Neler Yeni

Elektrik elektronik vs sağlık lisesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Özgür Atmaca
Arkadaşlar gitmek istediğim iki bölüm var ve bunlar acaba hangisine gitmem daha mantıklı

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım

Bura.K

80+ Silver
Elektrik elektronik okursan amele olursun sağlık en iyisi
Ne alakası var :D Adamlar sağlıkçıdan daha fazla kazanıyor. İlk 2-3 yıl işi öğrenirsin, sonra paraya para demezsin. Arkadaşım +50K'yı görüyor. Sağlıkçı 50K görüyor mu? En mantıklı soru atanabilir mi? Git bir fabrikaya, nasıl elektrikçi arıyorlar kendi gözlerinle gör.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Ne alakası var :D Adamlar sağlıkçıdan daha fazla kazanıyor. İlk 2-3 yıl işi öğrenirsin, sonra paraya para demezsin. Arkadaşım +50K'yı görüyor. Sağlıkçı 50K görüyor mu? En mantıklı soru atanabilir mi? Git bir fabrikaya, nasıl elektrikçi arıyorlar kendi gözlerinle gör.
Ben sanayinin fabrikaların içindeyim teşekkürler

Bura.K

80+ Silver
Ben sanayinin fabrikaların içindeyim teşekkürler
Fabrikada +50K alamazsın zaten. İşi adamakıllı öğreneceksen fabrikada 3 yıl çalışacaksın. Sonra taşeron olarak devam edeceksin.
Fabrikanın içinde olup elektrikçi açığını bilmemek çok gülünç. Her fabrikada olmasa bile gerek özel sektör gerek serbest, elektrikçi ihtiyacı var.
Benim arkadaşım Sarıyer'in zengin bölgelerinde iş yapıyor. Orada genelde en ufak iş için bile elektrikçi çağırdıklarından her türlü sakalını alıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Özgür Atmaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Up+++
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uyudunuz mu looo hep dışardan izleyip cevap vermeyen bisürü insan var

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
Sağlıkta tek bir hedefin olmalı o da devlete atanmak. Onun dışında haftasonu tatil belli değil haftada 1 nöbet alacağın maaş özel sektör de 15k yi geçmez. Ve yaptığın iş büyük sorumluluk istiyor. Kosturuyorsun yoruluyorsun ay sonu 15k Max. Çevremde 1 tane memnun sağlıkçı yok ki gerçekten hak veriyorum. Elektrik işini iyi yaparsan gider usta olursun bakarsın dalgana. Kuzenim klinik açacak elektrik işleri için çağırdık adam bize gün veremiyor. İstanbul da bı karşıda bı burda. Durmadan işleri var. Aylık 50k altinda asla kapatacağını düşünmüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elektrik elektronik okursan amele olursun sağlık en iyisi
Amele olmak ile teknisyen ya da usta olmayı kişinin yıllar içinde harcadığı zaman kendine kattığı beceriler belirler . Bu devirde usta teknisyen bulmak doktor bulmaktan daha zor.

tnccahmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Ahmet tunç
Sağlık lisesi eskisi gibi değil 2016 sağlık meslek lisesi mezunuyum. Bizim dönemden sonra okuyanlar hemşire yardımcısı statüsüyle mezun oluyorlar ve iş olanakları şu an için yok. Hemşire olabilmen içinse illaki üniversite okuman gerekiyor. Sağlık lisesi bir meslek lisesi olduğundan üniversiteyi kazanmak için gerekli olan derslerin üzerinde çok durulmuyor. Bizden sonra mezun olan pek çok öğrenci bu durumdan müzdarip oldu. Size vereceğim tavsiye eğer hemşire olmak istiyorsanız bir anadolu lisesine gidip orada gerekli dersleri gördükten sonra üniversitede hemşirelik bölümünü tercih etmeniz olacaktır. Liseden sonra iş olanağınız yok çünkü. Diğer söylediğiniz bölüm için bir şey diyemem. Bilmiyorum çünkü. Ama şu an için sağlık lisesinin hiçbir avantajı yok. Bizim dönemde liseden sonra kpss ile memur olunabiliyordu. Şimdi hemşire yardımcılığı için kadro açılmadığı için memur olamazsınız ve üniversite için gerekli olan dersleri yeterince görmediğiniz için de hayatınızdan 4 seneniz boşa gitmiş olur diye düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Özgür Atmaca
Hocam peki sağlık lisesi mezunu olursam att olabilir miyim acaba
Sağlık lisesi eskisi gibi değil 2016 sağlık meslek lisesi mezunuyum. Bizim dönemden sonra okuyanlar hemşire yardımcısı statüsüyle mezun oluyorlar ve iş olanakları şu an için yok. Hemşire olabilmen içinse illaki üniversite okuman gerekiyor. Sağlık lisesi bir meslek lisesi olduğundan üniversiteyi kazanmak için gerekli olan derslerin üzerinde çok durulmuyor. Bizden sonra mezun olan pek çok öğrenci bu durumdan müzdarip oldu. Size vereceğim tavsiye eğer hemşire olmak istiyorsanız bir anadolu lisesine gidip orada gerekli dersleri gördükten sonra üniversitede hemşirelik bölümünü tercih etmeniz olacaktır. Liseden sonra iş olanağınız yok çünkü. Diğer söylediğiniz bölüm için bir şey diyemem. Bilmiyorum çünkü. Ama şu an için sağlık lisesinin hiçbir avantajı yok. Bizim dönemde liseden sonra kpss ile memur olunabiliyordu. Şimdi hemşire yardımcılığı için kadro açılmadığı için memur olamazsınız ve üniversite için gerekli olan dersleri yeterince görmediğiniz için de hayatınızdan 4 seneniz boşa gitmiş olur diye düşünüyorum

Top Bottom