Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartının termal padlerini değiştirmeme gerek var mı

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
Asus RTX 2060 OC Edition ekran kartım var alalı 4 yıl filan oldu hiç termal macun değişimi yapmadım bugün days gone oynıyım dedim 85 dereceye çıktığını gördüm normalde en baba 70 dereceyi görürüdü sizce sadece termal macun değişsem yeter mi yoksa termal padleride değiştirmemde fayda var mı varsa kaliteli pad linkleri atabilir misiniz.

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
Fazla baskı yapabilir önermem. Senin değiştirmen gereken sadece VRAM bölgesi. Diğer güç bileşenlerini falan geç.
Senin dediğin yer yeşil yer ben kırmızı yerdeki padlaride değiştirsem mi diye soruyordum

Ekler

• PCB-Front_1.jpg
    PCB-Front_1.jpg
    1.6 MB · Hit: 30

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
Senin dediğin yer yeşil yer ben kırmızı yerdeki padlaride değiştirsem mi diye soruyordum
Ekran kartımın Padlarini ve termal macununu değiştirdim şuan boşta 30 derecede gpu 42 derecede hotspot sıcaklığı var . Days gone'da 85 derece olan gpu ve 105 derece olan hotspot şuan , 61 derece gpu ve 72 derece hotspot . fan yüküde eskiden %89 çıkarken şuan %50 geçmiyor. Termal macun tamamen kurumuştu gpu etrafındaki bellek padleri tamamen işlevini yitirmişti. İç kısımdaki padler 1 mm yan taraftaki padler ise 1.5 mm mosfetlerin üstündekiler o kadar kötü durumda değildi fakat yinede değiştirdim. İşlemcimin bile sıcaklığını düşürdü kasa eskisi gibi sıcak olmadığından.

Top Bottom