Neler Yeni

Elektrikler gittiğinde bilgisayar bozulurmu ?

emircan.s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Emircan Savaş
Elektrikler gittikten sonra gelmesini psu açık bekleme. Anakart üzerinden veya modem üzerinden Ethernet kablosunu sök. Bana sorarsan direkt bilgisayarın bağlı olduğu fişi çekip bekle psu üzerinden de kapatma. Bu şekilde kullanırken elektrik giderse eğer sadece işletim sistemi yorulur diyebilirim.

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Aynı günde çok git gel yapmıyorsa, sigortalar atmıyorsa pek sorun olmaz. Önlem amaçlı akım korumalı priz alabilirsin.

qa4adwl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
qawl dqwl
Elektrikler gittikten sonra gelmesini psu açık bekleme. Anakart üzerinden veya modem üzerinden Ethernet kablosunu sök. Bana sorarsan direkt bilgisayarın bağlı olduğu fişi çekip bekle psu üzerinden de kapatma. Bu şekilde kullanırken elektrik giderse eğer sadece işletim sistemi yorulur diyebilirim.
UPS'le akım korumalı prizin farkları nedir ? Hangisini daha çok öneriyorsunuz ?

emircan.s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Emircan Savaş
Yanlış Bilgilendirme
O konuda fikrim yok maalesef 🥲hiç kullanmadım. Ama akım korumalı priz için şunu diyebilirim. Türkiye’de eve gelen akım olması gerekenden fazla yanlış bilmiyorsam. Bu sebeple elektronik cihaz sıkıntıları daha çok oluyor özellikle elektrik kesintisi ve yıldırımlı hava şartlarında. Akım korumalı priz 80+ gold sertifikası ekliyor desem yalan olmaz büyük ihtimal 😂

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Elektrikler kesildiği zaman bilgisayar bozulur mu ?
Güç kaynağı kalitesiz ise ve sık sık elektrik kesiliyor ise problem olabilir. Kısmen önlem olarak elektrik gittiğinde bilgisayarın fişini çekin ve geldiğinde hemen takmayın. 10-20 dakika elektriğin kesilmeyeceğimden kısmen emin olduktan sonra tekrar fişi prize takıp kullanabilirsiniz. Profesyonel önlem olarak kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullanılabilir. Ve kaliteli parçalara, elektronik korumalara sahip bir psu kullanılabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UPS elektrik kesilince belli bir süre sisteme elektrik sağlar ve bu sayede sistemi kontrollü şekilde kapatabilirsiniz. Akım korumalı priz ise yüksek voltaj gibi vs olaylardan korur. Ancak elektrik kesintisi için bir önlem değildir.

qa4adwl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
qawl dqwl
Güç kaynağı kalitesiz ise ve sık sık elektrik kesiliyor ise problem olabilir. Kısmen önlem olarak elektrik gittiğinde bilgisayarın fişini çekin ve geldiğinde hemen takmayın. 10-20 dakika elektriğin kesilmeyeceğimden kısmen emin olduktan sonra tekrar fişi prize takıp kullanabilirsiniz. Profesyonel önlem olarak kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullanılabilir. Ve kaliteli parçalara, elektronik korumalara sahip bir psu kullanılabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UPS elektrik kesilince belli bir süre sisteme elektrik sağlar ve bu sayede sistemi kontrollü şekilde kapatabilirsiniz. Akım korumalı priz ise yüksek voltaj gibi vs olaylardan korur. Ancak elektrik kesintisi için bir önlem değildir.
Bana güç kaynağı önerir misiniz ?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,262
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Ben daha elektrik kesintisinde bozulan bilgisayar görmedim. Üstelik bizim kafede 45 makina vardı, elektrikler de her gün kesiliyordu. Psu`lar da Xigmatek`in dandik X-power 650w olanıydı. Elektrik tesisatımız çok iyiydi ama. Elektrik tesisatı iyiyse sorun olmaz ama garanti iş istiyorsan sağlam psu alıp ups ye bağlaman lazım.

Top Bottom