Neler Yeni

Ekran Kartlarına böyle bir özellik gelse nasıl olurdu

Sagittarius

80+ Silver
Bir ekran karti var ve islemciye darboğaz yapıyor benimde işlemci alacak param yok
Mesela RTX 3080 ile İ7 2700K şimdi ekran kartında şu olacak işlemci arka planda boğulduğu için FPS kaybediliyor Grafik kartı kendi seviyesini düşürüp onun besleyecegi konuma getirse nasıl olurdu bunu yapabilirler isteseler RTX 3080 i7 2700K besleyecek şekilde Daha az CUDA kullanır frekansı biraz kısar tamamen kendini işlemciye göre ayarlar bu sayede işlemci boğulmaz ve FPS olması gerekene çıkabilir 10.000 CUDA cekirdevi var işlemci mesela 2000 e kadar besliyor sadece 2000 CUDA cekirdevini kullanarak diğer tarafı kisitlayarak darboğaz çözülebilir

Frank

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Atakan
Instagram
atakanpoolat
Discord
Massacre#4650
Yapılabilir ama mazeretli bir iş gibi duruyor olsa mükemmel olur

Sagittarius

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yapılabilir ama mazeretli bir iş gibi duruyor ama olsa mükemmel olur
Bu fikir aklıma dış fırçalarken geldi :D bana göre mesela pentium islemcim var ekran kartım kendini ona göre ayarladığı zaman islemcimin verebileceği kadar FPS alirim

YunusOZ

80+ Bronze
Bir ekran karti var ve islemciye darboğaz yapıyor benimde işlemci alacak param yok
Mesela RTX 3080 ile İ7 2700K şimdi ekran kartında şu olacak işlemci arka planda boğulduğu için FPS kaybediliyor Grafik kartı kendi seviyesini düşürüp onun besleyecegi konuma getirse nasıl olurdu bunu yapabilirler isteseler RTX 3080 i7 2700K besleyecek şekilde Daha az CUDA kullanır frekansı biraz kısar tamamen kendini işlemciye göre ayarlar bu sayede işlemci boğulmaz ve FPS olması gerekene çıkabilir 10.000 CUDA cekirdevi var işlemci mesela 2000 e kadar besliyor sadece 2000 CUDA cekirdevini kullanarak diğer tarafı kisitlayarak darboğaz çözülebilir
Zaten darboğaz olması demek işlemcinin ekran kartını besleyeceği miktarı kadar beslemesi o yüzden darboğaz oluyor. Zaten besleyebildiği kadar FPS alıyorsun.

Frank

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Atakan
Instagram
atakanpoolat
Discord
Massacre#4650
Zaten darboğaz olması demek işlemcinin ekran kartını besleyeceği miktarı kadar beslemesi o yüzden darboğaz oluyor. Zaten besleyebildiği kadar FPS alıyorsun.
Anlatması gereken şeyi anlamamışsın bro birdaha oku

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
"...kısıtlayarak" demek zaten darboğaz demek einstein. Zaten ekran kartın onu yapıyor darboğazda, daha fazlasını kullanmıyor

Frank

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Atakan
Instagram
atakanpoolat
Discord
Massacre#4650
Bu fikir aklıma dış fırçalarken geldi :D bana göre mesela pentium islemcim var ekran kartım kendini ona göre ayarladığı zaman islemcimin verebileceği kadar FPS alirim
Güzel fikir kral :D

Sagittarius

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır öyle değil işlemci arkaplanda diğer işlemleri yukleyemiyor o yüzden FPS düşüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

"...kısıtlayarak" demek zaten darboğaz demek einstein. Zaten ekran kartın onu yapıyor darboğazda, daha fazlasını kullanmıyor
Yaw onu demiyorum mesela kendini GT 1030 seviyesine çekti islemcim RX 570 e kadar gidiyor diyelim şimdi darboğaz olurmu olmazmi

YunusOZ

80+ Bronze
Anlatması gereken şeyi anlamamışsın bro birdaha oku
Anladım kanka, bence sen bir geri oku ve benim dediğimi oku :D

Hayır öyle değil işlemci arkaplanda diğer işlemleri yukleyemiyor o yüzden FPS düşüyor

Yaw onu demiyorum mesela kendini GT 1030 seviyesine çekti islemcim RX 570 e kadar gidiyor diyelim şimdi darboğaz olurmu olmazmi
Bende onu diyorum performansı kısarsan darboğaz yok olur ve daha düşük fps alırsın. Zaten darboğaz dediğimizde aklındaki fikiri yapıyor zaten. Darboğazlı FPS=GPU'yu kısıncaki FPS

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Konuya yanlış yönden bakıyorsunuz. Ekran kartı işlemciye dar boğaz yaptığında ekran kartı 10 veri yolluyorsa işlemci 8 ini işlediği için düşük fps alıyorsunuz. Ekran kartı gücünün tamamını kullanamıyor, işlemci seviyesinde çalışıyor bu yüzden düşük fps alıyorsunuz.

Sagittarius

80+ Silver
Anladım kanka, bence sen bir geri oku ve benim dediğimi oku :D

Bende onu diyorum performansı kısarsan darboğaz yok olur ve daha düşük fps alırsın. Zaten darboğaz dediğimizde aklındaki fikiri yapıyor zaten. Darboğazlı FPS=GPU'yu kısıncaki FPS
Bak dediğini biliyorum ama Ağır yüklü olduğunu düşün GPU verilerinin hepsini işlemeye çalışan bir CPU Arka plandaki işlemleri nasıl işleyecek işleyemiyecek GPU kendini düşürur ve işlemciyi boğmazsa zaten FPS artacaktir Çünkü işlemci boğulmuyacak suanki darboğazlar ekran kartı gonderebildigi kadar yolluyor işlemci garibim hepsini işlemeye çalışıyor buyuzden FPS in düşüyor arkaplanda kileri isleyemedigi için

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,435
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Darboğaz olunca zaten kısıtlanıyor, kart düşük kullanıyor ve daha az ısınıp daha az güç çekiyor. E ne değişti söylediğinle :)

Top Bottom