Neler Yeni

Ekran kartında eğim olur mu?

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
Bugün aldığım rx 6800 sistem elime ulaştı. Fakat sistemle ilgili bir takım sorularım var. Öncelikle ekran kartının büyüklüğünden dolayı herhangi bir eğilme olur mu diye sormak ve eğer olursa ne gibi bir tutucu kullanmam gerektiğini belirtirseniz, hatta önerirseniz çok mutlu olurum. 1. olarak ekran kartının fanlarının dönmediğini fark ettim. sistemde sadece steam, discord gibi basit uygulama indirmesi yaptım. Diğer fanlar güzelce çalışıyordu. sisteme ufakta olsa hiç yük binmediği için mi dönmedi yoksa bir sorun mu var sormak istedim. 2. olarak boşta 1 2 tane kablo var. Bunlar naylonumsu(kasayı açmadığım için bilmiyorum) bir şey ile sarılılar ve güzel bir şekilde duruyorlar. Bunlar normal mi? Kasayı alırken bir daha açmak istemediğimi belirttim ve ekran kartını takıp pc yi çalıştırdılar. Yine de sormak istedim. Son olarak pc de yapmam gereken ayarların ne olduğunu sormak istiyorum. Ram MHz ayarlamak gibi.

yusuftheayay

80+ Bronze
Vidalar düzgün takıldıysa eğilme olmaz, boşta kablo olması normal, bazı ekran kartı modellerinde yük binmediği sürece fan çalışmaz, anakartının markasına göre bakıp ramler için mhz yükseltme ayarı yapmalısın

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart 4600mhz a kadar destekliyor fakat oc olarak. OC mi yapmam gerekiyor? Anakart ın oc olmadan kaç mhz desteklediğini nerden öğrenebilirim? Ve de ramleri en yüksek mhz a mı çekmeliyim? 3200mhz ramler 3200 mhz da mı çalışmalı?

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,216
İsim
Mert Metshi
Kart ağırsa eğilme olur. Altına destek koyabilirsin ben kalem koymuştum.

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kart ağırsa eğilme olur. Altına destek koyabilirsin ben kalem koymuştum.
Kalem koyabilecek bir geçmem yok. Ve aklıma da bir şey gelmiyor. Böyle ufak plastik tutucu vs. var mıdır? Bir videoda görmüştüm bir çubuk ve çubuk üstüne kitlemeli plastik bir parça ile ekran kartı tutturulmuştu.

supdelux

80+
Soğutma bloğu genelde 3 fanlılarda ağır olur. Fizik kuralları gereği sağ tarafa doğru bir eğim ve baskı gerçekleşir. Yani bu tarz 3 fanlı büyük soğutmalı modellerde sadece vidalamak çok sağlıklı olmuyor artık. Ekran kartı zarar görmese bile soketi riske atmış oluyorsunuz. Alttan ufak bir destek sağlayacak bir aparat alsanız daha iyi olur. Çok uçuk kaçık bir aparat olmasına gerek yok.

Kablolar konusuna gelirsek, kabloları görmeden net bir şey diyemem. Mesela benim kasamda typ-c kablosu vs falan var boşta duruyorlar kasanın arkasında.

Ek olarak 3 fanlı modellerde fan yüzdesi biraz farklı işler. %20 lik bir soğutma ihtiyacını 1 fan ile bile karşılayabiliyorsa bunu tek fanlada yapabilir. Fan hızlarını test amaçlı %100'e çıkartın 3 fanda sağlıklı bir şekilde dönüyorsa sorun yok demektir.

Son düzenleme:

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Kalem koyabilecek bir geçmem yok. Ve aklıma da bir şey gelmiyor. Böyle ufak plastik tutucu vs. var mıdır? Bir videoda görmüştüm bir çubuk ve çubuk üstüne kitlemeli plastik bir parça ile ekran kartı tutturulmuştu.

Halit Efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Halit Efe
N11 e ekran karti tutacagi yaz cikiyor kanka 35 tl gibi bir fiyati var ben kullaniyorum anakartinin yuvasinda destekleme olsa da bence kullan cunku agir bir ekran karti ayrica fanlar isinma olmadigi icin calismiyordur oyuna filan girince calisir

NightWish2434

80+ Silver
Bugün aldığım rx 6800 sistem elime ulaştı. Fakat sistemle ilgili bir takım sorularım var. Öncelikle ekran kartının büyüklüğünden dolayı herhangi bir eğilme olur mu diye sormak ve eğer olursa ne gibi bir tutucu kullanmam gerektiğini belirtirseniz, hatta önerirseniz çok mutlu olurum. 1. olarak ekran kartının fanlarının dönmediğini fark ettim. sistemde sadece steam, discord gibi basit uygulama indirmesi yaptım. Diğer fanlar güzelce çalışıyordu. sisteme ufakta olsa hiç yük binmediği için mi dönmedi yoksa bir sorun mu var sormak istedim. 2. olarak boşta 1 2 tane kablo var. Bunlar naylonumsu(kasayı açmadığım için bilmiyorum) bir şey ile sarılılar ve güzel bir şekilde duruyorlar. Bunlar normal mi? Kasayı alırken bir daha açmak istemediğimi belirttim ve ekran kartını takıp pc yi çalıştırdılar. Yine de sormak istedim. Son olarak pc de yapmam gereken ayarların ne olduğunu sormak istiyorum. Ram MHz ayarlamak gibi.
Kanka eğilme olmaz ama aparatlar var ekran kartı aparatı yazsan çıkar direk, bahsettiğin sistem mantis 6800, ekran kartı da Asus tuf rx 6800 olsa gerek. O ekran kartı 60° üstüne çıkınca fanları çalıştırır diye biliyorum. Boştaki kabloların hiçbir zararı olmaz. Ram MHz ayarlama işlemci ve ekran kartı overclock'unu bios güncellemesini felan hepsini youtubeden bulabilirsin nasıl yapıldığını öğrenebilirsin (tabii bu işlemleri kesinlikle bilirkişilerin videolarından yola çıkarak yapmanı önlemle rica ederim.) Sistemin hayırlı uğurlu olsun bence çok kral sistem bende mantis 6700 XT almayı düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ethem altuntaş
Soğutma bloğu genelde 3 fanlılarda ağır olur. Fizik kuralları gereği sağ tarafa doğru bir eğim ve baskı gerçekleşir. Yani bu tarz 3 fanlı büyük soğutmalı modellerde sadece vidalamak çok sağlıklı olmuyor artık. Ekran kartı zarar görmese bile soketi riske atmış oluyorsunuz. Alttan ufak bir destek sağlayacak bir aparat alsanız daha iyi olur. Çok uçuk kaçık bir aparat olmasına gerek yok.

Kablolar konusuna gelirsek, kabloları görmeden net bir şey diyemem. Mesela benim kasamda typ-c kablosu vs falan var boşta duruyorlar kasanın arkasında.

Ek olarak 3 fanlı modellerde fan yüzdesi biraz farklı işler. %20 lik bir soğutma ihtiyacını 1 fan ile bile karşılayabiliyorsa bunu tek fanlada yapabilir. Fan hızlarını test amaçlı %100'e çıkartın 3 fanda sağlıklı bir şekilde dönüyorsa sorun yok demektir.

970 için alacağım reis eyvallah baya uygun fiyatlı ve işlevsel

Top Bottom