Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekranı Yükseltilebilen Monitör Tavsiyeleriniz

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Maksimum bütçeniz nedir?

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
aşağı yukarı oynaması için bitane

alıp monitör konusunda da geniş bi seçim imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca grafik içinse kesinlikle ips panel ve 27" 2k olmayacaksa muhakak 24" alın.
Çok sağolun bunun ayrı satıldığını bilmiyordum. Peki her monitöre uyumlu olur mu bunlar?
//
Bazı monitörler görüyorum 27 inç olup 1920x1080 oluyor. Bunun zararı olur mu peki?

Hakancum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mesut Türkaş
bütçe arttırabilirsen bunu öneririm aynısının pivot olmayanı bende var

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Maksimum bütçeniz nedir?
En fazla 4000 bandında olabilir, yalnız onları da anca indirime girdiği zaman alabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bütçe arttırabilirsen bunu öneririm aynısının pivot olmayanı bende var
Bilmiyorum bütçeyi zorlayabilir miyim ama indirime girmeden alamayacağım gibi 😅 Teşekkür ederim öneriniz için, güzel duruyor 👍🏻 Pivot olmayan ile fiyat farkı ne kadar, bilginiz var mı? Yukarıda bir arkadaş pivot özelliği kazandıran bir ekipman önermişti, onunla birlikte daha ucuza gelir belki 🤷🏻‍♂️

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
En fazla 4000 bandında olabilir, yalnız onları da anca indirime girdiği zaman alabilirim
Şu ikisinden birini tercih edebilirsiniz.

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Şu ikisinden birini tercih edebilirsiniz.

27 inç olan çok güzelmiş teşekkürler 👍🏻 Yalnız sanki bir yerde 27 inç olup 1080p olması iyi olmuyor diye duymuştum, siz ne düşünüyorsunuz, oyunda falan sorun olmaz değil mi?

Hakancum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mesut Türkaş
Bilmiyorum bütçeyi zorlayabilir miyim ama indirime girmeden alamayacağım gibi 😅 Teşekkür ederim öneriniz için, güzel duruyor 👍🏻 Pivot olmayan ile fiyat farkı ne kadar, bilginiz var mı? Yukarıda bir arkadaş pivot özelliği kazandıran bir ekipman önermişti, onunla birlikte daha ucuza gelir belki 🤷🏻‍♂️
gerçekten çok güzel monitör 2 kere aldım 2 sindede sorun yaşamadım lg kalitesini konuşturmuş

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
27 inç olan çok güzelmiş teşekkürler 👍🏻 Yalnız sanki bir yerde 27 inç olup 1080p olması iyi olmuyor diye duymuştum, siz ne düşünüyorsunuz, oyunda falan sorun olmaz değil mi?
Eğer monitöre fazla yakından bakmıyorsanız bir sorun teşkil etmiyor. Aksi taktirde ise pikseller göze çarpabiliyor.

VERUS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Bora Gül
Instagram
bora_gul
Steam
bora_gul
Çok sağolun bunun ayrı satıldığını bilmiyordum. Peki her monitöre uyumlu olur mu bunlar?
//
Bazı monitörler görüyorum 27 inç olup 1920x1080 oluyor. Bunun zararı olur mu peki?
bir çok monitörle uyumlu uyumlu olmayan çok nadirdir. 27" 1080p monitör kullanırsanız ppi düşük olur yani piksellerin arasındaki aralık fazla olur gözünüze çok batar ben o hatayı yaptım çok pişman oldum.

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
gerçekten çok güzel monitör 2 kere aldım 2 sindede sorun yaşamadım lg kalitesini konuşturmuş
Çok teşekkürler sağolun ilgilendiğiniz için, baktım 450 lira fark varmış, bahsi geçen ekipman ~700 lira 👍🏻
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer monitöre fazla yakından bakmıyorsanız bir sorun teşkil etmiyor. Aksi taktirde ise pikseller göze çarpabiliyor.
bir çok monitörle uyumlu uyumlu olmayan çok nadirdir. 27" 1080p monitör kullanırsanız ppi düşük olur yani piksellerin arasındaki aralık fazla olur gözünüze çok batar ben o hatayı yaptım çok pişman oldum.
Anladım sağolun arkadaşlar, bu durumu göz önünde bulunduracağım 👍🏻👍🏻👍🏻

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,803
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Fiyatı benim bütçemin 2 katı kadar maalesef 😕 Ama gerçekten çok güzelmiş. İstediğim özelliklere de sahip, sağa sola dönmemesi çok da sıkıntı değil gibi. Peki bu AMD FreeSync Premium ne oluyor acaba? Olması ne kadar önemli?

FreeSync Nedir?​

FreeSync, AMD tarafından geliştirilen özel bir teknolojidir. FreeSync öncesinde VSync olarak adlandırılan teknoloji kullanılırken uygulamanın yetersiz kalması, FreeSync gibi daha yeni çözümlerin getirilmesini sağlamıştır. Temel olarak ekranda meydana gelen yırtılmaları önleyerek sorunsuz bir grafik kalitesi sunmayı amaçlamaktadır. AMD ekran kartlarında desteklenen teknoloji, ekran kartının desteklediği kare hızının monitör tarafından desteklenememesi halinde ortaya çıkan soruna odaklanmaktadır. Mevcut sorunda, kareleri tek tek ekrana getirmeyi başaramadığı gibi aynı anda iki kareyi ekranda göstermeye çalışmaktadır. Bu durumda meydana gelen grafik sorunları ise FreeSync ile çözülmektedir.

FreeSync Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?​

FreeSync kullanımı aktif olduğunda monitörün hızı değişken hale getirilir. Ekran kartı ile monitör arasında köprü görevi gören FreeSync, ekran kartının monitörün maksimum tazeleme hızına göre kare gönderimini sağlar. Böylece mevcut ekranda desteklenen maksimum kare hızı aşılmadığı için ekrandaki grafiklerde herhangi bir bozulma meydana gelmez. FreeSync ile sağlanan bu avantaj, özellikle oyunlarda oyuncuların daha iyi bir performans almasını sağlamaktadır.

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can

FreeSync Nedir?​

FreeSync, AMD tarafından geliştirilen özel bir teknolojidir. FreeSync öncesinde VSync olarak adlandırılan teknoloji kullanılırken uygulamanın yetersiz kalması, FreeSync gibi daha yeni çözümlerin getirilmesini sağlamıştır. Temel olarak ekranda meydana gelen yırtılmaları önleyerek sorunsuz bir grafik kalitesi sunmayı amaçlamaktadır. AMD ekran kartlarında desteklenen teknoloji, ekran kartının desteklediği kare hızının monitör tarafından desteklenememesi halinde ortaya çıkan soruna odaklanmaktadır. Mevcut sorunda, kareleri tek tek ekrana getirmeyi başaramadığı gibi aynı anda iki kareyi ekranda göstermeye çalışmaktadır. Bu durumda meydana gelen grafik sorunları ise FreeSync ile çözülmektedir.

FreeSync Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?​

FreeSync kullanımı aktif olduğunda monitörün hızı değişken hale getirilir. Ekran kartı ile monitör arasında köprü görevi gören FreeSync, ekran kartının monitörün maksimum tazeleme hızına göre kare gönderimini sağlar. Böylece mevcut ekranda desteklenen maksimum kare hızı aşılmadığı için ekrandaki grafiklerde herhangi bir bozulma meydana gelmez. FreeSync ile sağlanan bu avantaj, özellikle oyunlarda oyuncuların daha iyi bir performans almasını sağlamaktadır.
Anladım teşekkür ederim açıkladığınız için 👍🏻🌿

Top Bottom