Neler Yeni

Elektrik dalgalanması sonrası sistem kendi kendine kapanmaya başladı

enessup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Hazar
Merhaba, birkaç gündür mutfaktaki lambanın ışığının ara ara azalıp geri düzeldiğine tanık oluyordum. Sanırım elektrik dalgalanması oldu tam bilmiyorum.
Sonraki günün sabahı kardeşimin bilgisayarını açamadık, normal tıklayınca açılması gerekiyordu fakat tepki vermiyor kasa. Tuşa basılı tuttum en sonunda açıldı ve aşağıdaki ekranın aynısı geldi: (bunu YouTube'dan aldım ama altta yazan uyarı tamamiyle aynı)
1741120664958.png

Yazana göre dalgalanma tespit edilmiş, anti surge özelliğini devre dışı bırakıp bilgisayarı açtım fakat en fazla 5 dakika açık kalabildi. Yine basılı tutarak zar zor açıyorum ama sanki açıldıktan 1-2 dakika sonra elektrikler kesilmiş gibi bir anda tekrar kapanıyor. İçini açtım temizledim, RAM'leri tak çıkar yaptım ama değişen bir şey olmadı.
Sorunun PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum ve bu yüzden PSU alacağım fakat bunu kesinleştirmek istiyorum. Bu sorun sizce nedendir? Elektrik dalgalanmasından ötürü PSU bozulmuş olabilir mi? Çünkü PSU kalitesiz ve muhtemelen dandik bir markaydı, eski bir kasa sayılır.

Eğer PSU'dan kaynaklıysa aşağıdakini alsam sizce iş görür mü?

Bu arada kasa özellikleri: i5 3. nesil - GTX 750 Ti - 16 GB RAM.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Gökhan
kaliteli bir psu sorununu çözer. elektriklerin kötü olduğu bir yerde monitörüm kapanıp açılırken bilgisayara hiç bir şey olmuyordu

enessup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Hazar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kaliteli bir psu sorununu çözer. elektriklerin kötü olduğu bir yerde monitörüm kapanıp açılırken bilgisayara hiç bir şey olmuyordu
Konudaki psu iyi midir hocam?

M.Barisk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Barış
Top Bottom