüyor ses gerçekten çok canımı sıkmaya başladı kartın garantisi bitti sorunun neyden kaynaklandığını bilen yada çözümünü bilen var mı ?
Fan sesi gibi geldi bana, kasa fanı da olabilir ekran kartının fanlarından biri de arızalı olabilir tüm fanlara bakın tek tek

AMDLSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mehmet Şahin
Coil Whine bu kadar gürültülü ve traktör sesi gibi olmaz. Ya driver, BIOS yüzünden fanların ayarı dengelenemiyordur ya fanların arasına-içine toz kaçmıştır ya da ekran kartı fiziksel olarak arızalanmıştır. En temizi garantisi varsa garantiye göndermek, yoksa da güvenilir bir bilgisayarcıya götürüp baktırmak.
Açıkçası o an için telefondan dinledim sesi fakat evet şuan kulaklık ile dinleyince cidden fazla gürültülü fan tam 360 derece tur yerine bozuk eksenli bir tur atıyor ve motora çarpıyor gibi.

RaptoriaL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Köse
Fan sesi gibi geldi bana, kasa fanı da olabilir ekran kartının fanlarından biri de arızalı olabilir tüm fanlara bakın tek tek
ses ekran kartı fanından geliyor kesin kartın güç kablosunu çıkarıp başlattığımda ses gelmiyor çünkü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Coil Whine bu kadar gürültülü ve traktör sesi gibi olmaz. Ya driver, BIOS yüzünden fanların ayarı dengelenemiyordur ya fanların arasına-içine toz kaçmıştır ya da ekran kartı fiziksel olarak arızalanmıştır. En temizi garantisi varsa garantiye göndermek, yoksa da güvenilir bir bilgisayarcıya götürüp baktırmak.
güvenilir bir yer arama aşamasındayım şuan teşekkürler cevap için

Yan kapağı çıkartın. Ekran kartını stres testine sokun. Fanların dikkatli bir şekilde videosunu çekin. Bana atın. Gerekli işlemi ben size söyleyeceğim.

Kartın marka, modelini öğrenmem iyi olur.
kart modeli 5500xt stres testinde fanlarda herhangi bir ses belirtisi bulunmuyor

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Arda
Tam olarak ekran kartından geldiğine emin misiniz?
Bende de böyle bir ses geliyordu bir ara, ön üst fanımdan geliyor ses. Ben APU sistem kullanıyorum. Kasanın yanını açıp hangi fandan geldiğini iyice bir çözünüz.

RaptoriaL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Köse
Tam olarak ekran kartından geldiğine emin misiniz?
Bende de böyle bir ses geliyordu bir ara, ön üst fanımdan geliyor ses. Ben APU sistem kullanıyorum. Kasanın yanını açıp hangi fandan geldiğini iyice bir çözünüz.
kartı söktüğümde ses kesiliyor sizin ses sürekli mi geliyordu yoksa yeniden başlatınca gidiyor muydu

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Arda
kartı söktüğümde ses kesiliyor sizin ses sürekli mi geliyordu yoksa yeniden başlatınca gidiyor muydu
Bilgisayarı açtığım zaman MSI yazısından sonra başlıyordu bir süre sonra kesiliyordu. Fanı elimde durdurup elimi çektiğimde ses kesiliyordu. Fan ile alakalı garip bir problem. Ekran kartından geldiğine eminseniz garantisi duruyorsa kesinlikle garantiye vermenizi öneririm. Eğer yoksa elinizle fanı durdurup elinizi çekin PC açık kaldığı sürece daha da o ses çıkmaz.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert

Merhabalar 2 yıl önce aldığım Rx5500Xt kartlı sistemimi kullanıyorum bilgisayarı çalıştırdığımda videodaki gibi traş makinesi geliyor bir kaç kere sistemi kapatıp açtığımda kesiliyor her başlattığımda aynı sorunla karşılaşıyorum ekran kartının sürücüsü güncel fanları temiz fanlar herhangi bir yere sürtmüyor ses gerçekten çok canımı sıkmaya başladı kartın garantisi bitti sorunun neyden kaynaklandığını bilen yada çözümünü bilen var mı ?
bu benim arkadaşımın da başına gelmişti arada yüksek yük altında kalınca fanların kanatları eğilebiliyor bir tanesi eğilmişti el yordamı ile düzeltmiştik ondan sonra ses çıkmıyordu fanların kanatlarını kontrol et

RaptoriaL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Köse
bu benim arkadaşımın da başına gelmişti arada yüksek yük altında kalınca fanların kanatları eğilebiliyor bir tanesi eğilmişti el yordamı ile düzeltmiştik ondan sonra ses çıkmıyordu fanların kanatlarını kontrol et
ama eğer öyle olsaydı sesi sürekli yapardı bendeki sorun başlatınca yapıyor yeniden başlatınca düzeliyor

Bilgisayarı açtığım zaman MSI yazısından sonra başlıyordu bir süre sonra kesiliyordu. Fanı elimde durdurup elimi çektiğimde ses kesiliyordu. Fan ile alakalı garip bir problem. Ekran kartından geldiğine eminseniz garantisi duruyorsa kesinlikle garantiye vermenizi öneririm. Eğer yoksa elinizle fanı durdurup elinizi çekin PC açık kaldığı sürece daha da o ses çıkmaz.
teşekkürler

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
kart modeli 5500xt stres testinde fanlarda herhangi bir ses belirtisi bulunmuyor
Sanki fanlarda bir yamukluk var gibi. Videodan tam anlaşılmıyor. Düşük hızda çalışırken fazla ses çıkarır yamuk fan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Çağdaş Canpolat
o fanla alakalı fan kasaya sürtüyordur ekran kartının kasasına diyorum fanı pahalı bişey değil 850 tl o kart miningde kullanıldı bence

Erda Yıldırım

80+ Gold
Ekran kartınızda duyduğum kadarıyla Coilwhine mevcut bildiğim kadarıyla garanti veya teknik servis harici kesin bir çözümü yok fakat fan pervanesi ile fan motoru arasına bir cisim veya tozda kaçmış olabilir eğer yapabileceğinize inanıyorsanız önce bir hava tutun sonrasında hala gitmediyse sökmeyi deneyin. Hala geçmiyorsa Coilwhine vardır onun için manuel fan ayarı ile size en uygun olan ses ve fan RPM ayarını bulmanız gerekiyor.
Coilwhine sesi böyle mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Çağdaş Canpolat
o kart fanları ekran kartının kasasına sürtüyor büyük ihtimal yada minigde kullanılmış

Top Bottom