Neler Yeni

Ekran Kartını Dikey Takmak İçin Riser Önerileriniz?

Bütçe
400
Arkadaşlar kasa phanteks p500a, ekran kartımın uzunluğu 30 cm, hiçbir destek olmayınca çok ciddi oranda eğiliyor.

Eğilmesin diye msi atlas mystic argb ekran kartı tutucu aldım. Görünüşü çok şık, renk kattı kasaya ama yeterince destek vermiyor maalesef. Ne kadar yukarı ittirirsem ittireyim eğiliyor kasa, basit bir tahta parçası koysam bundan daha faydalı olur.
Screen Shot 2021-12-29 at 4.19.05 PM.png

Bu sebeple bir tane renkli çubuğa 200 lira vermektense biraz daha verip ekran kartını dikey takayım diye düşündüm, hem kat kat daha iyi görüntü oluyor, hemde gelecekte almak istersem boşa şimdiki desteğe para vermiş olmayayım diyorum, birçok insan öneriyor bu şekilde dikey takmayı.

1- Fiyatı makul düzeyde, fps kaybına neden olmayacak ekran kartı dikey takma kablosu - riser öneriniz var mı? Öyle 600-700 vermek istemiyorum.

2- Ekran kartı fanlarının cama yakın olması problem oluşturur mu? Yeterince hava çekebilir mi o aradan? Kasa kocaman phanteks p500a ama yine de dikey kart takma slotları yan cama yakın.

3- Phanteks p500a nın yanında 2 parça geldi dikey gpu montajı için, bunların yanına sadece riser kablosunu almam yeterli olacak mı? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Daha önce Corsair 5000D kasada Asus TUF 3070Tİ ile dikey deneyimi oldu bir tanıdığımızın ve kart iyi bir soğutmaya sahip olmasına rağmen camı takınca 10 derece civar fark etti ,kısacası camı takınca değişiyor mu sıcaklık soruna ithafen bu bilgiyi eklemiş olayım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz daha araştırma yaptım,

Dümdüz kasanın dikey gpu bölümüne takınca 5-10 derece aralığında ekran kartı sıcaklığında artış oluyor.
600-800 liralara satılan, ekran kartını anakarta yaklaştıran dikey gpu standı alınca ise 1-5 derece aralığında artış oluyor.

Sonuç olarak hiç mantıklı bir olay gibi görünmüyor, hem 600 lira para vereceğim, hem de sıcaklık daha da artacak, vazgeçtim.

Son olarak şunu sorayım, şu gpu tutacağını kullanan var mı? EZDIY-FAB marka, amazon'da satılıyor, yurtdışı ürünü.

Benim aldığım msi atlax mystic bundan 100 lira daha ucuz ama sadece 3 tane led var, onlar da vidalanan kısmın altında olduğundan çok belli olmuyor. Bu linkini attığım üründe ise boydan boya ledler var, ledler biraz göze çarpıyor ama çok daha renkli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Batuhan Karataş
Kardeşim 1 yıl kadar önce aliexpres ile riser kablosu aldım kupon falan vardı üstüne 20 lira ekledim ortalama da 1 ay kadara geldi ptt ile kapida 20 lira daha vergi verdim 40 liraya riser temin ettim hayla da kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok nvidia ekran kartın varsa kartı dikey takmak sıkıntı yapmıyor steam pubg de en fazla 72 -73 derece oluyor ortalaması 65 - 68 derece ekran kartım msi 1650 süper var bende kasam xpg batllecuriser

Top Bottom