Neler Yeni

Ekranımın sol kısmında yukarıdan aşağıya kadar olan kırmızı çizgi sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
sayk sparrow
Merhaba iyi günler. MSI Optix MAG271C monitöre sahibim ve yaklaşık 7-8 aydır aktif olarak kullanıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce eve geldiğimde monitörümde fotoğraflarını eklediğim sorunla karşılaştım. Ufak çaplı bir kaç araştırma yapıp bilgi aldım ve farklı kablo denemeyi (DP vardı, HDMI ile denedim) ve farklı port girişlerine takmayı denedim ancak işe yaramadı. Ekran kartı driverından olacabileceğini düşündüm, driverları yeniledim hatta monitörle alakalı olmasa da format attım ancak herhangi bir değişiklik olmadı. Monitörün darbe aldığını da düşünmüyorum. Sorun kesinlikle monitörle mi alakalı ya da neden bu şekilde olmuş olabileceğine dair bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? (umarım doğru yere konu açmışımdır, yanlışlık olduysa kusura bakmayın.)

Ekler

• 1.png
    1.png
    624.6 KB · Hit: 93
  • 2.png
    2.png
    902.5 KB · Hit: 89
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
sayk sparrow
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ki şu an eklediğim screenshotlar ile sizin göremeyeceğinizi farkettim, güncelelyeceğim hemen :(

Engin Can

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Engin can demirci
Aynısını yaşamıştım ama bende amd ekran kartı var ve redeon settings de demo ayarı diye bişey açıktı onu kapattım ve düzeldi kırmızı çizgi ortadan kalktı varsa sende öyle bişey bakmanı tavsiye ederim. Eğer monitörle alakalıysa bende bilmiyorum.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hmm monitör veya ekran kartından, ekran kartınız nedir ?

Shuncy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
596
İsim
Ramazan Utku Karahüyük
ekran kartı veya monitöre bir hasar mi uyguladınız ?
biraz daha konuyu açılım lütfen

Fasdking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bayram şimşek
benim fikrim sorun monitörden kaynaklı ama sen yinede imkanın varsa farklı bi monitör dene eğer monitöde sıkıntı yoksa bi hdm kablosunuda değiştirip dene yine olmadı ozaman ekran kartındadır arıza

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
sayk sparrow
Ekran kartım RX 580 8 GB, monitörüme hasar geldiğini düşünmüyorum ancak eve geldiğimde küçük kardeşim vardı başında, herhangi bir şey olmadığını söyledi. o zaman korkup söylememiş olsa da şu ana kadar söylerdi diye düşünüyorum o yüzden hasar görmedi diye varsayabilirim.
ekran kartında o bahsettiğiniz ayarı deneyeceğim hemen teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
sayk sparrow
Radeondaki demo mode ayarını denedim ancak olmadı malesef. iş laptopım vardı bir kenarda duran, aklımdan çıkmış ona da bağladım hdmi ile ama yine aynı sorun devam ediyor malesef monitörde. o zaman kesinlikle sorun monitörden diyebiliriz değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğan Işık
Elinde farklı bir monitör varsa takmayı dene şuanki monitörün'de iç ekran hasarı olabilir

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Radeondaki demo mode ayarını denedim ancak olmadı malesef. iş laptopım vardı bir kenarda duran, aklımdan çıkmış ona da bağladım hdmi ile ama yine aynı sorun devam ediyor malesef monitörde. o zaman kesinlikle sorun monitörden diyebiliriz değil mi?
eğer laptobu monitöre bağladıysan ve sorun hala aynı şekil de devam ediyor ise evet sorun monitör de, kardeşim kullanmıştı demiştin, kullandıktan hemen sonramı oldu yoksa belli bi ara soramı, kardeşin kullandıktan hemen sonra olduysa muhtemelen kardeşin bir şeyler yapmıştır, ama belli bir ara sonra olduysa fabrikasyon bir hatadır ve şimdi ortaya tesadüf olarak çıkmıştır, garantiye gönderin derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
sayk sparrow
hata olmadan bir gün öncesinin akşamı kullanıyordum ben, işten geldiğimde karşılaştım malesef. ona da sordum hani söyle bizden kaynaklı mı onu bileyim en azından diye ama üstelememe rağmen yok herhangi bir şey olmadı diyince onu da suçlamak istemedim ki zaten yapacak bir şey yok canı sağolsun. büyük ihtimal dediğiniz gibi garantiye göndereceğim, sağolun yardım için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,991
Üyeler
167,758
Son üye
Llss
Top Bottom